Genel

Genel Haberleri

Ünlü oyuncu Kemal Kuruçay hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Kemal Kuruçay 59 yaşında hayatını kaybetti.

Ünal, “Yangın söndürücülerin bakımı önemli”

Ülke genelinde meydana gelen ormanlık yangınlarında yangınla mücadelede öne çıkan unsurlar hakkında FRT TV mikrofonlarına konuşan Sadim işletme sahibi İsmail Hüseyin Ünal, “Bu tedbirlerin en başında doğaya saygılı olmak, doğayı kirletmemek, yangın hakkında bir bilince sahip olmak ve bu bilince göre davranmak gelir. Düzenli aralıklarla yapılan tatbikat ve eğitim insanların daha bilinçli müdahale etmesini sağlar” dedi.

Kaymakam Fırat'a ziyaret

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı makamında ziyaret ettiler.

Atasay'ın Altın ve Pırlanta Çadır Günleri'ne ziyaretçi akını

Türkiye genelinde olduğu gibi Fethiye’de 21 Ekim’de kapılarını açan Atasay Altın ve Pırlanta Çadırı, ziyaretçi akınına uğruyor. Evlilik hazırlığı yapanlar, kendini şımartmak ya da eşini mutlu etmek isteyenler çadırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Seydikemer’de ‘Yaya Önceliğine’ Dikkat Çektiler

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ile Mustafa Ali Türkan, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Trafikte Yaya Geçidi Kullanımı” adlı etkinliğe katıldı.

Seher Yılmazer’den “Sosyal Dışlanma” Söyleşisi

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi ve Gören Kalpler Eğitim Derneği iş birliğinde “Sosyal Dışlanma” konulu söyleşi gerçekleşti.

Vali Orhan Tavlı Seydikemer’de yangından etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı Seydikemer’de Yangından etkilenen Arifler, Çökek, Çukurincir, Dereköy, Girmeler, İzzettinköy, Kabaağaç, Karaköy ve Minare mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Fethiye’de genel güvenlik toplantısı yapıldı

Fethiye’de muhtarların katılımı ile genel güvenlik ve asayiş toplantısı düzenlendi.

Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane’de Açıldı

Muğla Mutfak Kültürü’nün kayıt altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılması, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme – içme ve kültür turizminin canlandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” Şaraphane’de kapılarını açtı.

Hava oyunları muhteşem gösteriler ile devam ediyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, en iyi akrobasi pilotlarının katıldığı 21. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, Beşkaza Meydanı’nda Türk Hava Kurumu’nun sıcak hava balonu ilgiyle izlendi.

Fethiye Belediyesi’nin Ukraynalı konukları

20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 21. Uluslararası Hava Oyunları münasebetiyle Ukrayna’dan bir heyet Fethiye Belediyesi’nin konuğu olarak Fethiye’ye geldi.

Bu tatlının bir dilimi 5 bin lira

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı kapılarını açtı. Etkinlikte yapılan bir tatlı çeşidi olan "Altın Kaplı Muğla Saraylısı"nın 1 dilimi, 5 Bin liradan satıldı.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

Göktepe, CHP’ye gitti, Demir, “Değişimi” işaret etti

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe ve ekibi CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir’in davetlisi olarak, Fethiye Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına gitti. Foça ve Cami Mahallesi Muhtarları da kahvaltıda Başkan Adayı İksirci Tezcan Göktepe ile birlikteydi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Benden öncesi ve Benden sonrası her şey değişti. Artık hayatın akışı farklı onun için “Değişim” şart ”dedi. Esnaf Odası ve Sanatkarlar Başkan Adayı Tezcan Göktepe, “Hayatımızda ve işlerimizde ve bizimde her alanda vurguladığımız “DEĞİŞİM” şart. İyi bir sahiplenme için bir verilecek göreve hazırız” dedi.

Muğla'nın coğrafi işaretli ürünleri YÖREX'te

Türkiye'nin her ilinden yöresel ürünleri bir araya getirerek tüketici ile buluşturmayı hedefleyen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl 11'inci kez kapılarını açtı.

MİTSO YÖREX Fuarında Milas ürünlerini tanıtıyor

Yok, olmaya başlayan yöresel ürünlerin üretimini sürdürülmesini teşvik etmek ve tanıtımını yapmak, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini arttırmak, yerel üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan YÖREX fuarı bu kez 20 / 24 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenleniyor. Fuarda Milas Ticaret ve Sanayi Odası da Milas'ın coğrafi işaretli ürünleri olan Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ve Milas el halısıyla birlikte Milas ballarının da tanıtımını yapıyor.

İngiliz Uyruklu vatandaşın cenazesine Seydikemer Belediyesi sahip çıktı

Seydikemer’de vefat eden ve kimsesiz olduğu öğrenilen 69 yaşındaki İngiliz uyruklu David Leon Godwin'in cenazesine Seydikemer Belediyesi sahip çıktı.

“Dünya Gazeteciler Günü” diye bir kutlama günü yok…

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü” olarak kutlanan özel bir basın günü olmadığını açıkladı.

Uysal, “Festival konaklama sektörüne ve esnafa katkı sağladı”

1’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir katılım oldu. Festivalin Fethiye turizmine katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Ölüdeniz’i Ekim ayının son günlerinde bu kalabalığı festival olmasa bir arada göremezdik. İngiliz turistlerin gelmesini bekledik ama maalesef istediğimiz ölçüde olmadı ancak festival sayesinde bölgemize yurt içinden çok sayıda misafirimiz Ölüdeniz’e geldi. Bu sene pandemiden dolayı istediğimiz ölçüde olmasa bile konaklama sektörüne de Ölüdeniz ve Fethiye esnafına da festival katkı sağladı” ifadelerini kullandı.