Eğitim

Eğitim Haberleri

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

20 Temmuz’da açıklanması beklenen YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile sınava girenler heyecan ile sınav sonuçlarına bakmaya başladı. Sonuçlar kimilerini sevindirdi kimilerini ise üzdü.

YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI

Yaz ayına girilmesiyle birlikte Kur’an kursları açıldı. 27 Haziran itibariyle 4-6 yaş grubu için Yeni Hamidiye Cami’nde Kur’an kursu başladı.

ÜNİVERSİTE SINAVI SONA ERDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2 gün boyunca süren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı.

ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNE GİRDİ

2021-2022 eğitim öğretim yılı tamamlanırken öğrenciler karnelerine kavuştu. 17 Haziran 2022 Cuma günü itibariyle yaz tatili başlamış oldu. Fethiye’de 3 Bin 763 Anaokulu, 8 Bin 934 İlkokul, 8 Bin 634 Ortaokul, 8 Bin 540 Lise olmak üzere 29.871 öğrenci karne sevinci yaşadı.

ÜNİVERSİTE HAYALİ İÇİN SINAVA GİRECEKLER

Tüm okul hayatları boyunca iyi bir üniversite okuyabilmek adına çalışan ve eğitim öğretim gren öğrenciler için Yükseköğretim Kurumları Sınavı geldi çattı. 18 Haziran Cumartesi(Yarın) günü Saat 10’da TYT sınavı, 19 Haziran Pazar günü saat 10’da AYT ve 15.30’da YDT sınavları yapılacak.

FTSO ÜYESİ 21 KUYUMCU, BELGE ALMAK İÇİN SINAVA GİRDİ

Kuyumcular mesleki yeterlilik belgesi almak için sınava girdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (TOBB MEYBEM) tarafından düzenlenen ‘Kuyumcu (Perakende) (Seviye 4)’ sınavlarına 21 kişi katıldı.

BAŞKAN GÜMÜŞ’TEN KARNE GÜNÜ MESAJI

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 2021- 2022 eğitim - öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Pandemi engelinin olmadığı bir eğitim - öğretim yılını geride bıraktık. Karnelerini alarak yaz tatiline başlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.” dedi.

GİRGİN: ‘BODRUM VE MARMARİS’TE DE SINAV MERKEZİ AÇILSIN TALEBİNE RED’

Üniversite sınavları bu hafta sonu (18-19 Haziran) yapılacak. Sınav gününün geldiğini ama Muğla’daki sınav merkezi sorununun çözülmediğini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konu hakkında açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI ALİM KARACA ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde bir mesaj yayımladı ve sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

ÖĞRENCİLERİ KARNE HEYECANI BASTI

2021-2022 öğretim yılının bitmesine sayılı günler kalmışken öğrenciler karnelerini bir an önce alma hayali kuruyor. Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 17 Haziran Cuma günü karnelerini alarak 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını tamamlayacak.

ÜNİVERSİTE SINAVINA SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye'de ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan Ortaöğretimden Yükseköğretime Geçiş Sınavı Sistemi YKS’ye bu yıl 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu. YKS 18 Haziran Cumartesi ve 19Haziran Pazar günü iki oturum şeklinde yapılacak.

ÇOCUK BİLİM PARKINA YOĞUN İLGİ

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır kapalı durumda olan Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkı yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden halka hizmet vermeye başladı. Bilim Parkı yenilenen yüzüyle ziyaretçi akınına uğruyor.

MSKÜ SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARI VERDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayat bundan sonra başlıyor. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN OTGÖZ, HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI SERGİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen yıl sonu sergisine katıldı. El emeği göz nuru eserlerin sergilendiği stantları tek tek gezen Başkan Otgöz, Seydikemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Güngör’den bilgi aldı.

ALAN TANITIMLARI YAPILDI

Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi’nde öğrencilerin alan seçimlerini kolaylaştırmak için alan tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtıma, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi Okul Müdürü Baki Burucu katıldı.

GIDA VE SU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi.

ATIK YAĞ BİLGİLENDİRİLMESİ YAPILDI

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Doğa Dostu Derneği tarafından atık yağ bilgilendirilmesi yapıldı.

“SAĞLIKLI BİR YAŞAM HER ÖĞRENCİNİN HAKKI”

Öğrenci Veli Derneği Muğla Şubesi Fethiye temsilcileri tarafından tüm çocuklara laik, bilimsel, kamusal, parasız eğitim için mücadele verdiklerine dair basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada “Çocuklarımızın sağlıklı ücretsiz ve erişilebilir suya kavuşması için merkezi ve yerel yönetimlerin ortaklaşa çalışması beklenmekte bununla ilgili bir projenin hayata geçirilmesi acilen sağlanmalıdır” denildi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN “HOŞGELDİN YAZ” PARTİSİ

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri ve Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Büyük Samanlı Koyu’nda “Hoş geldin Yaz” Partisi verdiler.

Toplam 376 haber.