Eğitim

Eğitim Haberleri

AKUT Fethiye hız kesmeden eğitimlere devam ediyor

AKUT Fethiye ekibi olası depreme hazırlık amaçlı eğitimlerine devam ediyor. Fethiye Belediyesi Meclisi toplantı salonunda teorik olarak başlayan ardından Salıpazarı meydanında sapancı eğitiminin uygulamalı eğitimi ile son buldu. Eğitime Bodrum Akut, Marmaris Akut ve Fethiye Akut olarak 3 ekipten 13 kişi katılım sağladı.

Üzümlü İlkokulundan ‘Köyde Bilim Var’ projesi

Fethiye’nin Yeşilüzümlü mahallesinde bulunan Üzümlü İlkokulunda öğrenci ve öğretmenlerin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘köyde bilim var’ isimli e twining projesi öğrencilere ışık tutacak.

Muğla Ülkü Ocakları'ndan ücretsiz İngilizce kursu

Muğla Ülkü Ocakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bir Lisan 1 İnsan, 2 Lisan 2 İnsan' sözünü rehber edinerek lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz İngilizce kursu vermeye başladı.

Altınçekiç, “Sağlıklı eğitim istiyoruz!”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz eylemi başlattı. Konuyla ilgili olarak Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç bir açıklamada bulundu.

Teknofest 2021’de Geliştirdikleri Çevre Dostu GALE 48 Adlı Araçla Jüri Özel Ödülü Alan Öğrencilerden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerin, kamu kurumların, medya kuruluşların ve üniversitelerin desteğiyle “Milli teknoloji hamlesi” sloganıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Teknofest’e katılarak ilimizi başarıyla temsil eden MUTEG EA (Muğla’nın Teknik Gücü Elektrikli Araçlar) takımı Muğla Valisi Orhan Tavlı’yi ziyaret etti.

Eğitim Sen Muğla`Dan Dünya Öğretmenler Günü mesajı

Eğitim Sen Muğla Şubesi, her yıl 5 Ekim'de kutlanan ve 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmasına dayanan Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlandı. Şube Başkanı Birdal Savran kutlama mesajında, 'Aşkla, inatla, umutla mücadeleye devam. Hepimizin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.' dedi.

15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan 15 bin öğretmen alımına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu.

Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi çalışmaları devam ediyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Temel Eğitim Kurumları’na yönelik hayata geçirilen Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi çalışmaları devam ediyor.

Seydikemer Belediyesi’nden öğrencilere tam destek

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer’e gelen ve kalacak yer bulamayan, ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için belediye olarak konaklama ihtiyacının karşılanmasına destek olacaklarını açıklayarak; “İlçemiz dahilinde hiçbir öğrencimizin mağdur kalmayacağını, her zaman destekçiniz olduğumuzu hatırlatmak isterim” dedi.

AKUT Fethiye’den belediye personeline eğitim

AKUT Fethiye ekibi olası deprem, doğal afet ve kazalara müdahalede verimliliğini arttırmak için eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Fethiye Belediye personeline, AKUT tarafından Belediye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde eğitim başlatıldı.

Girne Koleji Fethiye Kampüsü lansman ile tanıtıldı

Girne Koleji Fethiye Kampüsü, düzenlenen lansman gecesi ile Fethiye’de eğitim öğretim hayatına başladı. Yoğun katılımın olduğu lansmanda yetkililer velilere ve davetlilere kampüs hakkında bilgiler aktarırken Girne Koleji Fethiye Kampüsü Kurucusu Ercan Başbal, Girne Koleji Fethiye Kampüsü ile Fethiye’de eğitim çıtasını Türkiye’nin en üst seviyesine çıkaracaklarını ifade etti.

Diş Hekimliği Fakültesinde ilk ders heyecanı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile ders başı yaptı.

22 sektör temsilcisi ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ sertifikası aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe destek alarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’nin 2’nci fazı tamamlandı. 5 günlük eğitimde dijital pazarlama ve sosyal medya yönetimi konularında uygulamalı dersler alan 22 sektör temsilcisi, sertifika almaya hak kazandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan eğitime destek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yeni eğitim öğretim döneminde Fethiye ve Seydikemer’deki ihtiyaç sahibi ailelerin okul çağındaki çocuklarına desteğini sürdürüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlanan 742 çanta ve içindeki kırtasiye ürünleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edilirken 100 üniversite öğrencisine verilecek burslar için de kayıtlar devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl süren pandemi belirsizliğinin ardından çocuklarını okula gönderen ailelerin sırtındaki yükü hafifletmek için harekete geçtiklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, tüm yardımları FTSO üyeleri adına ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Veliler okulların açılmasından memnun mu?

Türkiye’de okulların yüz yüze eğitim ile açılması velilerin kafası karıştı. Fethiye’de çocuklarını okul önünde bekleyen velilere FRT TV olarak sorduk; Okulların yüz yüze eğitime geçmesinden memnun musunuz?

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından, Belediye personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi

Muğla AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Fethiye Belediyesi personeline ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ verildi.

Ege Okulları öğrencilerine kavuştu

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları 6 Eylül 2021 Pazartesi günü okul bahçesinde düzenlediği tören ile eğitim-öğretime kapılarını açtı.

Vali Orhan Tavlı, okulun ilk gününde öğrencileri yalnız bırakmadı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin ilk gününde Menteşe İlçesinde bulunan Emirbeyazıt İlkokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Altınçekiç, “Pandemi de okullar tehlike oluşturmamalı”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının bu yılki hazırlığının farklı olduğuna değinen Eğitimiş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, “Bu sefer hazırlıklar farklıydı, çünkü çantalara ıslak mendiller, dezenfektanlar maskeler koyuldu. Çünkü içimizde korku var. Fakat okul özleminini neden hem öğrenciler hem veliler hem öğretmenler korkuyla birlikte yaşadık? Neden gereken tedbirlerin alınması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmadı” dedi.

Toplam 379 haber.