Genel

Genel Haberleri

Marintech, Fethiye Yat ve Tekne Ekipmanları Fuarı Göcek’te başladı

Bu yıl 5. gerçekleştirilen ve 3 yıldır Göcek Mahallesi’nde yapılan Marintech, Fethiye Yat ve Tekne Ekipmanları fuarı törenle ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Gülcan, "Marine Tech'e bu sene katılım çok iyi"

Marine Tech Göcek yat ve tekne ekipmanları sergisi kapılarını açtı. Fuara katılımın iyi olduğuna değinen Marmaris Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, "Bu yıl Marine tech’in 5. Sini açıyoruz. Pandemiden sonra bu şekilde bir harekete girmek hem bölge esnafı için, hem bizim açımızdan, hem sektörün meraklıları için güzel oldu. Fuara katılım beklediğimizden iyi durumda" dedi.

Başkan Özdemir, “Türk kadınının gücü tartışılamaz”

Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi, Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar’ı ziyaret etti.

İşimiz Temiz Projesi Eğitimleri Muğla’da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB KGK ve OPET’in iş birliği ile geliştirilen “İşimiz Temiz Projesi” kapsamında Halk Eğitimi Merkezleri’nde eğitimler başladı. “İşimiz Temiz” Hijyen Eğitimleri yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler başta olmak üzere hijyen konusunda normlarını yükseltmek isteyen tüm diğer işletme sahipleri ve çalışanlarına ücretsiz olarak sunuluyor. İşletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak ve gelirlerini yükseltmek için başlatılan projenin ilk yılında pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da eğitimlere başvurular devam ediyor.

Başkan Otgöz, Cumhuriyet’in 98’inci yaşını kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 98’inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk Milletinin küllerinin yeniden dirilerek, tüm dünyanın gözleri önünde ‘Cumhuriyet Destanı’ yazdığını ifade etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı belli oldu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. Yıl Dönümü Kutlama Programı belli oldu. Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü Fethiye’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çıralı, “Çalış bölgemizin de kendine has sorunları var”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Çalış Bölgesel Toplantısı gerçekleştirdi. Çalış Bölgesinin de kendine has sorunları olduğuna değinen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Tüm turizm sektörümüzün olduğu gibi Çalış bölgemizin de kendine has sorunları var. Bunları ele alacağımız toplantımızın da sizlerin katılımıyla verimli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Menteşe’de coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 98. yıl dönümü Menteşe’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan programlar kapsamında, Ata’mızın en büyük mirası, çağdaş Türkiye’nin temeli Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümü Menteşe’de coşkuyla kutlanacak.

GASTROANTEP kapılarını açtı

Kültürlerin Kardeşliği GASTROANTEP Yemek Şenliği kapsamında başta Gaziantep ili olmak üzere birçok ilin damak lezzetleri Fethiyelilerle buluşuyor. Çalıca Kapalı Pazaryerinde açılan yemek şenliği 29 Ekim tarihinde sona erecek. Şenlik kapsamında ücretsiz olarak Sıra Gecesi etkinliği düzenlenecek.

Türk Yıldızları nefes kesti

21'nci Ölüdeniz Hava oyunları festivalinde Türk Yıldızları nefes kesti. Birbirine uyumu ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Türk Yıldızları gönüllerde taht kurdu.

Akrobasi Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları, birbirinden farklı gösterilerle devam etti. Hava oyunları etkinlikleri kapsamında akrobasi yarışmasında dereceye giren pilotlar ödüllendirildi.

UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında toplantı yapıldı

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri online satışa çıkıyor

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinde yerini alacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye ile Seydikemer’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya’da devam ediyor. Fuardaki stantta ürünlerini tanıtma fırsatı bulan kooperatif ve firma yetkilileri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleri ile anlaşmalar yaparak ürünlerini, online satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

13. Turizm Forumuna ilgi yoğun oldu

Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu'na katılmak üzere Rusya'dan 500 kişilik Intourist acente temsilcisi Liberty Lykia Hotel’e geldi. En başarılı acentelere ödülleri takdim edildi.

Başkan Kulaç, “Birlik ve beraberlik içindeyiz”

DEVA Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Türk Yıldızlarının prova uçuşu nefesleri kesti

Fethiye’de düzenlenen 21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali nefes kesen gösteriler ile devam ediyor.

Beşiktaşlılardan Fethiye’nin Sultanlarına tatlı ikramı

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Voleybol Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü’nün antrenmanını ziyaret etti.

William Lee Daniels Fethiye Belediyespor ile anlaştı

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Fethiye Belediyespor, deneyimli uzun William Lee Daniels ile anlaştı.

MUTSO’dan dilimi 5 bin liralık Muğla Saraylısı açıklaması

Muğla'nın Menteşe ilçesinde tanıtım amacıyla altın kaplamalı şekilde yapılan sembolik "Muğla Saraylısı" tatlısının dilimi 5 bin liradan satıldı. Tatlının ilk dilimi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) satın aldı. Altın Kaplı Muğla Saraylısı'nın bir diliminin 5 bin liradan satın alınması kamuoyunda tepki toplamıştı. Konuyla ilgili MUTSO açıklama yaptı.