Genel

Genel Haberleri

Kızılay’dan Başsavcı Bingül’e Ziyaret

Türk Kızılay’ı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna ve Kızılay gönüllüleri Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül’ü ziyaret etti.

Demirtaş 'Makama değil, hizmete talibiz'

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, seçime sayılı günler kala Sanayi Çarşısındaki esnafları ziyaret edip destek istedi. Demirtaş, “ Bizler sizler için aday olduk. Makam için değil, hizmet için bu yola çıktık” dedi.

Kaymakam Fırat’tan Okul Ziyaretleri

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat okul ziyaretleri kapsamında Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu ve Fethiye Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Deva Partisinden Kan Bağışı

Deva Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı Kızılay Haftası nedeni ile kan bağışında bulundu.

Başkan Tuna’dan, Kaymakam Fırat’a ziyaret

29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Hafasında nedeni ile Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna ve Kızılay gönüllüleri, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ziyaret etti.

Deniz kirliliğini ölçen akıllı şamandıralı ölçüm sistemi Fethiye’de faaliyete geçti

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Afet Farkındalık Eğitimi

Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerince oluşturulan Afet, Acil Durum ve İnsani Yardım ekiplerinde görevli müftülük personellerine "Afet Farkındalık Eğitimi" seminerleri verildi.

Kızılay Heyetinden Vali Orhan Tavlı’ya ziyaret

Kızılay Muğla ve Menteşe şube yönetimi ve çalışanlarından oluşan Kızılay heyeti 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

Başkan Adayı Demirtaş, “Esnafımız Hiçbir İmkandan Faydalanamamış”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye’deki esnafların yüzde 85’inin odanın hizmetlerinden yararlanamadığını ifade ederek, “Fethiye’li esnafımız, bizim dönemimizde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını kendisi yönetecek. Sadece iyi günde olmak benim insanlık felsefemde yer almaz. İyi günde olduğu gibi, kötü gününde de esnafımızın yanında olacağım” dedi.

Başkan Çoban’dan filenin sultanlarına ziyaret

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ve Yönetimi, Fethiye Bahçeşehir voleybol takımının Pazar günü Göztepe ile oynayacağı maç öncesi motivasyon ziyaretinde bulundu.

Japonlardan ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Atölyesi Bölümü’nü Honda Temsicisi 3 japon ziyaret etti.

Artan zamlar fırıncı esnafını isyan ettirdi

Son bir ay içerisinde un fiyatlarındaki rekor artış una dayalı üretim yapan fırıncı esnafının belini bükerken esnaf ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Esnafın en büyük giderlerinden olan elektrik ardından ham maddeleri un fiyatlarında da yüzde 50’yi aşan zam Fethiye’deki fırıncı esnafını isyan ettirdi.

Öğrencilerden “Ormanlar Geleceğimizdir” Projesi

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3/C Sınıf Öğretmeni Üzeyir Çetin ve öğrencileri ÇETİN e - Twinning projesi The Forests Are Our Future ( Ormanlar Geleceğimizdir ) kapsamında etkinlikler düzenliyor. Proje sayesinde öğrencilerin yaşam ve gelecek için tek bir ağacı bile kaybedilmemesi gerektiğini öğrenerek bu fikirlerinin yaygınlaştırmaları amaçlanıyor.

İlkokuldan anlamlı proje

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3 /C Sınıf Öğretmeni Üzeyir ÇETİN ve öğrencileri e - Twinning projesi Breath for the future ( Geleceğe nefes ol ) kapsamında etkinlikler yapıyor.

Şoför Esnafının derdi büyük

Akaryakıta son günlerde ardı ardına yapılan zamlardan sonra ekmeğini şoförlük yaparak kazanan esnaflar büyük sıkıntı yaşamaya başladı. Taksi ve minibüsçülük yapan esnaflar akaryakıta yüksek miktarlarda zam gelmesine rağmen yolcu taşıma ücretlerinin artmamasından şikayetçi.

Başkan Soydemir'den, Köktener'e iadeyi ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir SED Medya sahibi Seda Köktener'e iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. SED Medya sahibi Seda Köktener, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir’in gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten memnun olduğunu ve nazik ziyaret için teşekkür ettiğini belirtti.

Yunus Emre’yi anma etkinliği toplantısı

01 Kasım 2021 Pazartesi Günü Saat 14.00 da Üniversite VİP Salonunda Yunus Emre’yi Anma Etkinliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Kırsal Kalkınma Destek Takvimi açıklandı, başvurular başladı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri 2021 - 2022 Yılı Başvuru Dönemi başladı.

Sezon bitti sıra bakımda

Kasım Ayı’nın gelmesi ile havalar soğumaya başlayınca tur teknelerinin sezonu da sona erdi. Sezonun sona ermesinin ardından sıra teknelerinin bakımını yaptırmaya geldi. Tersaneler bakım yaptırmak üzere teknelerin karaya çekilmesini bekliyorlar.