Genel

Genel Haberleri

Kılıçdaroğlu, Marmaris’e geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Manavgat’taki meydana gelen yangın bölgesi incelemelerinin ardından Muğla meydana gelen yangınları yerinde incelemek için geliyor.

Denetimler gece boyu sürdü

Muğla’nın ilçelerinde meydana gelen yangın nedeni ile Fethiye kırmızı alarma geçti. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan sabah saatlerine kadar sürecek olan kontrol noktalarını denetledi.

Köktener’den, Kökten’e ziyaret

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’den, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten ve Yönetimine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Çetinkaya, “Hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim ettik”

Kurban bayramı sebebi ile Kurban bayramı öncesi Fethiyeli hayırseverin vermiş olduğu kurbanları kesmek için Hayrat İnsani Yardım Derneği Fethiye Temsilciliğinden 2 tane görevli Mali'ye gitmişti. Kurbanların kesimi için Mali’ye giden 2 temsilci Fethiye’ye döndü. Fethiyeli hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim edildiğini belirten Fethiye Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Çetinkaya, “Vekâlet ile kurban kesiminde hayrat vakfı Fethiye olarak topladığımız vacip kurbanlar mali değişim il ve ilçelerinde kesildi. Fethiyeli hayırseverlerin emanetlerini yerine teslim ettik” dedi.

Fethiye ve Seydikemer’de seralar sezona hazırlanıyor

Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde örtü altı alanlarda ürün yetiştiren üreticiler, yeni sezon için seralarını "Solarizasyon" yöntemiyle yüksek sıcaklıkta dezenfekte ediyor.

FTSO üyelerine, Karatay Üniversitesi'nde ahilik bursu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Konya Ticaret Odası (KTO) iştiraki olan KTO Karatay Üniversitesi arasındaki eğitimde iş birliği protokolü yenilendi. İki kurum arasında imza altına alınan protokol kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, birinci derece yakınlarına destek bursu sağlandığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Üyelerimize, eşlerine ve çocuklarına KTO Karatay Üniversitesi’nde ‘Ahilik Bursu’ ile eğitim ayrıcalığı sağlayan protokol hayırlı olsun.” dedi.

Aydem Yenilenebilir Enerji, 750 milyon dolarlık yeşil tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi

Türkiye’nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji, Eurobond tahvilini başarıyla gerçekleştirdi. Şirket, 5,5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaparken faiz oranı yüzde 7,75 oldu.

Seydiler Kilimi’ne mağazalar ve vatandaşlardan talep arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Marka ve Patent Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınan Seydiler Kilimi’ne talep arttı. Yok olma noktasına gelinmişken halı mağazalarından ve hediyelik eşya talebiyle vatandaşlardan çok sayıda sipariş aldıklarını belirten Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, kilim dokumayı bırakan kadınların yeniden tezgahlarının başına geçtiğini belirterek FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Hayat Boyu Öğrenme komisyon toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı Kaymakam Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda geçmiş dönem eğitim öğretim faaliyet raporlarının yanı sıra bu yılki eğitim öğretim faaliyet raporları sunuldu. Dönem dönem eğitim öğretim faaliyetlerini sunan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, “2019-2020 Eğitim öğretim yılında 644, 2020-2021 eğitim öğretim yılında da 393 kurs gerçekleştirildi. Malum pandemi nedeni ile kurslarımda bir düşüş meydana gelmiştir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 30 bin 95 vatandaşımıza hayat boyu öğrenme hizmetlerimizi götürmüşüz. 2019-2020 eğitim öğretim yılı 24 bin 44 kursiyerimiz bunlardan faydalanmış. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bu güne kadar da 9 bin 120 kurumumuzun kurslarından ve diğer faaliyetlerinden faydalanmışlardır” şeklinde konuştu.

Seydikemer’den anlamlı ziyaret

Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve Gazeteci Zekeriya Şahin, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Karaca’dan FETOB’a ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Otelciler Birliği Derneği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MUTSO'dan Covid-19 Hint varyantına karşı aşı uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Vali Orhan Tavlı, Muğla Aile Hekimleri derneğini ziyaret etti

Muğla Valisi Orhan Tavlı ile İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, Muğla Aile Hekimliği Derneğini ziyaret etti.

THK, geçen yılın oranlarını geçti

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda toplam 24 bin 32 adet deri topladı. Kurban derisinin yanı sıra, Fitre ve Zekat toplama faaliyetlerinde de 785 bin TL para toplandı. Şube Başkanı Mustafa Özkaya, geçen yıla oranla gerçekleştirilen faaliyetlerin iyi sonuçlara neden olduğunu belirtti.

Bayram tatili sonrası Ölüdeniz’de trafik yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye'de yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu Kurban Bayramı sonrası da devam ediyor. Ölüdeniz yolun da yaşanan trafik yoğunluğu sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Kökten, 'Tatilini iptal eden misafirlerimiz var'

Fethiye ve Ölüdeniz 9 günlük bayram tatili dolayısıyla adeta dolup taştı. Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bayramla başlayan yoğunluk devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon turiste ev sahipliği yapan Fethiye ve Ölüdeniz’de yaşanan trafik sorunları gün geçtikçe büyüyor. Ölüdeniz’e konaklamak için gelmek isteyen misafirlerin Ölüdeniz’e ulaşamadıklarını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, “Gerçekten Ölüdeniz’e konaklamak için gelen misafirlerimiz Ölüdeniz’e ulaşamadıkları için konaklamaya gelemiyorlar. Rezervasyonlarını iptal edip gelmeyenler dahi oldu” dedi.

Okan Çabalar, tek kişilik stand up gösterisi ile Bodrum mi'TERRACE açık hava sahnesinde!

BKM Mutfak komedyenlerinden Okan Çabalar, tek kişilik stand-up gösterisi ile Bodrum’da mi’TERRACE sahnesinde mizah severler ile buluşacak.

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından sunulan hizmetler değerlendirildi

Muğla genelinde ADM Elektrik Dağıtım AŞ. Müdürlüğü tarafından sunulan hizmetler ve yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Ölüdeniz'de bayram sonu çevre temizliği yapıldı

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten öncülüğünde plaj işletmeli ile birlikte Ölüdeniz lagünü civarında bayram sonu temizliği yapıldı.