Ekonomi

Ekonomi Haberleri

SİMİT 5 LİRA

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

DOLARDAKİ SERT DÜŞÜŞ ALTINI DA ETKİLEDİ

BDDK'nın ticari kredi koşullarında değişikliğe gitmesini ardından sert düşen dolar, altını da etkiledi. Düzenleme öncesi 1.022 lira seviyesinde bulunan altının gram fiyatı, düzenleme ile birlikte 970 lira seviyesine kadar çekildi.

DOLAR 17 TL'NİN ALTINA DÜŞTÜ

BDDK finansal istikrarı sağlamak için Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.52'ye kadar geriledi.

PAZAR’DA UYGUN FİYATLAR DİKKAT ÇEKTİ

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50'ye kadar düşürdü.

AKARYAKIT İNDİRİMİ MEMNUN ETMEDİ

Brent petrol fiyatlarında yaşanan değişkenlik sonrası fiyatların aşağı doğru yönelmesi sonucunda benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim gelirken motorin ve LPG fiyatlarında değişiklik olmadı.

KURBANLIK FİYATLARI

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: -“Kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalma olacağını öngörüyoruz”

BENZİNE İNDİRİM BEKLENİYOR

Benzin litre fiyatlarına 23 Haziran Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş indirim bekleniyor.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Havaların ısınması ve ürün çeşitliliğinin artmasından dolayı Salı Pazarı’nda meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

PEYNİR FİYATLARI CEP YAKIYOR

Çiğ süt fiyatına uygulanan yüzde 32’lik zamdan nasibini kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünü olan peynir aldı. Beyaz peynirin fiyatı 100 lirayı gördü.

EKMEĞE ZAM KAPIDA

Muğla'nın bazı ilçelerinde ekmeğe tekrardan zam geldi. Fethiye’de en son 5 ay önce 3 liraya çıkartılan ekmek fiyatına, yeni bir zam gelmesi bekleniyor.

AKARYAKITTA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Brent Petrol Fiyatları’nın Dünya üzerinde artarak 123 dolar seviyelerini geçtikten sonra arka arkaya artış gösteren benzin ve motorinin litre fiyatı 30TLüzerine çıkmıştı. Doların da 17 TL üzerine kadar yükselmesi ile beraber tüm Dünya’da artış gösteren brent petrol fiyatının 113 dolar seviyelerine kadar gerilemesi akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşturdu.

BEBEK BEZİ FİYATLARI EL YAKIYOR

Ardı arkası kesilmeyen zamlardan bebek bezi de nasibini aldı. Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğin etkili olduğu fiyat artışlarından dolayı, bebek bezi fiyatları da dikkat çekmeye başladı.

1 TEMMUZ 2023’E KADAR KONUT KİRA ARTIŞI YÜZDE 25

Kira artışlarına sınırlama getiren yeni yasal düzenleme 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçemeyecek.

KONUT SATIŞLARI 1 YILDA YÜZDE 107,5 ARTTI

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında 2021 yılının Mayıs Ayı’na göre yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Bu dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 235,7 artarak 5 bin 962 oldu.

TARIM ÜRÜNLERİNDE ENFLASYON YÜZDE 154,97

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Mayıs ayı Tarım ÜFE verisini açıkladı. Buna göre Tarım-ÜFE'de, 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 16,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 100,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 154,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,05 artış gerçekleşti.

MOTORİN 28 LİRAYI GEÇTİ

8 Haziran Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,93 TL zam geldi. Uygulanan zammın ardından motorinin litre fiyatı 28,21 liradan satılmaya başlandı.

MOTORİNE DEV ZAM

8 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere motorinde 1 lira 93 kuruş zam bekleniyor.

ÇEŞİT BOL FİYAT UCUZ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyve ve sebze fiyatlarında düşüş yaşanmaya devam ediyor.

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK'e göre Mayıs’ta enflasyon yüzde 73,50'ye yükseldi. Nisanda oran yüzde 69,97 olmuştu. ENAG'a göre ise mayıs enflasyonu yüzde 160,67'ye yükseldi. TÜİK'in madde sepeti fiyat listesini yayımlamaması, hesaplamayla ilgili soru işaretlerini artırdı.

Toplam 494 haber.