Genel

Genel Haberleri

Cumhuriyet yürüyüşünde, Bayram coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Özgecan Anıtında başlayan ve Beşkaza meydanında biten Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Prof. Dr. Muammer Tuna; “Cumhuriyet Bir Aydınlanma Devrimidir”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ikinci gününde Prof. Dr. Muammer Tuna, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferansta konuştu.

Zeybek Sineması - Ahmet Zeybek Salonu Tiyatro Oyunu ile Açıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan, ilçemizin tarihi, kültürel ve sanatsal açıdan önemli bir yeri bulunan Tarihi Zeybek Sineması – Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ‘Menteşe’nin Milli Mücadele Yılları – Saklı Kalmış Bir Destan’ adlı tarihi bir oyunla perdelerini açtı.

Türk bayrakları ile şehir turu attılar

Uno Club Fethiye tarafından organize edilen, Fethiye Belediyesi tarafından desteklenen Cumhuriyet Konvoyuna yoğun araç katılımı oldu. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Marmaris esnafı “Yetti gari” dedi

Yaklaşık 32 yıldır Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nı (MESO) yürüten Şükrü Ayyıldız’ın, geçen Şubat’ta istifa ederek, dönemin MESO Yönetim Kurulu tarafından Oda Başkanı seçilen oğlu Mehmet Ayyıldız’a bazı esnaf ve vatandaşlardan tepki gelmişti. Seçime giden MESO’ya aday olduğunu açıklayan Nuri Erden; “Seçim, hanedanlığı ve değişmezliği yıkan çoğulculuktur. Yetki ve takdir sandıktadır, üyelerdedir. Başkanlıkta kıdem yoktur. Başkanlar eğer etkin, faydalı, liyakatlı hizmet sergilemişse endişeye mahal yoktur. Esnaf kadirşinastır. Ancak şikayetler büyüyor, sıkıntılar çözülemiyor, liyakat göz ardı edilip hizmet ikinci plana itiliyorsa değişim zamanı gelmiştir.” dedi.

Selda Bağcan Konseri 5 Kasım’da

Selda Bağcan konseri hava şartları nedeni ile ertelendi.

Kızılay’da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 29 Ekim – 4 Kasım Kızılay haftası nedeni ile Kızılay Fethiye Şubesi Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenledi.

Cumhuriyet Coşkusu

Fethiye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılı, Fethiye Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Kaymakam Fırat, Çanakkale Müzesini Ziyaret Etti

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve bazı protokol üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile geçtiğimiz günlerde Fethiye Erasta AVM’de açılan Çanakkale Gezici Savaş Müzesini ziyaret etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Menteşe’de Coşkuyla Kutlanıyor

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98. Yıl dönümü Menteşe’de coşkuyla kutlanıyor. Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan kutlamalar kapsamında, akşam saatlerinde ellerinde bayraklar ve meşalelerle Fener Alayına katılan binlerce Menteşeli hep bir ağızdan “İzmir Marşını” okudu. Fener Alayının ardından sahne alan “Yeni Türkü” Cumhuriyet meydanında verdiği açık hava konseri ile Menteşelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Seydikemer’de Cumhuriyet’in 98’nci Yılı Gururla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de coşku ve heyecanla kutlandı.

Fethiye Protokolü Bayramlaştı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Girne Koleji Cumhuriyet balosunda bir araya geldi

Girne Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yılını coşku ile kutlamak için bir aradaydı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan balo günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Girne Koleji öğrencilerinden Sude Naz Yıldız’ın konuşması, Cumhuriyet Belgeselinin izlenmesi, piyano dinletisi, okul korosu, drama ve zeybek gösterisinin yapılması ile son buldu.

Ata okullarından Cumhuriyet Bayramı konseri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yıl dönümü nedeni ile Özel Ata Okulları önderliğinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezinde İzmir Mandolin Orkestrası konseri düzenlendi. Özel Ata Okulları önderliğinde düzenlenen konsere katılım oldukça yoğundu.

Fethiye’de STK’lardan Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye’de ki siyasi partiler ve STK’lar ile birlikte düzenlenen törenle kutlandı. Fethiye Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene yoğun katılım oldu.

Seydikemer kırmızı beyaza büründü

Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı.

Seydikemer’de TÜBİTAK Bilim Fuarı göz kamaştırdı

Seydikemer Çaykenarı Ortaokulu'nda öğrencilerin hazırladığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Fuara büyük ilgi olurken öğrenciler tarafından hazırlanan projeler göz kamaştırdı.

Seydikemer’de Cumhuriyet Coşkusu yaşanıyor

Seydikemer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Demir’in Cumhuriyet Bayramı mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir mesajında, “Milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.” dedi.