Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Oto gazın fiyatı 18 lirayı aşacak

Akaryakıta zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren oto gazın fiyatı 69 kuruş artacak. Zammın ardından oto gazın litresi 18 lirayı aşacak.

Emekliye çift maaş müjdesi!

SSK Bağkur emeklisine müjde son dakika duyuruldu! Emekliler için Ekim ayı, uzun bir bekleyişin sonunda nihayet geldi.

Kasımoğlu, “Dengelerin normale dönmesini istiyoruz”

Fethiye Cuma Pazarı’nda toptancılık yapan Ayşegül Kasımoğlu, ekonomik durumlardan oluşan üretici ve tüketici krizi ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Öz, “Şuanda ucuz hiçbir şey yok”

Fethiye’de her Cuma günleri kurulan Cuma Pazarı’nda esnaf, fiyatların yüksek olduğunu FRT TV mikrofonlarına belirtti.

Emekli maaşı yetmiyor!

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Benzine indirim geliyor

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 15 kuruş indirim bekleniyor.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

5 yıl erken emeklilik müjdesi!

Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek.

Küçük Esnaf ve Tüccara Erken Emeklilik Mi Geliyor?

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında reform adımları devreye girecek. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek. Düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

Fethiye’de Dershane Ücretleri Dudak Uçuklattı 

2023 – 2024 yılı öncesinde dershane arayışına giren veliler her geçen gün yeni zamlarla karşılaşmaya devam ediyor.

Pazar Esnafı Maliyetlerden Dolayı Zararına Satış Yapıyor

Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda esnaf Bahri Demircioğlu, maliyetler hakkında isyanını FRT TV mikrofonları aracılığıyla anlattı. Esnaf Demircioğlu, eve ekmek götürebilmek için zararına satış yaptığını belirtti.

Kaçar “Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz”

Fethiye’de her Salı kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, mazota gelen zamlardan dert yanıyor. Yıllardır meyvecilik ile uğraşan Orhan Kaçar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar akaryakıt zammına isyan etti

ÖTV zammı sonrası üç ayda zam üstüne zam gören akaryakıtta yeni artış kapıda. Yüzde 25 artış sonrası 90 doları aşan petrol fiyatları durmuyor. Analistler petrol için 3 haneli rakamları telaffuz ederken vatandaş ise zamlara isyan etti.

Kıl Keçisi Projesi için Son Başvuru 15 Eylül’e Uzatıldı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üç ilçede devam edeceği Kıl Keçisi Projesi’ne başvuru süresi 15 Eylül’e kadar uzatıldı. 

Motorin ve benzine zam geliyor

Motorine 1,50 TL'lik zam için tarih belli oldu. Zammın 13 Eylül Çarşamba saat 00.01’den itibaren geçerli olacağı belirtiliyor.

Pazarda Ne Alan Memnun Ne Satan!

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan pazarcı esnafı, girdi maliyetleri başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Toplam 494 haber.