Eğitim

Eğitim Haberleri

Fethiye’de 2021-2022 eğitim-öğretim yılı heyecanı

2021-2022 eğitim-öğretim yılı Fethiye’de de heyecanla karşılandı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk kaya eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrenciler ile bir araya geldi.

Seydikemer Belediyesi eğitime verdiği desteği sürdürüyor

Seydikemer Belediyesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala eğitime verdiği desteği sürdürüyor. Seydikemer Belediyesi bir yandan ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışması yaparken bir yandan da öğretmenlerin salgın hastalık sürecini yönetmelerine katkı sağlamak amacıyla oturum düzenledi.

Fethiye'de Bursluluk Sınavı’nı kazanmak isteyen öğrenciler ter döktü

Fethiye’de bursluluk sınavı sorunsuz şekilde tamamlandı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nı kazanmak isteyen öğrenciler ter döktü.

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını bünyesine ekledi

Nursel Özdemir Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını da bünyesine dahil ederek, Muğla genelinde bir ilke daha imza attı. Türkiye genelinde daha önce 14 kurumda kullanılan sistemin 15. temsilcisi olduklarını vurgulayan Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, böylelikle öğrencilerin sıkıntılarını en aza indirmek istediklerinin altını çizdi.

Eğitim-Sen ve Öğrenci Veli Derneği; “Kaygılarımızı Arttırıyor, Endişelerimizi Güçlendiriyor”

Eğitim-Sen ile Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Muğla Şubeleri, sürdürülebilir eğitim istediklerini, okulların açık tutulması ve alınması gereken önlemler için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Okulların açılmasına 3 gün kalmış olmasına rağmen halen belirsizliklerin sürüyor olması, sorularımızın yanıtsız kalması ve alınması gereken önlemlerin alınmamış olması kaygılarımızı artırıyor, endişelerimizi güçlendiriyor” denildi.

Egebil güçlü kadrosu ile eğitim-öğretim yılına hazır!

Egebil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar ve eğitim koordinatörleri yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Fethiye Egebil Kampüsü öğretmenleriyle bir araya geldi.

Menteşe Belediyesi’nden Eğitime Destek

Menteşe Belediyesi yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kırsal mahallelerde eğitim öğretim hayatına yeni başlayan çocuklara dayanışma çantası vererek destek oluyor. İlkokula yeni başlayan çocukların eğitimine destek olmak adına içerisinde defter, silgi, kalem, etiket, kalemlik, kağıt, pastel ve kuru boya kalemleri gibi kırtasiye malzemeleri bulunan çantalar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından çocuklara hediye edildi.

Akcan, “Her bütçeye uygun kırtasiye malzememiz mevcut”

Yapılan açıklamalar neticesinde yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlayacak. Veliler ve öğrenciler kırtasiye malzemeleri için alışverişin yolunu tuttu. Kırtasiye sektörü, bu yıl okula başlama maliyetini 361 lira olarak hesapladı. Bu rakam ürünlerin markalarına ve tüketicilerin tercihlerine göre değişiklik gösteriyor. Geçen yıl bu rakam 330 liradan başlıyordu. Bütçenin yanı sıra güvenilir ürün almanın da önemine değinen, Alper Kırtasiye Ofis Mağazası Sahibi Alper Akcan velileri merdiven altı ve sahte ürünlere karşı uyarıyor.

Nursel özdemir Prof. Dr. Binyamin Birkan ile çalışıyor

Nursel Özdemir Kurumları kendini dünyaya ispatlamış özel eğitim konusunda hocaların hocası olan Prof. Dr. Binyamin Birkan ile bir araya geldi. Elit Nursel ve Merkez Nursel kurumlarını ziyaret ederek, kurumlar hakkında bilgi aldı.

Milli eğitim bakanı istifa etti

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk istifa etti. Görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Selçuk’un yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.

Nursel Özdemir’de oyun grupları da başladı

Nursel Özdemir Kurumları bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elit Nursel Özel Eğitim ve Reh. Merkezinde oyun grubu da başladı. Hepimizin bildiği gibi çocuklar oyunla öğrenir oyunla kendini ifade eder. Bu yüzden oyunlar çocuğun hayatında önemli bir yer tutar.

LGS tercih sonuçları açıklandı

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih-yerleştirme sonuçları 2021 MEB tarafından bugün öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Fethiye’de 2 bin 83 öğrencilik kontenjana girmek için LGS sınavına giren 2 bin 133 öğrencinin büyük bir çoğunluğu Fethiye’deki okullara yerleşti.

Nursel Özdemir Kurumları Ata Koleji’ni ağırladı

Fethiye’nin en eski ve en başarılı kolejlerinden Ata koleji, bölgenin ileri gelen Özel Eğitim kurumlarından olan Nursel Özdemir kurumlarını ziyaret etti. Ata okulları adına ziyareti kurum Müdürü Serkan Gürtuna, Müdür Yardımcısı Arif Ünal ve Halkla ilişkileri Şeyma Selçuk gerçekleştirdi. Ziyareti Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar, Kurum Müdürü Ezel Demirbaş, Kurum Müdür Yardımcısı Ayşe Yiğit karşıladı.

Nursel Özdemir Kurumları ve Ada İşitme işbirliği

Fethiye ve Seydikemer’de eğitimleriyle fark yaratan Nursel Özdemir Kurumları faaliyetlerine devam ediyor. Son olarak öğrencilerini Ada İşitme Cihazı Merkezine götürerek sahibi Zeynep Yıldırım Şahin’in öncülüğünde Odyometrist Gizem Kamalı işitme testlerini yaptı.

Yurdagül Yaycı, “Önemli olan planlı çalışmak”

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye İlçe birincisi 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu Öğrencisi Yurdagül Yaycı oldu. LGS Fethiye şampiyonu Yurdagül Yaycı sınav sonucunda yaşadığı mutluluğu ve o süreçte nasıl hazırlandığını FRT TV mikrofonlarına anlattı. Her şeyin planlı programlı olması gerektiğini belirten Şampiyon Yurdagül Yaycı, “En önemli şey planlı çalışmak ve ihtiyacınız olan derslere çalışmak” dedi.

Genel Başkan Yunus Kılıç Nursel Özdemir Kurumları'ndaydı

Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç, Özel Eğitim Federasyonu Muğla İl Başkanı, EGE-DER Başkan Yardımcısı ve Nursel Özdemir Kurumları Kurucusu Salih Dündar'ı ziyaret etti.

LGS Fethiye Şampiyonu Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu'ndan

Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre Fethiye ilçe 1.si 90 soruda yaptığı 1 yanlış ile 495.405 puan alan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu öğrencisi Yurdagül Yaycı olduğu öğrenildi.

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi Proje Okulu oldu

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi ilçede ki ilk ve tek proje okulu oldu. Okul Müdürü Gökbörü ASLAN “Atatürk ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, her türlü değişime ve gelişime açık, sorgulayabilen, farklılıkları büyük bir saygı ile karşılayabilen, geleceğin öncülüğünü yapacak bireyler yetiştirmek, geçmişten günümüze okulumuzun başlıca hedefi olmuştur” dedi.

Ercan, 'Diplomanız sadece bir belge değil, mesleğiniz olsun'

6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde Muğla ilimizde MUTSO’nun proje okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de tercih sürecinde değerlendirilmesi konusunda açıklamada bulundu.

Toplam 379 haber.