Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Genç Ressamın Eserleri Yoğun İlgi Gördü

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

'Sihirli Gemi' tiyatro severlerle buluşturulacak

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından çocuk oyunu “Sihirli Gemi” cumartesi günleri Nurol Kültür Merkezi’nde sahnelenecek

Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum Belediyesi iş birliğinde Stratonikeia Görsel Sanatlar ve Şiir Sergisi gerçekleşti.

“Korku ve Sefalet” sahneye çıkacak

Milas Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin katkılarıyla sahne alacak olan ‘Korku ve Sefalet’ adlı oyun 25 Kasım Cumartesi günü Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

'Limonata' Seyircisiyle Buluştu

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, prömiyerini yaptığı “Limonata” adlı romantik komedi türündeki oyunu ile seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Gerek oyuncuların performansları gerekse konusu ile katılımcılar bol kahkaha ve alkışlarla dolu iki saat geçirdiler. 

Fotoğraf Yarışması Ödülleri Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi 6.Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde düzenlendi.

Yağlı Boya Resim Sergisi Vatandaşla Buluştu

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Avukat ve Ressam Aydan Kaşlı’nın yağlı boya resim sergisi açıldı.

Özgür Yerel Tohum kitabının imza günü düzenlendi

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, Dr. Nalan Ünal ve Mustafa Demir’in yazmış olduğu ‘Özgür Yerel Tohum’ kitabının imza gününü, Fethiye Bahriye Üçok Parkı’nda düzenledi.

Zeytinler Hasat Edildi, Sıkımı Yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Fethiye Türk Kadınlar Birliği Derneği'nden 100. yılına özel etkinlik

Fethiye Türk Kadınlar Birliği Derneği, hem Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin yüzüncü yılı hem de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına özel dernek önünde yemekli organizasyon düzenledi. Düzenlenen etkinliğe misafirler yoğun katılım gösterdi.

El emeği ürünler sahiplerini bekliyor

Fethiye Likya Kadın Kooperatifi tarafından Salı ve Cuma günleri kurulan stantlar büyük ilgi görüyor. Burada satılan el emeği ürünler ise yeni sahipleriyle buluşmayı bekliyor.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Fethiye’de 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Sergisi” açıldı.

Misafir Evi'nde Kaya İnciri Şenliği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaya İnciri, Kaya Misafir Evi’nde düzenlenen şenlikte tanıtıldı.

Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı

Bu yıl ilk kez 3-16 Kasım’da düzenlenen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı.

FTSO'dan miniklere Ankara gezisi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Fethiye ve Seydikemer’de Ankara’yı ve Anıtkabir’i görmemiş öğrenciler için Ankara’ya gezi gerçekleştirdi.

Muğla sulu kebabı coğrafi işaretini aldı

MUTSO tarafından başvurusu yapılan Muğla Sulu Kebabı, coğrafi işaretini aldı.

Zülfü Livaneli İle Halikarnas Balıkçısı Anma Programı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

6. Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Başlıyor!

25-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 6. Uluslararası Bodrum Yoga ve Sağlıklı Yaşam Festivali Halikarnas Arena ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerin herkese açık ve ücretsiz olduğu Festival mekanlarından biri Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum olacak.

Toplam 397 haber.