Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuaför ve Berberlerin Açılma Tarihi Belli Oldu

FERDİ YAVUZ- Korona virüsü nedeniyle getirilen kısıtlamalar bir bir kaldırılırken, berberlerin de açılacağı tarih belli oldu. Hem

Muğla’da İhracat Yüzde 23 Azaldı, İthalat Yüzde 160 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Mart ayı dış ticaret istatistiklerine göre Muğla’da bir önceki dönemin aynı ayına göre Muğla’da ithalat yüzde 160 artarken, ihracat yüzde 23 azaldı.

Annelerin Geçim, Çocukların Eğlence Kaynağı

Muğla'da ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın üreticilere yönelik başlatılan kıl keçisi projesi meyvelerini veriyor. Yavrularını doğurmaya başlayan kıl keçileri annelerin geçim, çocukların ise eğlence kaynağı oluyor.

Muğla’da Otomobil Sayısı Yüzde 2 Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mart ayı değerlendirmesinde Muğla genelinde bir önceki yılın aynı dönemine göre Muğla’da otomobil sayısında yüzde 2 artış oldu.

TOBB'dan 6 Milyarın Üzerinde Kredi İmkanı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "TOBB Nefes Kredisi'ni bugün itibarıyla devreye alıyoruz. İşletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak" dedi.

Muğla Beyazı Mermeri Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Muğla'nın coğrafi işaret tescili alan ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Beyazı Mermeri'nin 16 Mart 2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendiğini açıkladı.

TAB Başkanı Şahin: "Çam Balı Gıda Kodeksine Girdi"

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Türk çam balının gıda kodeksinde yerin aldığını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk arıcılarına yaptığı en büyük tarihsel görev olduğunu belirtti.

Datça Belediyesi’nden ‘Antin Kuntin’ Proje

Korona virüs salgınında sosyal medya mesajları ile dikkat çeken Datça Belediyesi, bu defa Da Vinci'nin projelerinden ilham alarak sahile sanal ortamda cam kabinler yerleştirdi.

10 Ton Süt Dağıtımı Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üretimin devamlılığı ve sürdürülebilirliği için Muğla’da hizmet veren tarım, gıda ve hayvancılık sektöründeki tüm üretici ve işletmeleri desteklemeye, sektör ile ilgili her alanda üst düzey tedbirleri almaya devam ediyor.

Milas Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'ndan Birlik Ve Dayanışma Örneği

Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Yönetim ve Denetim Kurulu kararı doğrultusunda Koronavirüs salgın süreci ve Ramazan ayı dolayısıyla maddi anlamda zor durumda olan, işyerleri kapalı oda üyelerine desteğini sürdürüyor.

Menteşe’de Yerel Tohumlar Toprakla Buluştu

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, korona virüsü (Kovid-19) salgın tedbirleri kapsamında belediyeye ait tarlalarda tarımsal üretim çalışmalarını başlattı.

Bakan Ersoy’un Açıklamaları Turizmcileri Heyecanlandırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un "Nisan sonu, Mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayıs'ın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum” sözleri Bodrumlu turizmcileri heyecanlandırdı.

Muğla’da Yabancılara Konut Satışı Yüzde 128,6 Artı

 Muğla’da, bir önceki yılın aynı dönemine göre yabancılara konut satışında yüzde 128,6 artış yaşandı.

Üretici Pazarı Haftanın Her Günü Kurulacak

Menteşe’de Perşembe ve Pazar günleri kurulan halk pazarlarındaki yoğunluğu azaltmak adına Çarşamba günleri kurulan üretici pazarı, yarından itibaren her gün kurulacak.

Akyol Pazarı Kalıcı Olarak Sosyo Kültürel Alana Taşındı

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde Pazar günleri Akyol Mahallesi'nde kurulan semt pazarının Muslihittin Mahallesi'ndeki 500 araç kapasiteli otoparkı bulunan Sosyo Kültürel Alana kalıcı olarak taşındığı öğrenildi. 

Üretici Pazarı Haftanın Her Günü Kurulacak

Menteşe’de Perşembe ve Pazar günleri kurulan halk pazarlarındaki yoğunluğu azaltmak için Çarşamba günleri kurulan üretici pazarı, yarından itibaren her gün kurulacak.

Korona Virüsün Arıcılığa Etkisi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, korona virüs salgınının arıcılık sektörüne etkilerini aktarırken, Türkiye’de 72 bin arıcının 10 bin 702’sinin 65 yaş üstünde olduğunu ve iller arası seyahat etme zorunluluğu bulunduğunu dikkat çekti.

Büyükşehir Üreticiyi Unutmadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde korona virüs salgınıyla mücadelesini sürdürürken diğer yandan zor günler yaşayan üreten köylüye destek olmaya devam ediyor.

Toplam 495 haber.