Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Büyükşehir’den Bal Kooperatiflerine Destek

Türk çam balının yüzde 90’ının üretildiği Muğla’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi arı ürünlerinin üretiminin arttırılması amacıyla kooperatiflere destek veriyor.

Muğla, Milas, Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanları MELSA'yı Ziyaret Etti

Muğla, Fethiye ve Milas Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları Muğla Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşu olan, Menteşe ilçe merkezindeki MELSA Yöresel Ürünler Pazarı mağazasının ziyaret etti.

MUSKİ’den İşçilere 3 Yıl İçin Yüzde 34 Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 303 kadrolu işçi için Genel İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşmede 2020 yılı için yüzde 14, 2021 ve 2022 yılları için yüzde 10 zamda anlaşıldı.

Muğlalı çiftçiye 'pikan cevizi' desteği

Ortaca’da narenciyenin yanı sıra birçok tropikal meyve türünün üretimi yaygınlaşıyor. Normal cevize göre daha uzun, desenli kabuğuyla farklı görünüme sahip ve besin değeri yüksek pikan cevizi üretiminin ilçede yaygınlaşması amacıyla Ortaca'da pikan cevizi yetiştirilmeye başlandı.

Fethiye’ye Gelen Lüks Yata 230 Bin Litre Yakıt İkmali Yapıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesine gelen Meksikalı milyarder Alberto Bailleres’e ait 93 metre uzunluğundaki 'Mayan Queen B' isimli lüks yat 230 bin litre yakıt aldı.

MÜSİAD’dan yeni bir protokol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şubesi, üyelerinin avantajlı satın alma yapabilmesi amacıyla iki yeni protokol imzaladı.

Milas 11. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 5 Mart'ta Açılıyor

Milas Güney Ege 11. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 5 Mart'ta açılıyor.

Muğla’da İki Kişiye Bir Araç Düşüyor

TÜİK 2020 yılı Ocak ayı motorlu kara taşıtları istatiklerini yayımlarken, Muğla’da araç sayısı bir önceki yılın ayına göre yüzde 2,8 artarak 508 bin 809’a ulaştı.

Muğla’nın alabalık üretimi 21 bin tona çıktı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ilçe ziyaretlerinin sonuncusu Dalaman ilçesinde yaptığı açıklamada, Akköprü Barajında Alabalık üretimi izni verilmesinin ardından Muğla’nın alabalık üretiminin 21 bin tona çıktığını açıkladı.

Büyükşehir’den üreticiye tarımsal sulamada büyük destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 141 mahallede 534 bin metre tarımsal sulama kanalı temizliği, 75 bin 110 metre de tarımsal sulama kanal tamiratı gerçekleştirdi.

Schengen vizesi başvurularının kabulü yapılmaya başlandı

MİTSO ile Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğunun işbirliğinde pasaportlara Schengen vizesi için başvuruların MİTSO'dan kabul edilmesine başlandı.

Katkısız Bodrum mandalina suyu dünyaya açılıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi'nde Eray Sünbül ile Can İren tarafından kurulan tesis ile kokusu ve aromasıyla dünya çapında ün kazanan Bodrum mandalinası suyu, katkısız dondurulmuş vaziyette ilk kez yurt dışına ihraç ediliyor.

Muğla Büyükşehir İşçilerine 3 Yıllığına Yüzde 34 Zam

336 kadrolu işçiye üç yıllığına yüzde 34 oranındaki zam sözleşmesinin protokolü imzalandı.

MÜSİAD’tan Üyelerine E-Fatura Bilgilendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi, e-fatura bilgilendirmesi ve 2019 yılı değerlendirme toplantısında üyelerini bir araya getirdi.

MİTSO'dan 'Yerel Ürünler Raflarda Yerini Alsın' Talebi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerinden Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun uyarınca büyük mağazalarla zincir mağazaların toplam raf alanın yüzde 1'inin coğrafi işaretli ürünlerle yerel markalı ürünlere tahsis edilmesini istedi.

Milas'ta Yetki Belgesi Ve Ödül Dağıtım Töreni Yapıldı

Milas’ta emlakçılık sektöründe faaliyet gösterenlere yönelik gerçekleştirilen programın ardından Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeleri düzenlenen törenle verildi.

TÜRSAB Marmaris Temsil Kurulu Başkanı Esin'den Yeni Sezon Değerlendirmesi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, 2020 turizm sezonu öngörülerini kamuoyuyla paylaştı.

Halk Süt Projesi Milas’ta Da Hayat Bulacak

Milas Süt Birliği’nin CHP İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, halka sağlıklı çiğ sütle buluşturmak ve üreticilere destek olmak adına Milas Süt Birliği ile proje yapacaklarını duyurdu.

İpekböcekçiliği Muğla’da Hayat Buluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ipekböcekçiliği üretimi için Eskişehir'den bedelsiz 3 bin 500 dut fidanı aldı.

Toplam 495 haber.