Çevre

Çevre Haberleri

Büyükşehir Kavaklıdere’de Modern ve Güvenli Yollar İçin Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çayboyu, Yeşilköy ve Kurucuova grup mahalle yollarında zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Hasan Ercan Caddesi’nde Asfaltlama Çalışmalarına Başlandı

Menteşe Kentsel Tasarım Yolu 2. Etap cadde, yol, kavşak düzenlemesi ve altyapı çalışmaları kapsamında Hasan Ercan Caddesi üzerinde devam eden alt yapı çalışmaları tamamlanarak asfaltlama işlemine geçildi.

Bodrum Turgutreis’te 26 Bin Metre Altyapı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Yarımadasında başlattığı Bodrum tarihinin en büyük yatırımı olan 120 Milyon TL’lik alt yapı çalışmasının 26 bin metresi tamamlandı.

Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Datça’da Koy Temizledi

Datça Amatör Denizciler ve Gemi Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Datça Belediyesi işbirliği ile koy temizlik kampanyası gerçekleştirildi.

Sulama Tesislerinde Tamirat ve Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretime destek olmak için 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde il genelinde 150 Bin 550 metre kanal temizliği, 2 Bin 705 metre ise kanal tamirat çalışması gerçekleştirdi.

Dalaman'da Orman Yangını Çıktı !

Muğla’nın Dalaman ilçesi Gobun koyunda orman yangını başladı. Sarp arazi olması nedeniyle müdahale havadan helikopter ile yapılıyor.

Yine Bodrum Yine Aynı Görüntü !

Bodrum'da ana isale hattında yaşanan patlak sonrası tonlarca su denize aktı, denizin rengi değişti.

Muğla’nın Atık Suyunda Koronavirüs İncelemesinin İlk Sonuçları Açıklandı

FERDİ YAVUZ- Türkiye'de koronavirüsün atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çalışmalarda ilk sonuçlar alındı. Muğla bölgesinde Bodrum, Göcek, Datça, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz’den alınan atık su numuneleri tespit limitinin altında çıktı.

Muğla’da CHP'li Belediyelerden Havai Fişek Kararı

FERDİ YAVUZ- Sakarya’da meydana gelen havai fişek faciasının ardından Muğla’da CHP'li belediyeler, havai fişek kullanımını yasaklamaya başladı.

Yavru Köpeğe İşkence Edildi !

Seydikemer'de bir yavru köpeğe kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından işkence yapıldığı, veteriner raporu ile tespit edildi.

AĞAÇ KATLİAMINA TEPKİ BÜYÜYOR !

Göcek, birkaç gün önce onlarca ağacın katledilmesiyle başlamıştı güne. FRT Tv’ye gelen bu ihbar üzerine harekete geçen haber merkezimiz, ağaç katliamı yapılan araziyi görüntülemişti. Haberimizin ardından Göcek Halkı da katliama sessiz kalmadı ve tepkilerini FRT Tv mikrofonlarına dile getirdi. 

Başkan Gürün “Lavanta Tarlası Önemli Bir Turizm Merkezi Olacak”

FERDİ YAVUZ- Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisinin hasat zamanı yaklaştı. Başkan Osman Gürün, lavanta tarlasında temsili hasat yaptı.

Mor Tarlalara Ziyaretçi Akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle vatandaşları cezbediyor.

Bodrum'dan 'Pis Kokular' Geliyor

Bodrum'un Yokuşbaşı mahalle sakinleri mahallerinden akan su nedeniyle kötü kokudan rahatsız olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Bodrum'u Karıştıran Beyaz Kum Raporu Çıktı

Bodrum sahillerini Maldivler'e çevirmek için kullanılan beyaz kumun sırrı ortaya çıktı. MTA Genel Müdürlüğü laboratuvarlarında çıkan sonuçlara göre, kumun silis kumu olduğu öğrenildi.

Meteoroloji’den Muğla’ya Uyarı !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Muğla uyarıldı. 

Datça’da İnşaat Yasağı Başladı 

Datça'da inşaat yasağı olacağı duyurusu yapıldı. 

Akbük Koyu MUÇEV’e Verildi

FERDİ YAVUZ- AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, yaptığı açıklamayla Akbük Koyu’nda bulunan günübirlik tesislerinin işletim hakkının, MUÇEV’e devredilmesinde sona yaklaşıldığını duyurdu.

Vicdansızlığın Bu Kadarı Pes Dedirtti!

Bodrum’da tel kapana tuzak kurularak yakalanan domuzu ölüme terk ettiler. Belediye ekipleri domuzu kurtarmak için seferber oldu. Yalıkavak Mahallesinde bir vatandaş tarafından domuzlar bahçesine girmesin diye kurduğu tuzak bu kadarına da pes dedirtti.

Toplam 321 haber.