ALİ İHSAN EMRE, 'KUŞ CENNETİ'NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR' 

Yıllardır Fethiye'deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti'nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Emre, tabelası yıkık bir şekilde duran kuş cennetinin korunmasının önemine işaret ederek, “Gördüğünüz gibi her şey ortada. Ne kadar önem, ne kadar değer verildiği tabelasından belli…  Bu görüntü Bakanlığa yakışacak bir şey mi? Biz cennete lâyık değil miyiz? Fethiyeli insanların cennete lâyık olması gerekmiyor mu? Sahip çıkmamız gerekiyor ama olmuyor. Görüyorsunuz, tabelası bile bu halde, içerisini siz de biliyorsunuz. İnsanlar buraya köpek gezdirmeye geliyor. Adam av köpeğini gezdirmeye Kuş Cenneti’nin içine geliyor. Eskiden sahip çıkılıyordu ama şu an kimse sahip çıkmıyor” dedi. 
Emre, söz konusu alanda 222 kuş türü saydıklarını belirterek, “Dünyanın bütün göçmen kuşları buradan gelip geçiyor. İnsan, buna biraz sahip çıkar. Buna sahip çıkamıyorsan, yarın memleketine sahip çıkamazsın. Durum içler acısı, konuya bir an önce el atmalı. 30 yıldır bu işle uğraşıyorum. Cennetimiz cehenneme dönmüş durumda” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN