Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Vali Tavlı antik tiyatro hakkında bilgiler aldı 

Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, restorasyon çalışmaları yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulundu. 2012 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatlarıyla restorasyonu başlayan ancak yüklenici firmanın hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle mahkemelik olan antik tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgiler aldı. 

Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacı ile Stratonikeia Antik Kenti için hazırlanan destek protokolü imzalandı. 

Uğur Mumcu fotoğraflarla anıldı 

Bombalı saldırı sonucu katledilen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 28. yıl dönümünde Fethiye’de, Fotoğrafçı Gürsel Gökçe’nin “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” isimli fotoğraf sergisi ile anıldı. 

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

Tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor

3500 Yıllık tarihi geçmişe sahip Bodrum'da, 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surlarının kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi, Bodrum Belediyesi ve AKADEMİA Vakfı ortak çalışması ile Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi denetimde yürütülüyor.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

"Ağır, Büyük ve Hafif" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Sağlık'ın "Ağır, Büyük ve Hafif" adlı kişisel sergisi Bodrum Yalıkavak Mine Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Açılışa Hazırlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 43 milyon TL'ye yaptırdığı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılışa hazırlanıyor.

GESAM’dan 'Telif Hakkı' Konferansı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) tarafından düzenlenen ‘Güzel Sanatlar ve Telif Hakları’ sergi ve konferansı Muğla Müze Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Safiye Soyman 30. Sanat Yılının İlk Konserini Bodrum'da Verdi

Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Safiye Soyman, hayat arkadaşı Faik Öztürk ile birlikte 30'cu sanat yılı konserini Bodrum'da verdi.

Muğla Kütüphanelerinde 287 Bin Kitap Var

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Kütüphane İstatistiklerini yayımladı. Muğla’da 13 halk kütüphanesinde toplam 287 bin 176 kitap mevcut.

Muğla'nın Kültürel Zenginlikleri Seyahat Acentalarına Tanıtılacak

Muğla Tanıtım Platformu, ildeki kültürel zenginlikleri tanıtmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda oluşturulan platform tarafından 3 gün sürecek tanıtım gezisi düzenlenecek. Seyahat Acentalarının yetkililerinin katılacağı gezi programı sonrası ildeki turizm hareketliliğinin arttırılması hedefleniyor.

Tarihi Yağ Hali Yeniden Canlanıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali aslına uygun olarak yapılan çalışmalarda yüzde 51’i tamamlandı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde Sona Yaklaşıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ismini halkın belirlediği, bünyesinde çok amaçlı salon, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, sergi salonu, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark bulunan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Muğlalı Sinema ve Dizi Oyuncusu Gülnihal Demir 'Koronavirüs İlletini Hep Beraber Yenivereceğiz'

FERDİ YAVUZ- Muğlalı ünlü sinema ve dizi oyuncusu, 67 yaşında olan Gülnihal Demir, 50 gün sonra sokağa çıktı.

Uluslararası Karikatür Yarışmasının Başvuru Şartları Güncellendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene uluslararası olarak düzenlediği karikatür yarışmasında Covid-19 önlemleri kapsamında son başvuru tarihi ve katılım şartları güncellendi.

Menteşe'de Dünya Romanlar Günü'ne Özel Müzik Şöleni

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'ne özel farklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Della Miles 'Biz Bize Yeteriz Türkiye’m Sizi Seviyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına ünlü isimlerde destek oldu. Della Miles, her zaman Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

100’üncü yılda minik ellerden büyük fikirler

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gençlik Masası (SOGEM) gönüllüsü gençler Düşünme Tasarım ve Beceri Atölyesiyle 100. yılı etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Toplam 410 haber.