Genel

Genel Haberleri

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar, Seydikemer'deki Yangın Bölgesinde

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak Seydikemer’de devam eden orman yangınını incelemek için Çökek Mahallesine geldi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yangını söndürmek için verilen mücadeleyi ve yangının hangi aşamada olduğu hakkında Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Birpınar ve Muğla İl ve Orman Müdürü Barış Saylak’a bilgi verdi.

Menteşe’de duman güneşi kapattı, kül yağıyor!

Muğla’nın Kavaklıdere ve Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı mevkiinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle Menteşe ilçesine yoğun duman çökerken, ilçeye kül yağmaya başladı. Vatandaşlar nefes almakta güçlük çekiyor.

İyi ki varsınız çocuklar!

Seydikemer 4 gündür süren yangınlarla mücadele ederken vatandaşlar sahada olan ekipler için yardım seferberliği başlattı. Alevlere karşı mücadele İstiklal Savaşı’ndaki birlik ve beraberliği hatırlatırken yangınlarla mücadele eden ekiplere ve vatandaşlara bir yardım da yaşları küçük ama yürekleri büyük çocuklardan geldi.

Başkan Karayiğit yangın bölgesinde

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangınlarla mücadele devam ederken bölgeye çok sayıda destek geldi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit öncülüğünde yangın bölgesine çok sayıda ihtiyaç malzemesi temin edildi. Ormanlarımız bizim canımızdır diyen Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Yanan ormanlar, hayvanlar ne varsa hepsi bizim canımız. Biz az malzeme getirdik, daha fazlasını getirmek isterdik. İnşallah yangın söner de bunlara ihtiyaç duymayız” dedi.

Tezcan, 'Zaman birlik ve beraberlik zamanı'

Seydikemer’de ormanlık alanda çıkan yangın nedeni ile bölgeye çok sayıda vatandaş seferber oldu. Birlik ve beraberliğin bu günlerde daha fazla olması gerektiğine değinen Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Tezcan Göktepe, “Bölgede olağanüstü bir durum yaşanıyor. Birlik ve beraberliğin gösterileceği zaman herkesin bir olup kararınca ve kaderince bir şeylere yardımı olmak zorunda” dedi.

Oyuncu İbrahim Çelikkol alevlerin arasına daldı

Milas'ta ormanlık alandaki yangın tehdit edici boyutlara ulaşıyor. Dizi ve sinema sanatçısı İbrahim Çelikkol, boyunu aşan alevlerle mücadele ederek, Milas'taki yangın söndürme çalışmalarına katılarak en ön safta alevlerle adeta savaştı. Çelikkol’un bu davranışı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küçük düşürmeye çalışan sözde sanatçılara ders oldu. Çelikkol, yangında gösterdiği çabalardan dolayı vatandaşların takdirini topladı.

Bir yandan nöbet tutup, bir yandan yardıma koşuyorlar

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınların ardından diğer ilçelerde de önlemler arttırıldı. Şehit Yüzbaşı Özgür Özek’in Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Alpaslan Selçuk beraberinde Teknik Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Semizoğlu, Usta Öğreticiler bir yandan olası bir orman yangınına karşı Televizyon verici istasyonunda nöbet tutup diğer yandan Seydikemer yangın bölgesine yardıma koşuyorlar.

Kayseri’den 15 kişilik ekip Fethiye’ye yardım için geldi

Seydikemer İlçesinde devam eden yangınlara destek sağlamak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı itfaiye aracı ve ekibi Fethiye’ye geldi. Fethiye’ye gelen ekibe ziyarette bulunan Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Böylesine zor günlerde yardım için ekibini gönderen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a minnet ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Kızılay, Seydikemer’de yaraları sarıyor

Seydikemer’de meydana gelen ve üç gündür devam eden yangın bölgesine Kızılay seferber oldu. Binlerce hayvanın telef olduğu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndüğü yangınlar adeta yürekleri dağladı. Mağdur vatandaşların yanında olan Türk Kızılay’ı bir yandan üç öğün yemek dağıtımı gerçekleştirirken, diğer yandan temizlik ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Ünlü oyuncu Furkan Kızılay yangın bölgesine koştu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen yangında üçüncü gün yaşanıyor. 3 gün önce tatil İçin Fethiye’ye gelen Furkan Kızılay Seydikemer’deki yangını duyunca tatili yarıda bırakıp yangın bölgesine koştu.

Şahan Gökbar’ın evi de tahliye edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 7 gündür devam eden orman yangınında alevler, komedyen Şahan Gökbakar'ın evinin de bulunduğu Turgut ile Selimiye mahalleri arasındaki Delikliyol mevkisine ulaştı. Burada, Gökbar’ın evide dahil olmak üzere, alevlerin tehdit ettiği 3 ev ve 1 restoran tedbir amacıyla tahliye edildi.

CHP Fethiye İlçe Örgütü yangın ekiplerini unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü tarafından yangın soğutma çalışmalarına devam eden ekipler unutulmadı. İlçe Örgütü tarafından ekiplerin yiyecek ve içecekleri temin edildi.

AK Parti’den nöbet tutan vatandaşlara ziyaret

Seydikemer ilçesinde yangın devam ederken, başka bir orman yangınına karşı Karaçulha, İncirköy, Üzümlü, Nif-Arpacık mahallelerinde muhtarlar ve vatandaşlar nöbet tutmaya devam etti. Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetimi olası bir duruma karşı hazır bekleyen vatandaşları ziyaret ederek, birlikte nöbet tuttular.

Kavaklıdere’deki yangında tahliyeler devam ediyor

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde dün başlayan ve devam eden orman yangını nedeniyle ilçeye bağlı mahalleler tahliye ediliyor.

Başkan Gümüş: 'Bu Yangınlarla Cennet Olmaktan Çıktık'

Menteşe Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısının gündemi orman yangınları oldu. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Menteşede ve bölgemizde devam eden orman yangınları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partisi Seydikemer yangın alanında incelemeler yaptı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinin üç mahallesinde etkili olan yangın devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız ve partililer yangın bölgesinde incelemeler yaptı.

Datça’da 5.0 büyüklüğünde deprem oldu

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında AFAD verilerine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Azerbaycanlı Gardaşlarımızdan Bayrak Hassasiyeti

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler, alevle mücadelelerini Türk bayrağına olan saygı ve duyarlılıklarını da ihmal etmeden özveriyle sürdürüyor.

Seydikemer için seferber oldular

Seydikemer’in Arifler Mahallesinde başlayıp bir çok bölgeyi etkisi altına alan yangın için Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay öncülüğünde, Çalış Turizm ve Tanıtma derneği Seydikemer yangınına 2 kamyon yardım malzemesi desteğinde bulundu.