Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Muğla'da Kısa Çalışma Ödeneğine 9 Bin 500 Firma Başvuru Yaptı

Muğla'da 9 Bin 500 firma, 35 Bin çalışanı için 3 ay boyunca maaş desteği sağlanacak kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulundu.

Akyol Pazarı Taşınıyor

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde Pazar günleri kurulan Akyol Pazarı koronavirüs tedbirleri kapsamında Muslihittin Mahallesi'nde bulunan Sosyo Kültürel alanda kurulacak.

GEKA’dan Korona Virüs İle Mücadeleye 6 Milyonluk Destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tasarlanan “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı’nı ilan etti. Aydın, Denizli ve Muğla illerinin tamamında uygulanacak olan programın toplam bütçesi 6 milyon TL.

Bakan Ersoy'dan 'Turizm Sezonu' Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizm sezonuyla ilgili olarak, "Bizim öngörümüz mayıs sonuna ertelenecek, şu anki gidişat onu gösteriyor." dedi.

Muğla’da İki Kişiye Bir Araç Düşüyor

Türkiye İstatistik Kurumu, Muğla’da geçen yılın aynı dönemine göre araç sayısında 14 bin 512 artış yaşandığını açıkladı.

Ege'de 30 Nisan'a Kadar Elektrik Kesilmeyecek

Aydem ve Gediz Elektrik, koronavirüs salgını yüzünden mağduriyetleri önlemek amacıyla 30 Nisan tarihine kadar borçlarına istinaden evlerin elektriğini kesmeme kararı aldı.

MUTSO Covıd-19 Kapsamında Üyelerine Yönelik Çalışmalarını Sürdürüyor

FERDİ YAVUZ- MUTSO, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsünün (Covid-19) üyelere olan etkilerini en aza indirmek için bir takım çalışmalara imza attı. 

Sarımsağa Koronavirüs Zammı !

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı uzmanların vatandaşları bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönlendirmesinin ardından sarımsak fiyatları ikiye katlandı.

Ziraat Bankası Kredi Ödemeleri Ertelendi

Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek.

MUTSO Covid-19 Tedbirlerini Tamamladı

MUTSO Yönetim Kurulu, haftalık olağan toplantısını son zamanlarda ülke gündeminde yer alan Koronavirüs (Covid 19) nedeniyle uzaktan görüntülü olarak gerçekleştirdi.

İcra ve İflas Takibi Durduruldu

Koronavirüs salgını sebebiyle icra ve iflas takipleri yurt genelinde 30 Nisan'a kadar durduruldu.

Paskal “Yolcu Oranında Ciddi Azalma Oldu”

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından basın toplantısı düzenlenerek, korona virüsten dolayı şoför esnafının yaşadığı sorunlar dile getirildi.

Koronavirüs Krizi Ekonomik Tedbirleri

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 mart 2020 tarihinde açıkladığı Koronavirüs krizi ekonomik tedbirlerini üyeleriyle paylaştı.

Bodrum'da Köylü Üreticiye Vergi Şoku Çözüme Kavuştu

Bodrum ilçesinde kurulan pazarlarda al-sat dışında satış tezgahları olan köylü üreticilere gönderilen ‘Vergi mükellefi olun’ tebligatı sonrası Ziraat Odasının girişimleri ile sorun çözüme kavuştu.

Okulların yerel tohumu Muğla Büyükşehirden

Türkiye’nin 81 iline 3 milyon 525 bin adet yerel tohum gönderen Muğla Büyükşehir Belediyesi değişik illerdeki 50 okuldan gelen yerel tohum talebini de karşıladı.

Sakız fidanı üretimine başlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye İlçesi Karakeçililer Mahallesi’nde kurduğu Sakız Deneme Bahçesinde sakız fidanı üretimine başlandı.

Bankalarda Koronavirüs Kuyruğu 

Dünyayı saran korona virüs önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Muğla’nın menteşe ilçesinde bazı bankalar, korona virüs tedbirleri kapsamında müşterilerini şubeye teker teker almaya başladı.

MUTSO ve MTB’den Haksız Fiyat Artışına Mücadele

 MUTSO ve MTB tarafından haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı basın açıklaması yapıldı.

Muğla’daki en pahalı tarife Milas’ta

Milas Belediyesi Meclisi’nde alınan kararın ve uygulamaya başlanılmasının ardından vatandaşın gündeminde yerini koruyan Evsel Katı Atık Su Ücretleri ile ilgili tartışmalar ve açıklamalar devam ediyor.

Toplam 495 haber.