Ekonomi

Ekonomi Haberleri

PAZARDA 15, MARKETTE 35 LİRA

Zincir marketlerdeki sebze meyve fiyatları cep yakıyor. Semt pazarında 15 liradan satılan domates, markette 35 liradan satılıyor.

YUMURTA FİYATINA YÜZDE 50 ZAM

Temel gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yumurta fiyatına yüzde 50 zam yapıldığı öğrenildi. Uygulanan zammın ardından bir koli (30 adet) yumurta fiyatı 60 lirayı buldu.

Çayır tırtılına rastlanmadı

Ülkemizin Trakya Bölgesi ve civarında ayçiçeği ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılı zararlısı, ayçiçeği yetiştiriciliği yapılan yerlerde tedirginliğe yol açarken, Muğla'daki çalışmalarda çayır tırtılına rastlanmadı.

BENZİNE İNDİRİM, LPG’YE ZAM GELDİ

14.07.2022’den itibaren geçerli olmak üzere LPG’ye 29 kuruşluk zam, benzine ise 1.54 liralık indirim geldi.

SALI PAZARINDA YOĞUNLUK

Fethiye'nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

AKARYAKIT İNDİRİMİ OLACAK MI?

Brent Petrolün ve Amerikan tipi ham petrolün varil fiyatının 100 dolar altına inmesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Vatandaşlar Dünya’da petrol fiyatları yükselince anında zam yapılan akaryakıt fiyatlarının petrol fiyatları düştüğünde de indirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

SALI PAZARI SALLANIYOR

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

6 AYDA 6 BİN 933 İCRA DOSYASI

2 yıl süren pandeminin ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının da etkisiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar borçlarını ödeyemiyorlar. Borçları yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayanlar icra dosyaları ile boğuşuyor.

FETHİYE BELEDİYESİ ŞİRKETİNDEN ÇALIŞANLARA JEST

Fethiye Belediyesi'ne bağlı Belediye Hizmetleri Turizm Ticaret A.Ş. yönetimi çalışanlarına bayram jesti yapıyor.

ENFLASYON DURDURULAMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62'ye çıktı. Böylece yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesine çıktı.

ASGARİ ÜCRET 5.500TL

1 Ocak 2022 tarihinde yapılan zam ile 4.253TL olarak belirlenen asgari ücret yaşanan ekonomik kriz nedeni ile yapılan ara zammından sonra 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 5.500TL olarak belirlendi.

ÜRETİCİ PAZARINDA FİYATLAR UYGUN

Fethiye’de Cuma günleri pazaryerinde kurulan Üretici Pazarı’nda fiyatlar her kesime hitap ediyor.

ÜRETİCİ KADINLAR DERTLİ

Fethiye’de Cuma günü kurulan üretici pazarında kadın üreticilerin çok olması dikkat çekiyor. Uzun yıllardır pazarcılık yapan emekçi kadınlar sorunlarını dile getirip yardım istedi.

YENİSİNİ ALAMAYAN ESKİSİNİ TAMİR ETTİRİYOR

Akaryakıt fiyatlarına bağlı olarak birçok ürünün fiyatının artması ve enflasyonun yüzde 73’lere çıkması sonucunda ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar kurban bayramının da yaklaşması ile beraber yeni ayakkabı alamayınca eskisini tamir ettiriyorlar.

BALIK FİYATLARININ ARTIŞI MAZOTA BAĞLI

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte balık pazarında hareketlilik gözlemlendi. Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı fiyatların yükseldiğini belirtti.

SALI PAZARI GİYİM ESNAFI DERTLİ

Fethiye’de Salı günü kurulan pazaryerinin giyim esnafı artan girdi maliyetleri ve mazot fiyatları yüzünden dertli.

SALI PAZARINDA YOĞUNLUK

Fethiye’nin ve bölgenin en büyük pazaryeri olan Salı Pazarı havaların iyice ısınmaya başlaması ile beraber sadece Fethiyelilerin değil yabancı turistlerinde en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi oldu.

KARAKILÇIK BUĞDAYLARI ÜRETİCİYE VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Menteşe Belediyesi tarafından ‘Geleceğimiz İçin Üretiyoruz’ projesi kapsamında Kafaca, Yeşilyurt ve Ortaköy Mahallelerindeki toplam 36 dönümlük alana ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadına başlandı. Hasat sonucu elde edilecek buğdaylar üreticilere ücretsiz olarak ulaştırılacak ve ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak. 

MOTORİNDE 1.5 TL İNDİRİM BEKLENİYOR

Dünya’da yaşanan gelişmeler sonrası brent petrol fiyatlarına ki hareketlilik sonucu ülkemizde 30TL’yi aşan motorin fiyatına indirim haberi geldi. Edinilen bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1.5TL tutarında indirim yapılacak. Benzin ve LPG fiyatlarında ise değişiklik yaşanması beklenmiyor.

Toplam 494 haber.