Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Serap Yenici doğa ve hayvan sevgisi için söyledi

Yaşamını İstanbul ve Bodrum’da sürdüren İzmirli ünlü sanatçı müzikolog besteci ve program yapımcısı Serap Yenici; Marmaris’te gerçekleşen DoğArt Kültür ve Sanat Festivalinin son gününde, Prof. Dr. Orhan Kural anısına, sahne aldı.

Sertab Erener, köy yaşantısına geçti

Ünlü sanatçı Sertab Erener şehir yaşantısından uzak doğayla iç içe yaşamaya başladı. Salgın nedeniyle 1,5 yıldır Bodrum’da köy hayatı yaşayan Erener, Bodrum Belediyesinin yaptığı Gençlik ve Tarım Kampını açılmadan ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz’dan bilgi aldı.

Beni Bana Bırakın okuyucuları ile buluştu

Fethiyeli yazar Sevim Tutar Arıcak “Senden Sonra” kitabının ardından, “Beni Bana Bırakın” kitabı ile yeniden okuyucularıyla buluştu. Gerçek Fethiye Gazetesi köşe yazarı Sevim Tutar Arıcak “Beni Bana Bırakın” adlı şiir kitabını okuyucuları ile buluşturdu. 

Vali Tavlı, Marmaris’in tarihi ve kültürel mekânlarında incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Nimara Mağarası, Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos’u fethi sırasında yaptırdığı Hafsa Sultan Kervansarayı ve Marmaris Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Bodrum Belediyesi'nden Nazım Hikmet anma etkinlikleri

Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet, aramızdan ayrılışının 58. yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2 gün sürecek dolu dolu bir programla anılıyor. 

Bu sergi, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacak

Fethiye Belediyesi Kürek takımı antrenörü Nasuf Dinçer, Akrilik Boya ile yaptığı resimleri görücüye çıkardı. Dinçer’in, Fetav etkinlik merkezinde açtığı akrilik boya resim sergisinin gelirinin tamamı, öğrencilere burs sağlanması için Fetav’a bağışlanacak. Nasuf Dinçer “Bunlar, internetten öğrenerek oluşturduğum resimler. Tek hedefim, ihtiyacı olan öğrencilere yardımcı olabilmek” dedi.

3 bin 500 yıldır canlı kalan kent turizme kazandırılacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın saha gezilerindeki tespitleri sonrasında, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan alınan izinler ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü denetiminde belediye ekiplerinin çalışması ile Roma dönemine ait kaya mezarları turizme kazandırılacak. 

Tlos Antik Kenti  İçin Destek Protokolü İmzalandı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma ve tarihi değerleri yaşatabilmek adına Muğla Valiliği Başkanlığında yetkili kurum ve kişiler arasında destek protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu yönetmelik ve esaslarına dayalı şekilde hazırlanmıştır.

Muhtar Taşar, “Düzenleme yapılırsa ziyaretçi sayısı artar” 

Geçtiğimiz günlerde ziyaretleri kapsamında Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye’nin tarihi alanları arasında yer alan Amintas Kaya Mezarlarında incelemede bulunmuştu. Ziyaret esnasında Kesikkapı Mahalle Muhtarı Süzen Taşar, Vali Tavlı’ya bu alana arkeolojik park yapma talebinde bulunduklarını iletti. 

Sertab Erener ‘Aşk Ve Gladyatör Kenti’ni ziyaret etti

Birçok aşk şarkısına imza atan ünlü şarkıcı Sertab Erener ‘Aşk ve Gladyatör Kenti’ diye bilinen Stratonikeia Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Vali Tavlı antik tiyatro hakkında bilgiler aldı 

Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, restorasyon çalışmaları yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulundu. 2012 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatlarıyla restorasyonu başlayan ancak yüklenici firmanın hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle mahkemelik olan antik tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgiler aldı. 

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı. 

Uğur Mumcu fotoğraflarla anıldı 

Bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 28. yıl dönümünde Fethiye’de, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” isimli fotoğraf sergisi ile anıldı. 

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

Tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor

3500 Yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum'da, 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surlarının kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve AKADEMİA Vakfı ortak çalışması ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi denetimde yürütülüyor.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

"Ağır, Büyük ve Hafif" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Sağlık'ın "Ağır, Büyük ve Hafif" adlı kişisel sergisi Bodrum Yalıkavak Mine Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Açılışa Hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 43 milyon TL'ye yaptırdığı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor.

GESAM’dan 'Telif Hakkı' Konferansı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından düzenlenen ‘Güzel Sanatlar ve Telif Hakları’ sergi ve konferansı Muğla Müze Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Toplam 401 haber.