Gündem

Gündem Haberleri

 İlk Buğday Hasadına Başlandı

Fethiye ilçesinde yağışlı havalar sonrasında buğday hasadı gecikmeli olsa da başladı. Mayıs ayı genel olarak yağışlı geçince buğday üreticisi Haziran ayını beklemek zorunda kalırken, üretici gözünü ve kulağını açıklanacak olan fiyata çevirdi.

Fethiye’de nem hâkim

Fethiye’de hava, mevsim normallerine gelmesiyle beraber 30 dereceye kadar yükseldi. Yükselen sıcaklıkla beraber nem ` seviyesine ulaştı.

Ördek Adası’nda çevre temizliği yapıldı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ördek Adası’nda çevre temizliği etkinliği yapıldı.

Sıfır Atık Obje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Ortaçgil ve Tezer hayranları ile buluştu

Telmessos Antik Tiyatrosu'nda Açık hava konserleri, ünlü sanatçıları müzik severlerle buluşturmaya devam ediyor.

Kiralık Konutlarda Artış Durdurulamıyor

Türkiye’de kira artışlarına bir yıllık süre ile sınırlama getirildi. Ancak kira artışlarının önüne geçmek mümkün olmadı. Enflasyonun düşüşünün de kira fiyatlarına yansıması uzun vadeli olacak şekilde devam ediyor.

Fethiye’de LGS Maratonu Başladı

Liseye Geçiş Sınavı (LGS), saatlerin 09.30’u göstermesiyle beraber ilk oturumuyla Fethiye’de başladı.

Ölüdeniz’de sezon geç başlayacak

Dünya’nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz’de, geçmiş yıllara göre yerli ve yabancı turistte azalma yaşandı.

Paspatur esnafı destek bekliyor

Fethiye’nin en eski yerleşim yeri olma özelliğine sahip tarihi Paspatur Çarşısında faaliyet gösteren esnaflar faaliyet bölgelerinde iyileştirme yapılmasını ve destek istiyor.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” başlıyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” başlıyor.

“İlk Orucum, İlk Hatıram” kompozisyonu tamamlandı

Fethiye Müftülüğünün düzenlediği Fethiye İlçe Müftülüğü bünyesindeki ihtiyaç odaklı Kur’an Kursu öğrencileri arasında “İlk Orucum, İlk Hatıram” konulu kompozisyon yarışması tertip edildi.

Mamaya rekor zam

Gelen zamlar hayvanseverleri de etkiledi. Kedi köpek mamalarına rekor zam geldi.

Dolar’dan yeni zirve: 20,81

Seçim sonrasında piyasalarda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Gece saatlerinde 20,81'i gören dolar/TL, saat 10.00 itibarıyla 20,69 seviyelerinden; Euro ise 22,10 TL'den işlem görüyor.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Yaşandı

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Fethiye Gazi İlkokulu 2 /B Sınıfından Tiyatro Gösterisi Projesi

Fethiye Gazi İlkokulu 2/B şubesi Sınıf Öğretmeni Hatice KARAKAN öncülüğünde başlatılan Aile Sahnesi Projesi kapsamında Uzak Diyarların Güzel Prensesi adlı tiyatro oyununu Sahneleyecek.

Komisyon toplantısı gerçekleştirildi

Orman Yangınları ile ilgili komisyon toplantısı, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Benzine zam geldi

Benzinin litre fiyatına 66 kuruş zam geldi. Zam, bugün itibarıyla pompa fiyatına yansıdı.

Karaca, “Gerginlik oldu ama yatıştırdık”

AK Partili bir grup ile CHP'liler arasında çıkan tartışma sonrasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamada bulundu.

Toplam 4267 haber.