Ekonomi

Ekonomi Haberleri

TRAKYA'DA SON YAĞIŞLAR ÜRETİCİLERİN UMUDU OLDU

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

PAZARDA 5 MARKETTE 10 LİRA

Sofraların eksik olmayan ürünlerinden biri olan domates, pazarda 5 liradan tezgâhtaki yerini alıyor. Marketlerde ise durum biraz daha farklı. Halk pazarında 5 lira olan ürün süper marketlerde 10 liradan satılıyor.

DOLAR, EURO VE ALTIN HAFTAYA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar, Euro ve Altın haftaya yükselişle başladı. Dolar 18 lira 25 kuruş, Euro 18 lira 50 kuruş Gram Altın ise 1013 lira seviyelerinden işlem görüyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı, güne yatay seyirle başlamasının ardından 1.008 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.602 lira, cumhuriyet altını da 6.735 liradan satılıyor.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Tüketici fiyat endeksi 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,21 olarak gerçekleşti.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA GELİYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 87 kuruş zam gelecek. Motorine dün gece de 95 kuruş zam gelmişti.

DOLAR 18 LİRAYI GEÇTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini sürpriz bir kararla 100 baz puan indirerek yüzde 13'e çekti. Güne 17.94 TL seviyelerinden başlayan Dolar/TL kararın ardından 18'i aştı.

Benzine indirim motorine zam!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Brent petrol fiyatlarında gözlemlenen dalgalanma beraberinde akaryakıt zammı ve indirimi haberlerini getiriyor. Bazı sürücüleri üzecek, bazılarını ise sevindirecek haber geldi. Benzin fiyatlarına indirim, motorin fiyatlarına ise zam yapıldı.

‘’TALEP BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR’’

Haftanın Salı günleri kurulan pazarda, esnafların getirdiği en taze ürünler tezgâhlarda vatandaşların alımına sunuluyor. Fakat pazara talepten şikâyetçi olan esnaf Ersoy Özdemir, pazarın 2 haftadan beri beklentileri karşılamadığı konusunda FRT TV mikrofonlarına konuştu.

BAŞKAN ÖZTÜRK, “İNDİRİMLER TÜM MARKETLERE ÖRNEK OLSUN”

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimli ürünleri için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kooperatifler kar amaçlı değildir. Fiyatları düşürün" talimatı ile TKK harekete geçmişti. Bu kapsamda ise indirim süreci resmen başladı.

MOTORİN FİYATI YERİNDE DURMUYOR

Motorine, 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık indirim yapılmıştı. İndirimli alışveriş süresi kısa sürdü ve motorine 81 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşti. Artış pompa fiyatlarına yansıdı.

BAŞKAN TAŞAR, "AKARYAKIT DÜŞERSE, TOPLU TAŞIMA FİYATLARIDA DÜŞER"

Sürekli dalgalanma halinde olan akaryakıt fiyatları toplu taşıma fiyatlarını etkilemişti. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşme nedeni ile toplu taşımada her hangi bir indirim yaşanacakmı sorusu gündeme geldi.

POMPADA İNDİRİM MİKTARI ARTTI

4 Ağustos Perşembe günü açıklanan benzine 1 lira 5 kuruş, motorine ise 75 kuruş olarak uygulanacak indirim miktarı güncellendi. 6 Ağustos Cumartesi günü itibariyle benzine 2 lira 23 kuruş, motorine 1 lira 15 kuruş indirim geliyor.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Akaryakıt fiyatları petrol ve dolar kurundaki hareketlilikle değişiyor. Petrol fiyatları gerilerken vatandaşlar güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Bu kapsamda benzin litre fiyatına 1,05, motorin litresine ise 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

KUZU ETİNE YÜZDE 25 İNDİRİM

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatıyla ilgili yüzde 25'lik bir indirim yapacağız." ifadelerini kullandı. Yarından itibaren geçerli olacak indirim sonrası kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya düşecek.

ARIKAN,’’ DÜNYA GENELİNDE ALTINDA BİR ARTIŞ VAR’’

Döviz kurunda yaşanan artış, altına da yansıdı. Dolar kurunun artmasından dolayı gram altın 1000 lira seviyesini aştı. Altın fiyatlarında ki artış hakkında konuşan Mücevher Uzmanı Onur Arıkan, dünya genelinde bir artış olduğunu söyledi.

MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM

Dün motorine gelen 92 kuruşluk indirimin ardından bugün de benzine indirim geldi. Benzinin litresi 50 kuruş düştü.

HALKIN ALIM GÜCÜ VARMI?

Enflasyonun her geçen gün artmasıyla birlikte zamların da ardı arkası kesilmiyor. Her hafta artan fiyatlar günümüzde bir ürünü almak için vatandaşı iki kez düşündürüyor. İngiltere’de yaşayan ve Fethiye’ye 3 gün tatile geldiğini söyleyen Mustafa Mert, Salı Pazarı’nda ürün fiyatlarını değerlendirdi.

PAZARDA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Taze ve kaliteli ürünlerin bulunduğu, haftanın Salı günleri kurulan Salı Pazarı’nda yoğunluk devam ediyor.

Toplam 494 haber.