Çağrı Haberleri

Çağrı Haberleri

Karaca'dan, Geleceğinize Sahip Çıkın Çağrısı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçmenlerden sandığa giderek geleceğe sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Ftso’dan Çağrı: İnşaat Yasağı, 11 Mart’ta Başlayacak Uçuşlara Uygun Olmalı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Başkan Akdenizli'den bayrak asma çağrısı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Hizmet Binasına Türk bayrağı asarak ev ve iş yerlerinin bayraklarla donatılması için çağrı yaptı.

Filiz Topçu'dan Bilime Çağrı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi "Eğitimde Akıl ve Bilime Çağrı" konulu yazılı basın açıklamasında bulundu.

Palet Demirel, aday adaylığını açıkladı

İyi Parti Fethiye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Palet Demirel görevinden istifa ederek, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Fethiye’ye hizmet etmek adına yola çıktığını belirten Aday Adayı Demirel, birlik çağrısında bulundu. 

Fethiyespor Yönetiminden 'Kırmızı-Beyaz Kıyafet' Çağrısı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor, bugün 18.00'de evinde İskenderunspor ile karşılaşacak. Fethiyespor yönetimi, yaptığı açıklamada 'Cumhuriyetin 100. Yılı' kapsamında taraftarlardan kırmızı-beyaz kıyafetler giymeleri konusunda çağrıda bulundu.

MUTSO'dan 'Yeşil Geçiş’ konulu toplantı

TEPAV tarafından iklim değişikliği toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Başkan Karakuş, üyelere üretim ve faaliyetlerinde iklim değişikliği etkilerini sınırlandırmaları çağrısında bulundu.

Düzensiz Göçmenler Kaçamadan Yakalandı

Fethiye yarımada mevkiinde bir grup düzensiz göçmen ormanlık alana dağıldı. Mültecileri gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine durumu bildirdi.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Türkiye’de ilk ve Tek “Temiz Petek Projesi” Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara hizmet vermeye başladı. Hizmetten yararlanmak isteyen arıcılar Büyükşehir Çağrı merkezini arayarak bilgi ve randevu alabilecek.

Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrımızdır!

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Belediyeden Duyarlılık Çağrısı

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

Çin İş Dünyasından Fethiye'ye Davet

Fethiye Belediye Meclisi'nin 2022 Kasım ayındaki toplantısında dostluk ve işbirliği anlaşması imzalamayı kararlaştırdığı Çin'in Qingdao West Coast New Area Bölge Belediye Başkanlığı, Fethiyeli işadamlarını Çin'i ziyaret etmeleri ve iki bölge arasında ticari ilişkileri geliştirme yönündeki çağrısını yineledi.

HZ. Ali Camii'nde “Açık Hava Sineması”

Fethiye Çalış Mahallesi HZ. Ali Camii bahçesinde düzenlenen açık hava sineması etkinliğiyle, İslamiyet'in doğuşunu anlatan "Çağrı" filmi izlendi.

Belediye İşçilerinden Hükümete Kadro Eylemi

DİSK/Genel İş’e bağlı iş yerlerinde belediye işçileri hükümete kadro çağrısında bulunarak 2 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

Başkan Karakuş’tan Mesleki Eğitime Çağrı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ortaokul öğretimini tamamlayan ve liselere geçiş yapacak öğrencilere ve velilerine hitaben açıklamada bulundu.

Karaca: “Doğamızı Koruyalım”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, vatandaşlarına çevre temizliği konusunda yüksek hassasiyet göstermesi konusunda çağrıda bulundu.

Yeni Türkü Konserinde Can Atalay’a Özgürlük Çağrısı

Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde; İş Bankası bünyesindeki İş Sanat Müzik Çarşamba Konserleri’nde bu kez Yeni Türkü grubu sahne aldı.

“Bir an önce son verin, yürütmeyi durdurun”

CHP 27. Dönem Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı direnen köylülerin ifadeye çağrılması üzerine ifade vermeye giden köylülerin yanında yer alan Erbay, “ Toplam 110 vatandaşımız farklı yerlerde ifadeye çağrıldı.

Cumhur İttifakı Başkanlarından seçmene sandık uyarısı

Cumhur İttifakı Muğla İl Başkanları, seçmenlere çağrıda bulunarak 28 Mayıs’ta sandıklara giderek oylarını kullanmalarını istediler.

Meclis yeni dönemde ne zaman toplanacak, süreç nasıl işleyecek? 

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmasını takip eden üçüncü günde saat 14.00'te çağrısız olarak toplanacak.

Halikarnas Balıkçısı’nın “Merhaba”sı logosunu arıyor

Balıkçı’nın 133. doğum gününde, dünyaya seslendiği “Merhaba”sı küresel bir barış ve dostluk çağrısına dönüşüyor.

ADAY ADAYI DEMİRTAŞ’TAN BİR DİZİ ZİYARET

DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş, Milaslılarla buluşmayı sürdürüyor. Aday tanıtım programının ardından genel merkeze mülakat için çağrılan Demirtaş, yeniden ilçeye dönmesinin ardından çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda Demirtaş, Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı ve Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve ilçedeki gazilerle bir araya geldi.

HASAR, “BİZ ENGELLİ BİREYLER SADECE SİYASİ VİTRİNLERDE KONU MANKENİ OLMAK İSTEMİYORUZ”

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri öncesinde; genel nüfusun yüzde 12’sini oluşturan Türkiye’deki engelliler siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Milletvekili listelerinde engelli vatandaşlara da yer verilmesini” istedi

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.

ÇIRALI:” TONLARCA DOMATESİN ÇÖPE GETMESİNE NEDEN OLACAK KISITLAMA KARARI ACİLEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kısıtlama kararı, üreticimizi de tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de ihracatçımızı da mağdur edecektir. İhracat taleplerine dönük üretilen ve şu an tırlarda kalan tonlarca domatesin kısa süre içinde iç pazarda tüketilmesi mümkün olmadığından tonlarca domatesin çöpe gitmesine neden olacak bu kararın acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

MAG’DAN TEHLİKELİ KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, 112 acil çağrı merkezinden gelen arama sonrasında Saklıkent Kayadibi mevkiinde 2 adet keçiyi, titizlikle yürütülen çalışma sonrası kurtardı.

CHP’Lİ ALBAN’DAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI: “MİLLETİN PARASIYLA YAPTIĞINIZ YAZLIK SARAYI DEPREMZEDELERE AÇIN”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Alban, “milletin parasıyla yaptığınız Marmaris’teki yazlık sarayı, depremzedelere açın, gelip orada barınsınlar” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA İKİNCİ DEPREM: BÜYÜKLÜĞÜ 7.6!

Öğlen saatlerinde pek çok kentte hissedilen Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha oldu. 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da aralarında AKP İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.