Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Tarımsal Üretici Örgütleri Platformu Oluşturuldu

Arıcılık sektörünü temsil eden tek kurum olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin de aralarında bulunduğu, diğer üretim sektörleri ile 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda oluşan ortak konsensüs gereği; Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde danışma platformu oluşturulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı karar üzerine, Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformu’nu oluşturdu.

Muğla’da Araç Sayısı Bir Yılda 13 Bin 762 Arttı

Muğla’daki motorlu araç sayısı 2019 Nisan ayında 498 bin 251 iken bir yıl içinde 13 bin 762 artarak 512 bin 013’e ulaştı.

Muğla Nisan Ayında En Fazla İhracatı Yunanistan’a Yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı dış ticaret istatiklerine göre Muğla en fazla ihracatı 5 milyon 665 bin dolar ile Yunanistan’a yaptı.

Bodrum-Datça Feribot Seferleri Yeniden Başladı

Korona virüs salgını dolayısıyla 23 Mart 2020 tarihinde iptal olan Bodrum-Datça Feribot seferleri yeniden başladı. Seferlerde feribota maskesiz binmek yasak.

Üzüm Bağları Yeniden Canlanıyor

Fethiye Yeşilüzümlü Mahallesinde şarapçılığı geliştirmek amacıyla dikimi yapılan asma bahçelerin ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, şarap üretim fabrikası çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Çiftçilerden Koronaya İnat Üretim

Covid-19 salgınında üretimin aksamaması için özel izin verilen üreticiler tarlalarında bayramda da çalışmaya ve üretmeye devam ediyor

Girme Barajı Milli Ekonomiye 33 Milyonluk Ek Değer Katacak

DSİ tarafından Yatağan ilçesinde inşaatı devam eden Girme Barajı’nda yüzde 57’lik fiziki gerçekleşme sağlanırken, barajın tamamlanması sonrası milli ekonomiye 32 milyon 265 bin TL ek gelir sağlayacak

Saylak ‘Arı Olmazsa Meyve de Olmaz’

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dünya Arıcılık Günü’nde Fethiye İncirköy Damızlık Ana Arı Islah Merkezini ziyaret etti. Saylak burada yaptığı açıklamada arıların önemini vurgulayarak; "Arı olmazsa meyvede olmaz.” dedi.

Muğla’da İnşaat Yasağı 15 Haziran’a Kadar Uzadı

FERDİ YAVUZ- Muğla’nın turistik ilçelerinde 15 Mayıs ve 15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasağı, 15 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Muğla En Fazla Arı Kovanının Bulunduğu İl Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin illere göre arı kovanı sayılarını açıkladı.

Ocak-Mart Döneminde 340 Bin Metrekareye Yapı Ruhsatı

Muğla’da Ocak-Mart döneminde yapı ruhsatı verilen yapıların alanının 340 bin 167 metrekare olduğu açıklandı.

Başkan Gürün İpek Böcekçiliği Üreticileriyle Buluştu

Fethiye ve Seydikemer’de hayata geçirilen ve devam eden projeleri yerinde inceleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Seydikemer Çobanlar Mahallesinde dut fidanı bahçesini ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ‘İç Turizmi Açıyoruz’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, korona virüs (Kovid-19) salgınından yara alan turizmi kurtarma planına ilişkin "Eğer toplum disiplininde bir bozulma olmazsa bir gevşeme olmazsa istenildiği gibi şu anda düzelmeler hızlı bir şekilde devam ederse inşallah Mayıs sonu gibi Haziran başı gibi iç turizm hareketleri başlar, diye düşünüyoruz." dedi. 

Muğla’da Konut Satışlarında Büyük Düşüş

Türkiye İstatistik Kurum tarafından Nisan ayı konut satışları rakamlarına göre, Muğla bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 60 oranında düşüş yaşadı.

Menteşe Kent Konseyi 'Esnafımıza Sahip Çıkıyoruz'

FERDİ YAVUZ- Menteşe Kent Konseyi tarafından yapılan bir açıklamayla esnafa destek çağrısı yapıldı.

Bölgenin En Erkenci Karpuzu Fethiye’de Üretildi

Fethiye Tarım İlçe Müdürlüğü bölgede erkenci meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması çalışmalarının sonuçlarını almaya başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü erkenci çeşitlerin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında yetiştirilen karpuzların hasadına başlandı. İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya teknik personelle birlikte Karaçulha Mahallesindeki karpuz üreticisi İbrahim Bakan’ ı ziyaret etti.

Fahrettin Koca ‘AVM'leri Biz Kapatmamıştık Ki, Açalım’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Esnaf İçin Buluştular

Muğla Milas’ta 11 Mayısta iş başı yapacak berber, kuaför ve güzellik salonlarında temizlik ve dezenfekte çalışmaları başlıyor.

Vali Civelek '92 Firmada Denetim Gerçekleştirildi'

FERDİ YAVUZ- Muğla Valisi Esengül Civelek gıda malzemeleri satan iş yerleri ile kolonya ve dezenfektan satışının yapıldığı işletmelere yönelik denetimler sürdüğünü belirterek; "İlimizde faaliyet gösteren ecza depoları, eczane, medikal ve diğer satış yerlerinde “maske, kolonya, dezenfektan, temizlik ve gıda maddeleri” ürünlerine yönelik 92 firmada denetim gerçekleştirilmiştir.” Dedi.

Toplam 495 haber.