Komite Haberleri

Komite Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

TOBB Başkanı Hisakcıklıoğlu “Sigorta Lüks Değil, İhtiyaçtır”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis Başkanı Kemal Hıra ve 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ramazan Patat, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan Sigorta Acenteleri Kurultayı’na katıldı.  Kurultay’ın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Son zamanlarda yaşadığımız pek çok felaket bir kez daha gösterdi ki, sigorta lüks değil, zorunlu ihtiyaçtır” dedi.

Genç Girişimciler Rektörlüğünü ziyaret etti

TOBB Genç Girişimciler Kurulu protokol ziyaretleri kapsamında bu kez MSKÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Komite Talebi, Belediye Tarafından Hayata Geçirildi

MUTSO 6’ncı Meslek Komitesinin proje müellifleri ile oluşturduğu komisyonun talebi, Menteşe Belediyesince kabul gördü. Böylece Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğünce alınan başvurular dijital dönüşüme geçiyor.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Toplantı BODTO ev sahipliğinde gerçekleşti

TOBB GGK İl İcra Komitesi aylık olağan toplantılarını BODTO ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Yeni Dönem KGK ve GGK Başkanları Seçildi

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Üyeleri, düzenlenen ilk gündemli toplantı ile bir araya gelerek Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimlerini gerçekleştirdi. KGK İcra Komitesi Başkanı olarak Mehtap Şeniz Çahan yeniden seçilirken, GGK İcra Komitesi Başkanlığına Berke Altınsoy seçildi.

FTSO Meslek Komiteleri'nden ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

Mahkeme Önünde Basın Açıklaması Yapıldı

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda başlayan ağaç kesimine karşı mücadele eden İkizköy Çevre Komitesi ve vatandaşlar Muğla 1. İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Sağlık Turizmi İçin Yetki Belgesi Süreci Anlatıldı

MUTSO Sağlık Hizmetleri Komitesi, sağlık kuruluşlarına ve acentelere yönelik Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Süreci ve Teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

FTSO’DA İhracatta Başarılı Pazarlama Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘İhracatta Başarılı Pazarlama ve Satış Becerileri / Trademap ve Diğer Intracen Platformlarının Kullanımı Eğitimi’ne FTSO üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin de aralarında yer aldığı 10 kişi katıldı.

FTSO’nun ‘Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ne 36 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Sosyal Medya Yönetimi Eğitimi’ne FTSO üyeleri ve çalışanlarının yanı sıra meslek komitesi üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

MUTSO’DA DEPREME KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER KONUŞULDU

MUTSO 3,6 ve 12’nci Meslek Komiteleri, , Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı yapı sektöründeki Odalar ve Muğla Yapı Denetim Kuruluşları Derneğinin katılımlarıyla oluşturulan Planlama, İmar ve Yapılaşma Komisyonu tarafından organize edilen depreme karşı alınacak önlemlerin görüşüldüğü bilgilendirme toplantısı, Muğla’daki kurum ve kuruluşların geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

MUTSO’DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

MUTSO, Eğitim Meslek Komitesi işbirliğinde, Muğla’ya gelen depremzede öğrenciler için hazırlanan 340 kırtasiye çantasını İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ ORYANTASYON TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yönetim organları oryantasyon toplantısında 15 Ekim seçimleriyle belirlenen yeni meslek komiteleri üyelerine, odanın işleyişi, görevleri, komitelerin çalışma sistemi ve birimlerin sorumlulukları konularında detaylı bilgi verildi.

FTSO 11 NOLU MESLEK KOMİTESİ ÖLÜDENİZ’İN SORUNLARINI KONUŞTU

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 11 Nolu Kuyum Tekstil, Ayakkabı Toptan ve Perakende Meslek Komitesi üyeleri, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki sorum ve çözüm önerilerini konuşmak üzere bir araya geldi.

BAŞKAN ÇIRALI MAZBATASINI ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) 15 Ekim 2022 Cumartesi günü yapılan meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminde 13 grubun 13’ünü, 19 Ekim Çarşamba günü yapılan yönetim kurulu seçimlerinde ise 37 meclis üyesinin 37’sinin oyunu alarak tekrar FTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Osman Çıralı, mazbatasını aldı. Yeni FTSO yönetimi adına Başkan Çıralı’ya mazbatası, Fethiye İlçe Seçim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ungan tarafından verilirken Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı da törene katılarak Başkan Çıralı ve FTSO yönetimini tebrik etti.   

“ATILAN İFTİRALARA, EN GÜZEL CEVABI ÜYELERİMİZ VERDİ”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini, 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak güven tazeleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seçim sürecinde yaşanan tüm saldırılara, şahsıma ve ekibimize atılan iftiralara en güzel cevabı üyelerimiz verdi. Bize inanan, güvenen üyelerimizin teveccühü ile FTSO tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attık. Üyelerimiz gücümüze güç kattı. Bize destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Şimdi birlik beraberlik içinde üyelerimize, Fethiyemize, Seydikemerimize hizmet zamanı.” dedi.

BAŞKAN ÇIRALI’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkan adayı olduğu mavi grup 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak kazanan Başkan Çıralı üyelerine teşekkür mesajı yayınadı.

MAVİ GRUP TARİH YAZDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın başkan adayı olduğu mavi grup 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak kazandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ise daha önce böyle bir seçim sonucu yaşanmadığı öğrenildi.

BAŞKAN ÇIRALI OYUNU KULLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimi üyelerin oy kullanmasıyla başladı. 

BAŞKAN ÇIRALI, FTSO MESLEK KOMİTELERİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda 2018-2022 dönemiyle ilgili durum değerlendirilmesi yapılarak, seçim sürecinde yapılan açıklama ve eleştirilerle FTSO’nun kurumsal kimliğinin yıpratılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

FTSO MECLİS ÜYESİ VE MESLEK KOMİTESİ BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Eylül Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2018-2022 döneminin son toplantısı olan oturumun sonunda, meclis üyeleri ve meslek komitesi başkanlarına teşekkür plaketi verildi.

FTSO MECLİS BAŞKANI BÜYÜKTEKE'DEN EMNİYETE ZİYARET

Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Meclis Başkan Yardımcısı Erhan Tüfekçi, Meclis üyesi Efrayim Akçabel ve Meslek komitesi Başkanı Turgay Şahi, Fethiye Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ’ı makamında ziyaret etti.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

ALTUĞ “TERSANE YETERSİZ”

Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günibirlik Tekne Sorumlusu 39 No’lu Komite Başkanı Güven Altuğ Fethiye Tersanesi’nin yetersiz kaldığını ifade ederek basın açıklaması yaptı. Altuğ “Teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamadık. Buna en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı” dedi.

Vali başkanlığında TAB toplantısı yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, TAB Projesi teknik komite eylem planı görüşüldü. GEKA destekli "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ulusal ve Uluslararası Trend Analizi Danışmanlığı Projesi" protokolü imzalandı.

Menteşe’de imar planı ve inşaat ruhsatı sıkıntısı

MUTSO 6. Meslek Komitesi Ve TMMOB Muğla Temsilcilerinden Oluşan Komisyon Menteşe Belediyesi İle Toplantı Gerçekleştirdi

Sigorta sektöründeki son gelişmeler FTSO’daki toplantıda ele alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

Başkan Toksöz’den “çimento fabrikasına hayır” kampanyasına destek!

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Menteşe ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına yönelik düzenlenen imza kampanyasına destek verdi.