Genel

Genel Haberleri

Onlar yangınların görünmez kahramanları

Yangın sürecinde canla başla mücadele eden halk arasında yangınların Görünmez Kahramanları olarak da adlandırılan Fethiye’de görev alan yangın uçuş ekibi FRT TV mikrofonlarına konuştu. Yangın sürecinden bahseden ekip çok duygulu anlara da şahitlik ettiklerini belirtti.

Martı Scooter Fethiye sokaklarında

Büyükşehirlerde kullanılan Martı Scooter Fethiye sokaklarında yerini aldı. Kısa mesafeli ulaşımda çevreci ve güvenli ulaşımın sağlanması için Martı Scooter artık Fethiye sokaklarında hizmete başladı.

Başkan Adayı Demirtaş’tan Kaymakam Fırat’a Ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Demirtaş ve ekibine başarılar dileyen Kaymakam Fırat, “Son söz esnaf kardeşlerimizin. Sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde bir seçim geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Fethiye Kaya İnciri’ne İhracat Kapısı Açılıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) başta coğrafi işaret tescilli Fethiye Kaya İnciri olmak üzere, bölgemizde yetişen incir çeşitlerinin yurt dışına ihracatının sağlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi. Fethiye ve Seydikemer’deki incir çeşitlerini incelemek üzere FTSO’ya gelen Bursa’nın duayen incir ihracatçılarından Yavuz Taner, Fethiye Kaya İnciri’nin küçük boyutlu türünün özellikle İngiltere pazarında büyük rağbet gören çerezlik incir ihracatına uygun olduğunu belirterek, bölgenin büyük bir potansiyel taşıdığını kaydetti.

Öğrencilerimizi Yeni Yaşamlarına Uğurluyoruz

Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisi dolayısıyla düzenlenemeyen mezuniyet törenleri bu yıl pandemi önlemleri dikkate alınarak yüz yüze gerçekleştiriliyor.

Geleneksel aşure etkinline yoğun katılım

Muharrem Ayı Foça Mahallesi Geleneksel Aşure Günü etkinliğine yoğun katılım oldu.

Seydikemer’de asfalt sezonu başladı

Seydikemer Belediyesi asfalt sezonuna Ortaköy Mahallesi’nden başladı. Dualarla ve kurban kesimi ile başlayan çalışmalar kapsamında yaklaşık 50-55 kilometre asfalt yapılması planlanıyor. Çalışmaların 25 gün içerisinde bitirileceğine işaret eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Çalışan belediye personellerimizin özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. En büyük gayemiz vatandaşlarımızı kışın çamurdan yazın topraktan kurtarmak” dedi.

Kepler Mezuniyet İçin Fırlatıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, eğitim hayatlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerini yeni yaşamlarına uğurluyor.

Ula Belediye Başkanı koronavirüse yakalandı

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler' in koronavirüs test sonucunu pozitif çıktı.

2. Sahil bandındaki restoran ve kafelerin devir işlemleri gerçekleştirildi

Sahil bandındaki 16 adet kafe ve restorantın işletme yetkisi kaymakamlık ve belediye görevlileri eşliğinde Fethiye Belediyesine devir işlemleri yapıldı.

Zabıta Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 1-7 Eylül tarihleri arası Zabıta Haftası olması nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Başkan Akarken’den Muğlaspor’a büyük destek

Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Muğlaspor’un Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar, İdari As Başkanı Bekir Kapar ve Bölge Temsilcisi Hüseyin Çelebi, Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası başkanı Güven Akarken’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Muğla'da yangından etkilenen çocuklar için moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yangından etkilenen mahallelerdeki çocukları öğretmenleri eşliğinde misafir etti.

LGS ve YKS’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Türkiye genelinde yapılan LGS ve YKS sınavlarında Fethiye’de dereceye giren öğrencilere ödülleri Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından verildi. Fethiye ilçesinin eğitim seviyesinin iyi olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Fethiye eğitim anlamında fena bir yerde değil, bunu öğretmen arkadaşlarımla da, paylaşıyorum. Bizim hedefimiz daha iyisi bunu çok net söylüyorum daha iyisini istiyoruz. Biz çok daha iyiye varabilecek potansiyele de sahibiz, okullarımızın fiziki durumları gerçekten iyi seviyede” dedi.

Devlet milletinin yanında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Seydikemer'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Fethiye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda 7 tanesi gündem dışı olmak üzere toplam 13 madde görüşüldü. Meclis toplantısı; sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti.

Başkan Uysal’dan, Binbaşı Çiçek’e hayırlı olsun ziyareti

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı - Türofed Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uysal, geçtiğimiz günlerde Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına atanan Jandarma Binbaşı Mustafa Çiçek'i ziyaret ederek yeni görevinde 'Hayırlı Olsun' dileklerinde bulunup, başarılar diledi.

Karaca, “Üreten, bilgilenen ve mutlu olan kadınlar olmak istiyoruz”

Likya atölyeleri açıldı. Eğitim ve uygulama alanında çalışmaların olduğu Likya atölyelerinde satış yok. Bilinçli şekilde üreten, bilgilenen ve mutlu olan kadınlar olmak istediklerini belirten Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Halk eğitimle birlikte ortak çalışmalar yapacağız, bilinçli bir şekilde hem üreten, hem bilgilenen hem de mutlu olan kadınlar olmak istiyoruz. Fethiye bunu hak ediyor bence bütün kadınlarımız bunu hak ediyor” dedi.

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde bulunan Fethiye İşletme Fakültesi ve Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.