Çevre

Çevre Haberleri

Akbük Koyu'nda 2 ton çöp topladı

Menteşe Belediyesi ekipleri Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte Akbük koyunda temizlik çalışması yaparak toplam 2 ton çöp topladılar. 

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi yapımına başlandı

Fethiye Belediyesi, Karaçulha Mahallesi’nde 3750 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor.

Bakanlıktan Belcekız Plajı açıklaması: Haberler gerçek dışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bazı basın ve yayın organlarında Belcekız Plajı hakkında çıkan gerçek dışı haberler ardından açıklama yaptı..

Başkan Akdenizli, Mehmet Günay Stadı’ndaki Çalışmaları İnceledi

Seydikemer Belediye Başkanı ve Seydikemerspor Kulüp Başkanı B. Önder Akdenizli, Mehmet Günay Stadında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Uzundemir, Çalışmaları Yerinde İnceledi 

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, devam eden üst yapı yol yapım ve park çalışmalarını yerinde inceledi.

2 Traktör Dolusu Çöp Ve Atık Toplandı

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Milas Belediyesi sorumluluk alanı dışında kalan Balavca Deresine atılan çöp ve atıkları temizledi. Yapılan temizlik çalışmalarının sonucunda iki traktör dolusu çöp ve atık toplandı.

Muğla Büyükşehir, bugüne kadar 174 çevre davası açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, imara uygun olmadan açılan ve çevreye zarar verebilecek diğer uygulamalara karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 174 çevre davası açtı.

Çalışmaların Yüzde 85’i tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Sıcak Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Fethiye’de Yunus Nadi Caddesi ile Barış Manço Bulvarı arasında yer alan 2 kilometre alandaki Mustafa Kemal Bulvarı'nda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

Sahil Bandı Sessizliğe Büründü

Fethiye’de vatandaşların yürüyüş yaptığı, bisiklet sürdüğü ve keyifli vakit geçirdiği 3.Etap Sahil Bandı haftanın ilk gününde sessizliğe büründü.

Başkan Karaca: “Yaz Sezonunda Neden Yol Çalışması Yapıyoruz?”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’li vatandaşların kafasında soru işareti oluşturan “Neden yaz sezonunda yol çalışması yapılıyor?” sorusuna açıklık getirdi. 

Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde sıcak asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Belediyeden Duyarlılık Çağrısı

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprakla Buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentte tarımsal üretimin artması ve daha yeşil bir çehreye kavuşması için İl genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

Kocaçalış Sahilinde Şok Eden Görüntü

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Fethiye’de oluşan deniz kirliliği tepkilere yol açtı.

Su tasarrufu Hayati Önem Taşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yol Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

Ortaca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce ilçe genelinde yol bakım, düzenleme ve yenileme çalışmalarımız son hızla devam ediyor.

Fethiye Merkezinde Trafik Yoğunluğu

Fethiye, tatilcilerin uğrak noktası oldu. Oluşan araç yoğunluğundan dolayı Fethiye merkezinde zaman zaman trafik kilitlendi.

Yanan Alanların Tamamı Ağaçlandırıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

Toplam 316 haber.