Çevre

Çevre Haberleri

Nesli Tükenmekte Olan Kaplumbağa Ölü Bulundu

Dünya’da nesli tükenmekte olan Caretta caretta cinsi su kaplumbağası Bodrum sahilinde ölü olarak bulundu.

Ula’ya 5 Bin 500 Metre Yol Yapılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla’nın Ula ilçesinde 5 bin 500 metre uzunluğunda yol yapılacak.

Karaova Çiftçilerinin Yüzü Açılan Bahçe Yolları İle Güldü

Hizmet odaklı bir çalışma ilkesiyle vatandaşın ihtiyaçlarına cevap veren Bodrum Belediyesi kırsal kesimdeki bahçe yolları öncelikli olmak üzere ilçe genelindeki yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Doğa ve Tarih Harikası

Antik kentleri, göl içindeki adaları, doğası, ormanları, onlarca balık ve kuş türü, gün batımı, dolunayı, geleneğin bozulmadığı köyleri, endemik bitki türleri ve 5 bin yıllık kaya resimleriyle Ege’nin görülmeye değer yerlerinden biri Bafa Gölü.

Marmaris’in Kaldırımları Yeşeriyor

Hedefimiz 2 bin ağacı toprakla buluşturmak” sloganıyla ilçede ağaçlandırma seferberliği başlatan Marmaris Belediyesi, yollar ve kaldırımlarda ağaç dikimine başladı.

'Attığın Fidan Olsun’ Kampanyasına Fethiye’den Destek Geldi

Türkiye Basketbol Ligi takımları arasında başlatılan “Attığın, Fidan Olsun” fidan dikimi kampanyasına Fethiye Belediyesi ve Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Takımı da katıldı.

Büyükşehir 1 Yılda 158 Km Yol Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında Muğla genelinde 158 km daha yol çalışması yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

MUÇEP’den Şaşırtan Talep; “Muğla’daki Tüm Termik Santraller Kapatılmalıdır”

Muğla Çevre Platformu tarafından, 5 termik santralin tamamen, 1 santralin de kısmen kapatılmasının ardından yazılı bir açıklama yapılarak, “Yatağan Termik Elektrik Santralinin de kapatılması gerekiyor ama Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın kapatıldığını ilan ettiği santraller arasında Yatağan ve Muğla’daki diğer 2 santral yok” denildi.

Milas Belediyesi Çalışıyor Mahalleler Güzelleşiyor

Milas Belediyesi kırsal mahallelerde başlattığı alt ve üst yapı yatırımlarını sürdürüyor. Kuzyaka,Kısırlar ve Balcılar mahallelerinde kilit parke taşı döşeme çalışmaları sona ererken, diğer mahallelerde ise  belirlenen eksikliklerin giderilmesine devam ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Açıkladı; “4 Santral Kapatıldı, Sırada Yatağan Var”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, santrallere filtre zorunluluğu getirilmesinin ardından 5 termik santralin kapatıldığını duyurdu. Aralarında Yatağan Termik Santralinin de bulunduğu geçici faaliyet belgesi verilen 4 termik santral 6 ay içerisinde eksiklerini tamamlamak zorunda.

Fethiye Körfezi 300 Milyon Dolara Temizlenir

Neden ve nasıl kirlendiği kimlerin kirlettiği üzerine siyasilerin uzun süre tartıştığı Fethiye Körfez temizliğinin faturası için bir rakam da yıllar önce Haliç’i temizleyen İnşaat Yüksek Mühendisi Atak Zeren’den geldi. Fethiye limanının 5 yılda 300 milyon dolara rahatlıkla temizlenebileceğini belirten Zeren, Fethiye körfezine akan derelerin üzerine mutlaka çökertmelerinin yapılması gerektiğini, mevcut arıtmanın suyunun Fethiye limanına akıtılmasının yanlış olduğunu mutlaka liman dışına boşaltılması gerektiğini ifade etti.

Şiddetin Önlenmesinde Akran Arabuluculuğu Semineri Düzenlendi

Milas'ta, akran arabuluculuğu ve şiddet konularının anlatıldığı ‘şiddetin önlenmesinde akran arabuluculuğu’ semineri Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Muğla’daki Tarihi Camiler Restore Ediliyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan: “Muğla’nın kültürel mirasını yansıtan ve kentin simgelerinden olan 526 yıllık tarihi Kurşunlu Camininde aralarında bulunduğu 4 caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı”

Bodrum’a Yeni Yıl Müjdesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum’a yapacağı ve ilçenin uzun süredir beklediği 321 Milyon TL’lik alt yapı çalışmaları 2020’nin ilk ayında başlıyor. İşin başlaması için yüklenici firma ile imzaya oturan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla’da büyük bir aileyiz ve amacımız en kısa sürede en iyi hizmeti üretip bu büyük ailenin yaşam kalitesini yükseltmek” dedi.

Rıfat Çığ'ın eşi hayatını kaybetti

Uzun yıllar Muğla’da yaptığı çalışmalar kapsamında Fethiye’de Kanal F ve FRT Televizyonu’nda yaptığı “Ayak İzleri” belgeseli ile tanınan, sonrasında 2006 yılında kurulan İz Tv’de yaptığı “Ayak İzleri” belgeseliyle bir anda Türkiye’nin tanınmış belgeselcileri arasına giren Rıfat Çığ'ın hayat arkadaşı Aysel Hızlan Çığ hayatını kaybetti. Çığ ailesi merhume Aysel Hızlan Çığ’ın organlarını bağışlama kararı aldı.

Çevre Kulübü Öğrencileri Atık Tesisini Ziyaret Etti

Marmaris Ahu Hetman İlkokulu Çevre Kulübü öğrencileri Menteşe Belediyesine ait Akçaova mahallesindeki ambalaj atıklarının toplandığı ve ayrılıştırıldığı alanı ziyaret ederek, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldılar.

Dumansız hava sahası ihlaline 960 bin TL ceza

Tütün ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi hakkında kanun kapsamında, kapalı mekanlarda Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen 'Dumansız hava sahası' denetimlerinde 2019 yılında 73 bin 826 denetim gerçekleştirildi.

Toplam 321 haber.