Eğitim

Eğitim Haberleri

Fethiye’de Evde Eğitim Alan Öğrencinin Karne Sevinci

Muğla’nın Fethiye İlçesinde rahatsızlıklarından dolayı okula gidemeyen ve evde eğitim alan 1. sınıf öğrencileri Yağmur Maral ilk karnesini evinde aldı.

Orman Personeline “Kişisel Gelişim Eğitimi”

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde teknik personele yönelik “Kişisel Gelişim Eğitimi” ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Öğrencilere Sınav Motivasyonu Eğitimi Verildi

Bodrum Belediye Başkanlığı ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okullara Gidiyoruz” projesi kapsamında öğrenci ve velilere “Sınav Kaygısı ve Motivasyon Eğitimi”  verildi.

Muğla’da 153 Bin 293 Öğrenci Karne Alıyor

Yarın başlayacak olan yarı yıl tatili 31 Ocak 2020'de sona erecek. Öğrenciler 3 Şubat 2020 Pazartesi günü ders başı yapacak.

Cumhuriyet Tarihinin Tekerlekli Sandalyedeki İlk Dekanı Hayatını Anlattı

Tekerlekli sandalye ile başladığı akademik yaşantısında profesörlüğe uzanan yolculuğunu ‘Vazgeçme’ isimli kitabında kaleme alan Prof. Dr. Ozan Bahar, Marmarisli okurlarıyla buluştu. Bahar, kitabın kişisel gelişim motivasyon anlamında Türkiye’de çıkan ilk kitap olduğunu söyledi.

Yeni Yılın İlk Örnek Öğrencileri Ödüllendirildi

Muğla’nın Menteşe İlçesinde okullarında örnek gösterilen 55 ortaokul ve lise öğrencisi, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız tarafından ödüllendirildi.

“Ata’ya Selam Olsun” Projesi Kapsamında Kitaplar Okunmaya Başlandı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı ve Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği tarafından hayata geçirilen “Ata’ya Selam Olsun Projesi” kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen Nutuk’lar okunmaya başlandı.

Yatağan’da “Bir Kitap Bin Cevher” Projesi

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başlattığı ‘Bir Kitap Bin Cevher’ projesiyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve okumayı sevdirmeyi kazandırmayı amaçlıyor.

Marmaris'te Öğrencilere 'Hayata Kast Tak' Tanıtımı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Hayata kask tak' projesi liselerde öğrencilere tanıtılıyor.

Eğiticilere 'Zeytinde Budama” Eğitimi Verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca Tarımsal Yayım Projesi kapsamında desteklenen “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” projesi çerçevesinde Muğla İl ve İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinde görev yapan teknik personele Zeytinde Budama konulu eğitim verildi.

Okul Servis Şoförlerine İlkyardım Eğitimi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Can Bin Umut Projesi” kapsamında, trafik kazalarında yaşanan yanlış müdahale sonucu meydana gelen ölüm ve sakatlanmaların önüne geçmek amacıyla il genelinde taşımalı eğitim servis şoförlerine ilk yardım eğitimi semineri verilmeye başlandı.

Sema Öğretmen 10. Etwinning Konferansı’na Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen yetiştirme ve geliştirme genel müdürü tarafından düzenlenen Antalya'daki eTwinning konferansına Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Sema Yaylaçeşme Diken, davetli olarak katıldı.

Finet’te Kaliteli Hizmet İçin Eğitimler Sürüyor

Finet İnternet Hizmetlerinin Türkiye genelinde bayi ve şubeleri için düzenlemiş oldugu eğitim Antalya IC HOTELS SANTAİ de gerçekleştirildi. 

Her Dersten Ayrı Bir Zevk Alıyorlar

Muğla Tazelenme Üniversitesi Milas Kampüsünün 65 yaş üzeri öğrencileri, birinci dönemlerini, Milas Meslek Yüksek Okulu'nda değerlendirdi.

Menteşeli Kadınlara “Yakın Savunma” Eğitimi

Menteşe Belediyesi tarafından 18 – 60 yaş arası kadınlara, olası bir saldırı ve şiddet durumu ile karşılaştıklarında kendilerini koruyabilmeleri adına öz savunma ve yakın savunma eğitimi veriliyor. 

Meslek Liseleri Tanıtım Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü talimatıyla tüm Türkiye genelinde Meslek Liselerinden mezun olmuş, kariyer yapmış ve aynı zamanda istihdam olmuş kişileri meslek lisesi öğrencileri ile buluşturmaya yönelik olan Meslek Liseleri Tanıtım Fuarı açıldı.

TEK'lilere Ergenlik Anlatıldı

Muğla Özel Yücelen Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Günal ve Psikolog Bahar İkra Dener, Muğla Teknoloji ve Kültür Kolejinde okuyan ortaokul öğrencilerine “ ergenliği ” anlattılar. 

Matematik Ligi Başladı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından matematiği sevdirip, birlikte ve çoğul düşüncelerle çözümler üretmek ve okullar arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlediği Matematik Ligi başladı.

Toplam 379 haber.