Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resim şenliği

Menteşe Belediyesi ve Eğitim – Sen Muğla Şubesinin birlikte düzenlediği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Resim Şenliği, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. 23 Nisan’a özel ‘Doğal Yaşam Temalı’ Resim Şenliği’ne katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş etkinlikte resim yapan çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

BELGESEL GÜNLERİ BAŞLADI

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilciliği tarafından Fethiye Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 5. Fethiye Belgesel Günleri Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Şerife Atlıhan’ın “Geçmişten Geleceğe Kilim Sergisi” ve Erol Hıra’nın “Geçmişten Geleceğe Ninemin, Dedemin Oyun ve Oyuncakları” Sergisi ile başladı.

GELENEKSEL OYUN VE OYUNCAKLARI YAŞATIYOR

yapıyor. Hıra kendi elleri ile oyuncakları yaparak insanlara nasıl oynandığını uygulamalı olarak anlatıyor.

KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Girne Kolejin de okuyan Eva Beyza Akdeniz’in çizdiği resimler Fethiye Erasta AVM’de sergilendi. Çizgi film ve manzara resimleri olan sergiye halk ve çocuklardan ilgi yoğundu.

100. YIL SOKAĞI ESKİ FETHİYE’Yİ ANLATIYOR

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye kuruluşunun 4. Kuşak işletmecisi ve fotoğraf sanatçısı Şükrü Gürel’in hazırlamış olduğu panolar ve tarihi fotoğraflar Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağında yerini aldı. Likya figürlü panolar ve tarihi fotoğrafların montajını yapan Şükrü Gürel açıklamasında “Bir yılı aşkın bir süredir gündeme gelen Fethiye Belediyesi 100. Yıl sokağı Fethiye’mizin tarihi sosyal yaşamına ve kültürüne ışık tutacak. Bu gün montajını tamamladığımız 48 adet pano ve fotoğraflarda; Fethiye’nin hayatta olmayan tanınmış simaları ile eski tüccarlarımızı ve esnaflarımızı yaşatmaya çalıştık. Değerli büyüklerimizi bir kez daha Rahmetle anıyorum. Tabi hayatta olanlar da var. Onlara da uzun ömürler diliyorum” dedi.

FETHİYE BELEDİYESİ’NDEN KISA FİLM YARIŞMASI

Fethiye Belediyesi kısa film yarışması düzenliyor.

MUĞLA'DA AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FİNALİNE SEYDİKEMER DAMGA VURDU

Muğla’da düzenlenen Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında, Seydikemer’den katılan 10 öğrenciden 7’si madalya ile geri dönerek, Seydikemer’in gururu oldular. Seydikemer’den katılan Karaköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri turnuvaya damgasını vurdu.

ANKETTEN MANGA ÇIKTI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 18 Mayıs Günü Beşkaza Meydanı’nda Manga konseri düzenlenecek.

"THE MAİDS" İNGİLİZE SAHNELENDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından tamamı İngilizce olan "The Maids" oyunu sergilendi.

HEPBERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU SAHNELENDİ

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hepberaber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluştu.

ÇOCUK GÖZÜYLE FETHİYE FOTOĞRAF YARIŞMASI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Çocuk Gözüyle Fethiye Fotoğraf Yarışması’ düzenleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışmada bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin kültürel değerlerle harmanlanarak, çocuk gözüyle fotoğraflanması amaçlanıyor.

ÖĞRETMENLERDEN TİYATRO GÖSTERİSİ

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri’nin oynadıkları Benim Güzel Pabuçlarım adlı tiyatro oyunu 28 Mart tarihinde Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sergilendi.

KARADERE İLKOKULU KÜTÜPHANESİNE KAVUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında Karadere İlkokulu’nda kütüphane açılışı gerçekleşti.

ÖĞRENCİLER YAŞLILARI UNUTMADI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşlı Bakım Teknikerliği Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde yaşlılar için etkinlik düzenlediler. Düzenlenen etkinlikte yaşlılar bir taraftan satranç ve tavla oynarken diğer taraftan çalan müzik eşliğinde öğrenciler ile beraber dans ettiler.

HAFIZLAR TÜRKİYE FİNALLERİ’NE GİTMEK İÇİN YARIŞTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Hafızlık Bölge Yarışması 8.Bölge Finalleri 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu’nda yapıldı. Düzenlenen finallerde 23 öğrenci Mayıs Ayı’nda yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne gitmek için yarıştı.

HEP BERABER TİYATROSU’NDAN “AH KALBİM” OYUNU

Kıvanç Galip Öcer’in yazıp yönettiği “Ah Kalbim” Tiyatro Oyunu FETAV Hep beraber Tiyatro Ekibi tarafından Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Vahim bir aşk hikayesinin anlatıldığı oyun 30 Mart tarihinde saat 20’de izleyicisi ile buluşacak.

“Papaz Kaçtı” Üniversiteli Gençleri Güldürdü

Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları ilk kez sahneye çıktığı üniversitede, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. MSKÜ AKM Salonunda sahnelenen “Papaz Kaçtı” komedi oyununda öğrenciler kahkahaya boğuldu. Öğrenciler 1.200 kişilik salonu tıklım tıklım doldururken, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş oyunu öğrencilerle birlikte seyretti. Oyun sonunda Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncularının performansı ayakta alkışlandı.

İlk ayak Fethiye oldu

İtalyan Şef Geovani ile Likya Şarapları İşletmesi’nin organize ettiği Antik Roma Yemekleri ve Antik Likya Şarapları Türkiye Yolculuğu’nun ilk ayağı Fethiye’ye oldu. SAF Restoranda düzenlenen bu özel etkinliğe birçok misafir katıldı. Şef Geovani ve Likya Şarapları İşletmecisi Doruk Özkan’ın konuşmalarıyla başlayan etkinlik 2500 yıllık özel Antik Roma yemeklerinin tadımı ile devam etti.

Cem Karaca ve Barış Manço şarkılarla anıldı

Fethiye Belediyesi, Anadolu Rock müziğinin aramızdan ayrılan efsanevi iki ismi Barış Manço ve Cem Karaca için anma konseri düzenledi. Konsere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterirken gecede Barış Manço ve Cem Karaca'nın eserleri seslendirildi.

Toplam 397 haber.