Eğitim

Eğitim Haberleri

ATIK YAĞ BİLGİLENDİRİLMESİ YAPILDI

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Doğa Dostu Derneği tarafından atık yağ bilgilendirilmesi yapıldı.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM HER ÖĞRENCİNİN HAKKI”

Öğrenci Veli Derneği Muğla Şubesi Fethiye temsilcileri tarafından tüm çocuklara laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitim için mücadele verdiklerine dair basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada “Çocuklarımızın sağlıklı ücretsiz ve erişilebilir suya kavuşması için merkezi ve yerel yönetimlerin ortaklaşa çalışması beklenmekte bununla ilgili bir projenin hayata geçirilmesi acilen sağlanmalıdır” denildi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN “HOŞGELDİN YAZ” PARTİSİ

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Büyük Samanlı Koyu’nda “Hoş geldin Yaz” Partisi verdiler.

YAZ KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

Menteşe Belediyesi’nin her yıl ücretsiz olarak verdiği yaz kurslarına kayıtlar başladı. Yaz kurslarına katılmak isteyenler çocuklar 02 Haziran – 20 Haziran tarihleri arasında ebeveynleriyle birlikte Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde kayıt yaptırabilecekler.

FTSO ÇALIŞANLARI RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİ ALDI

Üyelerine kaliteli hizmet verebilmek için her geçen gün kendisini geliştiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışanları risk yönetimini eğitimi aldı.

FTSO’DA LEGİONELLA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen Legionella Eğitimi’nde katılımcılara, Lejyoner hastalığının nedenleri, bulaşma ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

YUNUS NADİ İLKOKULUNDAN İMZA GÜNÜ

Fethiye’nin en eski okullarından biri olan Yunus Nadi Okulu tarafından 7.’si yapılan “Hadi Yazalım Gari” projesinin Minik Kalemler İmza Günü Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde yapıldı.

SAYISAL TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYET İŞLEMLERİ ARTIK FTSO’DAN YAPILIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasından yaptırabilecek. Böylece FTSO, sayısal takograf işlemlerinin yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu.

EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele", "Sosyal Hizmet Merkezi Hizmet Modelleri" ve "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci" konuları üzerine eğitimler düzenlendi.

FETHİYE GAZİ İLKOKULU 1/B SINIFI YIL SONU ŞENLİĞİ

Fethiye Gazi İlkokulu 1/B sınıfı öğretmeni Hatice Karakan ve öğrencileri düzenledikleri yıl sonu şenliği ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde coşkuyla izleyicilerle biraraya geldiler.

SEYDİKEMER’E FEN LİSESİ GELİYOR

Seydikemer ‘e 20 derslikli Fen Lisesi için geri sayım başladı.

ANAOKULUNA HAYIRSEVERLERDEN SINIF

İbrahim Gül Anaokulu’na hayırseverler tarafından 2 sınıf yaptırıldı. Yapılan sınıflar için açılış töreni düzenlendi.

MENTEŞE BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA ‘ATIK BİLİNCİ’ EĞİTİMİ

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve bu konudaki farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Fethiye Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı başladı. 2 gün boyunca devam edecek olan programda tütün, alkol, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar hakkında sunumlar yapılacak.

MENTEŞE PERSONELİNE ONLİNE EĞİTİM

Menteşe Belediyesi üyesi olduğu ‘’Kıyı Ege Belediyeler Birliği’’ tarafından düzenlenen çevrimiçi eğitim toplantısına 39 personeli ile katılıyor.

AKUT’TAN DEPREM SEMİNERİ

AKUT Fethiye Ekibi ve Fethiye Belediyesi işbirliğinde ‘ Deprem Bilinçlendirme Semineri’ düzenlendi.

Çıraklara devletten 2 bin 126 TL

Muğla'da mevcut 6 Mesleki Eğitim Merkezi’ne ek olarak 28 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 9 Çok Programlı Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 37 okul bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açılarak, toplamda 43 kurumda mesleki eğitim merkezi programı uygulanmaya başlandı. 

FTSO’da “Mağaza içi satış teknikleri ve müşteri ilişkileri yönetimi eğitimi”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından gerçekleştirilen ‘Mağaza İçi Satış Teknikleri ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi’ne 24 FTSO üyesi ve çalışanı katıldı. Sinema filmlerinden kesitlerin de izlendiği eğitimde, mağaza içi satış hedefleri, etkili iletişim ve beden dili başta olmak üzere müşteri ilişkileri tüm yönleriyle ele alındı. 

160 bin 621 öğrenci tatilde

21 Ocak 2022 Cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Muğla  genelinde resmi-özel 778 okulda, 160 bin 621 öğrenci ve 12 bin 614 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Toplam 379 haber.