Çevre

Çevre Haberleri

SEYDİKEMER’DE ASFALT HAZIRLIĞI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatları doğrultusunda Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

RÜZGÂRLI HAVA ETKİLİ OLDU

Fethiye ve çevresinde yaklaşık bir haftadan bu yana etkili olan rüzgarlı hava Pazar gününe kadar etkisini devam ettirecek.

METE AY’DAN TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi.2022 yaz sezonu için Çalış ve Fethiye ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mete Ay “Herkesi Çalış’a bekliyoruz” dedi.

ÇALIŞ SAHİL KUMU TEMİZLENİYOR

Bölge Turizmi’nin en önemli yerlerinden biri olan Çalış Sahili’nde temizlik çalışması yapıldı. Sahil daha kalkiteli bir sahil kumu elde edebilmek adına traktöre bağlanan elek ile temizlendi.

5 OKULDAN “SUDA HAYAT VAR” PROJESİ

Fethiye’de E-Twinning Platformu (Avrupa Eğitim Platformu) Projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine “Suda Hayat Var” konulu proje ile suyun yaşamdaki rolü aktarılıyor. Proje de Fethiye’den Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu’ndan Sema Akdenizli, Şerife Figen Demirlioğlu, Göcek Deniz Temiz İlkokulu’ndan Ayşe Taşbaş, Sadegül Saral, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’ndan Fundan Günden, Ummuhan Eryiğiyit Sertkaya, Şeyda Çalışır, Yanıklar İlkokulu’ndan Rabia Yıldız, Çamköy Anaokulu’ndan Ramazan Keleş, Özel Birey okullarından Çağla Küçükbenli Arslan yer alıyor.

BAŞKAN DEMİR: KÖRFEZ ACİLEN TEMİZLENMELİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yıllardır Fethiye Körfezinde dip temizleme çalışması yapılmasını beklediklerini belirterek, “Ne yazık ki iktidar bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktan öteye gidemedi. 2019 yılında da Bakan Murat Kurum 250 Milyon liralık proje ile körfezi temizliyoruz dedi ama hiçbir çalışma yok. Ne de olsa söz verip tutmamak gibi kötü bir alışkanlıkları var” dedi.

FIRTINA SEBEBİYLE TEKNE TURLARI İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarılar sebebiyle Fethiye’de tekne turları iptal edildi. Yapılan açıklamada Kıyılarda 1.5-2 metre, açıklarda ise 3.5 metreye kadar dalga uyarısı yapıldı. Olası bir fırtına sebebiyle turların tehlike arz edebileceği bildirildi.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 11.04.2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle bölgemizin iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının 5,10 derece azalması bekleniyor.

KARABAĞLAR’A KAMERALI DRONLU HASSAS KORUMA

Menteşe Belediyesi tarafından, kentsel ve 3. derece doğal sit alanı olan tarihi Karabağlar Yaylasının doğal dokusunun korunması için daha önce başlatılan denetim çalışmalarına bahar ayının gelmesi ile hız verildi.

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELECEĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ PROJESİ

MELSA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Geleceğimiz Sağlığımız Projesi kapsamında okul öğrencileri Çalış Plajı’nda sloganlar atarak yürüyüş yaptılar. Ardından Çalış Sahili’nde temizlik yapan öğrenciler çalış Plajı’nın girişinde vatandaşların tansiyonlarını ölçtüler.

Sokak hayvanları için yemleme çalışması

Çeşitli bölgelerinde kar altında kalan alanlarda başta olmak üzere polis, jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için seferber oldu, yemleme çalışmaları yapıyor.

Ortaca Belediyesi’nden çevre kirliliğini önleme çalışması

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak adına çalışmalar yürüten Ortaca Belediyesi ilçe genelinde dört noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi’ni yerleştirdi.

Sokağım Temiz Bodrum Temiz

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik çalışmaları dışında geniş kapsamlı mahalle temizliklerine de devam ediyor. Bu kapsamda Yalıkavak ve çevre mahallelerinde sokak ve caddeler, sahiller ve mesire alanları ile yol kenarlarında temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Belediye Ekipleri İle Çöp Topladılar

Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu ile Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu ve Ortaokulu yürüttükleri “Doğa Dönüşüyor” eTwinning projesi kapsamında, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Turgutreis sahilde çevre temizliği gerçekleştirdi.

Depozitolu ürünlerde yeni dönem başlıyor

Depozitolu ürünlerde yeni dönem başlıyor.Ambalaj etiketlerinde "Depozitoludur" ibaresi bulunacak. Ambalajlı ürünün depozito bedeli satış/teslim belgesinde ürün fiyatından ayrı gösterilecek. Ambalaj iade edildiğinde ücreti geri verilecek. Firmalar yeni kriterlere, 1 Ocak 2021 tarihine kadar uyum sağlayacak.

Sıradere nefes alacak

Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesiller için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacı ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen " Milli Ağaçlandırma Günü " etkinliği kapsamında Geleceğe Nefes olmak adına, Dalaman’a bağlı Atakent Mahallesi Sıradere Mevkiine ağaç dikimi etkinliği düzenlendi.

Fethiye'de 5 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Geleceğe Nefes 252 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Fethiye’de yaz aylarında yanan bölgede 5 bin adet fidan dikildi.

Seydikemer’de yeşil bir gelecek için fidanlar toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Seydikemer’de de fidanlar toprakla buluştu.

Büyük Samanlık Plajı’nda ağaç dikim etkinliği

Büyük Samanlık Plajı’nda örnek etkinlikler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği “Telafide Bende Varım” programı kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri Büyük Samanlık Plajında ağaç dikim etkinliğinde buluştu.

Toplam 319 haber.