Çevre

Çevre Haberleri

MENTEŞE FADIL’DA BİBER VE LAVANTA HASADI

Muğla Valiliği’nin desteklediği Lavanta Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesi’nde lavanta ve biber hasadı yapıldı. Yapılan hasada Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da katılarak bol kazançlar dileğinde bulundu.

TARİH VE DOĞANIN HARMANLANDIĞI İLÇE: SEYDİKEMER

Muğla’nın Seydikemer ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde bölgeye tatile gelen misafirlerine deniz, kum, güneş ekseninin dışında tarihi yerleri görme ve doğayla iç içe olma imkânı sunuyor. Seydikemer’in Muğla’nın parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Seydikemer’in Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Saklıkent, Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler Saklıkent’imizi ziyaret ederek, ilçemiz hakkında da bilgi sahibi olabilirler” dedi.

MARMARİS KENT KONSEYİ’NDEN DOĞA MÜCADELESİ

Marmaris Kent Konseyi tarafından Sinpaş’ın İçmeler Kızılkum Mevkii’nde başlattığı entegre projesi için açılmış olan “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemli davanın karar duruşması yapıldı. Edinilen bilgiye göre mahkeme 15-20 gün içinde dava konusu hakkında kararını verecek.

KAYMAKAM BALCI’DAN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın öncülüğünde, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, AKUT, MAG ve çevre gönüllüleri Son Çöp Bükücüler ve Keep Fethiye Clean gruplarının katılımıyla 6 Temmuz sabah 6.00' da Help Beach civarı ormanlık alanlar ve yollarda temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. 1,5 saat süren etkinlikte yaklaşık 1,5 ton atık toplandı.

YERKESİK DAĞDİBİ BAĞLANTI YOLUNDA ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Menteşe Belediyesi ekipleri mevsim şartlarının uygun olması ile birlikte yol bakım ve asfaltlama çalışmalarına hız verdiler. Belediye ekiplerince Yerkesik ve Dağdibi Mahallelerini birbirine bağlayan bağlantı yolunda Asfalt sathi kaplama çalışması yapıldı.

KORONA ÖLDÜRMEDİ KOKU ÖLDÜRECEK

Fethiye Kordonunda yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar kokunun Cuma gününden bu yana Fethiyespor Otoparkının hizasından denize akıtılan fosseptik kokusu olduğunu ifade ettiler.

İLK MÜDAHALE İÇİN ‘BİDONLU’ ÖNLEM

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü olası orman yangınlarına karşı ormanlık alanlardaki yol kenarına su dolu bidonlar koydu. Ormanlık alandaki cam başta olmak üzere yangına sebebiyet veren geri dönüştürülebilir maddeler ve tüm çöpler toplandı.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN ‘BÜYÜK PROJE’

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO), Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Metro Market işbirliğinde ‘Küçük Ölçekli Alabalık Yetiştiriciliğinde Gıda Güvenliği ve Sosyal Uygunluk’ projesi toplantısı ve eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Toplantıda ‘Ölçek olarak küçük, değer olarak büyük’ sloganıyla ile yürütülen ve sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan projeye yoğun ilgi beklendiği kaydedildi.

BİLİNÇSİZ AVLANMA BALIK VERİMİNİ AZALTIYOR

Hobi ve spor olarak sahilden olta ile balık tutan balıkçılar geçmişte olduğu gibi balık olmamasından rahatsız. Kıyı balıkçılığı yapan balık avı severler kıyılarda bilinçsizce atılan ağların körfezde balık verimini düşürdüğünü ifade ediyorlar.

GÖCEK-GÜRSÜ- PIRNAZ YAYLA YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

Yıllar öncesinde yörüklerin sahil kesiminden yaylaya nasıl çıktıklarını anlatmak ve yörük kültürünü yaşatmak için yapılan Göcek-Gürsu-Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı.

GÖCEK – GÜRSU – PIRNAZ YAYLA YÜRÜYÜŞÜ BAŞLIYOR

19. Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla Yürüyüşü, 22-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yayla yürüyüşü öncesi katılım için kayıtlar devam ediyor.

7 YAŞINDAKİ EYLÜL’ÜN PROJESİ İLE DOĞAYI TEMİZLEDİLER

Fethiye Temiz Kalsın Derneği bu sefer 7 yaşındaki doğasever Eylül Aras’ın projesinde bir araya geldi.

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MAMAMATİK UYGULAMASI BAŞLATILDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Can Dostlarımız” için Mamamatik uygulamasını başlattı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN ATIK TOPLAMA ETKİNLİĞİ

Menteşe Belediyesi çevreye yönelik farkındalık yaratmak, yeni nesillere geri dönüşümün önemini aşılamak hedefiyle ödüllü atık toplama etkinliği düzenliyor. Etkinlik kapsamında 2 litre atık yağ, 30 adet atık pil veya 1 büyük poşet ambalaj atığı getiren 250 çocuğa çeşitli ödüller verilecek.

MÜZİKLE ÇEVRE SEVGİSİNİ ANLATTILAR

Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Fethiye Hüseyin Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri kurdukları orkestra ile çalıp söyleyerek çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmaya çalıştılar.

GİRGİN: ‘ÇEVRE AJANSI ELİYLE SERVET TRANSFERİ YAPILIYOR’

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.

YARIMADA’DA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Temiz Kalsın Derneği (Keep Fethiye Clean) işbirliğinde Yarımada’da temizlik çalışması yapıldı.

MARMARİS DOĞASI YENİDEN NEFES ALACAK

Geçen yıl tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Marmaris’te; yangın yaraları, “Doğaya Saygı” projesiyle iyileştirilmeye başlandı.

KAYMAKAM BALCI, KÜÇÜK SAMANLIK KOYUNDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Keep Fethiye Clean/Fethiye’yi Temiz Tut Derneği ve Son Çöp Bükücüler Grubu organizasyonunda, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katkılarıyla Küçük Samanlık Koyunda çevre temizliği gerçekleştirildi.

Toplam 321 haber.