FTSO'dan miniklere Ankara gezisi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Fethiye ve Seydikemer'de Ankara'yı ve Anıtkabir'i görmemiş öğrenciler için Ankara'ya gezi gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO tarafından organize edilen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği, Fethiye ve Seydikemer Milli Eğitim Müdürlüklerinin izni ve işbirliğiyle düzenlenen geziye katılan öğrencileri, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Hıra, Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Kiremitli, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Muhammet Kökten, Yönetim Kurulu Üyesi Veli Önver ile aileleri FTSO Hizmet Binası önünden yolcu etti.
Fethiye ve Seydikemer’den farklı okullardan öğrenci ve rehber öğretmenlerden oluşan toplam 90 kişilik kafile, 20 Ekim Cuma günü Ankara’da ilk olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir ziyareti etti. Aslanlı yoldan yürüyerek, mozole ile Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezen öğrenciler, Anıtkabir’in merdivenlerinde Türk Bayrağı açtı. Bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, duygusal dakikalar yaşadı.
Daha sonra öğle yemeği için TOBB İkiz Kuleleri’ne geçen iki otobüsten oluşan kafile, TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz tarafından karşılandı. TOBB İkiz Kulelerin merdivenlerinde topluca fotoğraf çektiren kafile, öğle yemeğinin ardından Ankara Kalesi’ne çıkarak Ankara’nın ilk sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Ankara Müzesini gezdi.
Öğrenciler son olarak Kurtuluş mücadelesine ev sahipliği yapan Ulus’taki Birinci Meclisi, Kurtuluş Savaşı Müzesi ile İkinci Meclisi de gezdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN