Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sanat Ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Fethiye Semicenk’in Şarkıları İle Coştu

Fethiye Telmessos Antik Tiyatro’da sahne alan Semicenk, en güzel şarkılarını yaklaşık 2 saat boyunca hayranları için seslendirerek performansıyla kalpleri fethetti.

Sanat ve Edebiyatın Büyülü Buluşması UKKSA’da

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak.

Milas’ta Çaykama Şenliği rüzgarı esiyor

Milas’ta coğrafi işaretli Çaykama Böreği’nin tanıtımının yapıldığı kültür sanat festivali gerçekleştirildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla Milas Belediyesi tarafından düzenlenen şenliğin birinci gününde en güzel çaykama böreği seçilirken, ikinci gün düzenlenen ‘Çaykama Yeme Yarışması’ renkli görüntüler oluşturdu.

Lozan’ın 100. yıl etkinliği düzenlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Lozan Antlaşması’nın 100. yılında İnönü Vakfı ile birlikte etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı, aynı zamanda İsmet İnönü’nün torunu olan Gülsün Bilgehan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve davetliler katıldı.

Onur Konuğu İlber Ortaylı Oldu

Marmaris’te 20 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Kitap Günleri’nin onur konuğu ünlü Tarihçi ve Yazar İlber Ortaylı oldu.

Gümüşlük’te yıldız yağmuru

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay, Athenaeum String Quartet ve Daniil Margulis’in Antik Taş Ocağı’nda verdiği konserle başladı…

‘Hafızlar Yayla Şenliği’ 30 Temmuz’da

Dört yıldır Fethiye müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için motivasyon şenliği olarak düzenlenen 'Hafızlar Yayla Şenliği' bu yıl 30 Temmuz'da yapılacak.

“Bodrum’da Devrim” Sergi Açılışı Gallery Art Port Gerçekleşti

Çağdaş Türk resim sanatının dünyaca ünlü ismi Devrim Erbil’in “Bodrum’da Devrim” adlı kişisel sergisi, Gallery Art Port Bodrum’da sanat severlerin katılımıyla ziyarete açıldı.

Klasik Türk Müziği Konseri Gerçekleşti

Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu, Klasik Türk Müziği Konseri ile müzikseverler eşsiz bir müzik şöleni yaşadı.

Konakoğlu, “Fethiye halkını atölyemde çamurla tanışmaya bekliyorum”

Kültür Bakanlığı Seramik Sanatçısı Dilek Konakoğlu, birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin Tuzla Mahallesi Sadi Berkman Caddesi No:38’de bulunan atölyesinde sergilendiğini belirtti. Aynı zamanda FRT TV’ye açıklamada bulunan Konakoğlu, tüm Fethiye halkını çamurla tanıştıracağını belirterek herkesi atölyesine davet etti.

Karaçulha Yörük Şenliği’ne sayılı günler kaldı

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 22-23 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi'nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 23 Temmuz'da Ümmü Erbil konser verecek. 

“Sanat- Edebiyat Buluşması” büyük ilgi gördü

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi sergi salonunda kurulan sergi vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” sergisi açıldı...

Kendine Özgü bir tarzı ve neşeli resimleri ile dikkat çeken Ressam Murat Çetin Uzman’ın “Küçük an’lar” - “Küçük anı’lar” adını verdiği ilk sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Trafo Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Ressam Uzman resimlerinde kullandığı boyaları da kendisi ürettiğini ifade ederken, renklerin de kendi iç dünyasını yansıttığını söylüyor.

Lvbel C5 Revolution’u salladı

Özgün tarzı ve müziğiyle hızla yükselen Türkçe rap ekolünün yetenekli ismi Lvbel C5, Fethiye’nin gözde eğlence mekânlarından biri olan Revolution Night Club sahnesinde sevenleriyle buluştu.

Iş ve Sanat Dünyasını Buluşturan Sergi

MAJİ Art Gallery, Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel'de ünlü isimlerinde katıldığı keyifli bir sergiye ev sahipliği yaptı.  Han Keser, Nilay Yıldız ve Yüksel Başaran Yıldız’ın eserlerinden oluşan “ASENDAN” isimli sergi önceki gün sanatseverlerle buluştu. 12 eserin sergilendiği sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ahmet Aksoy eserlerin tümünü satın aldı.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivalinde 20. yıl heyecanı başlıyor

Bodrum’da müziğin adresi yine Gümüşlük olacak. Bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’ne yine klasik, caz, etnik ve özgün müzik dallarında performans sergileyen dünyaca ünlü müzisyen ve yorumcular katılacak.

Muğla’nın İlk Millet Bahçesi'nde Konser Düzenlendi

Yatağan Belediye Başkanlığı öncülüğünde Yatağan Halk Müziği Topluluğu tarafından Muğla’nın ilk Mlillet Bahçesi olan Yatağan Millet Bahçesinde konser düzenlendi.

Hacer Foggo “Askıda Hayatlar” Kitap İmza Günü

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, uzun yıllardır yoksulluk konusunda çalışmalar yapan Gazeteci Yazar Hacer Foggo’nun “Askıda Hayatlar” kitabının imza günü ve söyleşisine katıldı

Toplam 388 haber.