Başkan Adem Hıra'nın Asgari Ücretin Pazara Etkisi Hakkında Yorumu

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yeni asgari ücretin pazardaki fiyatları etkileyip etkilemeyeceği hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Başkan Hıra, 'Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: "2024 yılı için net asgari ücret 17 bin 2 TL olmuştur". İfadelerini kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar pazardaki fiyatların asgari ücret zamlanmasından dolayı artıp artmayacağını merak etti. Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra bu konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

‘BAZI ÜRÜNLERİN FİYATLARI DİĞER AYLARA GÖRE BİRAZ DAHA YÜKSELEBİLİYOR’

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Hepinize iyi yıllar diliyorum. Malum Ocak ayındayız, kış mevsimini yaşıyoruz. Artık bazı ürünlerin fiyatları diğer aylara göre biraz daha yükselebiliyor. Bu tamamen iklim şartları ile alakalı. Mandalina konusunda gelince de biliyorsunuz bu sene Adana’da ve çevremizdeki illerde limon ve mandalina fiyatları düşük seyretti ama bizim pazarımızda Köyceğiz mandalinası üreticide 10-12 lira civarında diğer yörelerde satılanları bu yörede çok tüketilmediği için satış yapılmıyor” dedi.

“FİYAT ARTIŞLARI ASGARİ ÜCRETE ORANTILI DEĞİLDİR”

Başkan Hıra, “Sebze ve meyve fiyatlarına asgari ücretin yükselmesi yansımaz. Biz de arz ve talebe göre fiyatlar şekillenir. Bir ürün azsa fiyatı yükselir, bir ürün ne kadar bollaşırsa da fiyatı düşer. Fiyat artışları asgari ücrete orantılı değildir. Mevsimsel bolluk ve kıtlığa göre fiyatlar şekillenir” diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN