Ölüdeniz'de sezon geç başlayacak

Dünya'nın tercih edilen önemli turizm noktalarından biri olan Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz'de, geçmiş yıllara göre yerli ve yabancı turistte azalma yaşandı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Haziran ayında gelinmesine rağmen tam anlamıyla turizm hareketliliği başlamadı. Ölüdeniz’de günübirlik “Viking Tur Teknesi” işletmeciliği yapan Volkan Abakaya, “Bizleri yine Türk misafirlerimiz kurtaracak gibi gözüküyor” dedi. 

Dünyaca ünlü plajları ve özel aktiviteleri ile adından sıkça söz ettiren Ölüdeniz’de tatile gelen turistlerin sayısında azalma yaşandı. Bu sakinliğin sebebi ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile düzensiz hava şartlarına bağlandı. Gün içinde havanın sürekli kapanıp açılması, hava sıcaklıklarını düşürünce yerli ve yabancı turistler denize girmek istemiyor.

 Tüm bu etkenlerin dışında tatilini Ölüdeniz’de geçiren yerli ve yabancı turistlerin büyük bölümü ise denize girip, güneşli havanın keyfini çıkarırken, bazı turistler ise sahilde gezip, güneşlenmeyi tercih etti. Adrenalin sevenler ise yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, gökyüzünden Ölüdeniz’in eşsiz manzarasının keyfini yaşadı. Okulların kapanmasıyla hareketliliğin başlayacağını ifade eden Ölüdeniz’de günübirlik “Viking Tur Teknesi” işletmeciliği yapan Volkan Abakaya, “Turizm sezonu geçmiş yıllara göre umduğumuzun biraz altında başladı. Ülkenin içinde bulunduğu seçim dönemi ve şuaınki mevsim normallerinin altında olan hava koşullarından dolayı ister istemez ciddi bir düşüş ile karşı karşıya geldik. Yerli turistler seçim dolayısıyla tatil yapmak için seçim sonrasını bekledi. Şuanda ise hava durumundan dolayı bir yavaşlama var. İnşallah okulların kapanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde yoğunluk başlayacaktır. Yabancı müşteride de bir düşüş gözüküyor. Plajlarda da ciddi bir düşüş var. Bizleri yine Türk misafirlerimiz kurtaracak gibi gözüküyor” şeklinde konuştu. 

Ölüdeniz’in Eşsiz Ada ve Koylarını Gezmek İçin Tekne Turları Tercih Ediliyor

Tekne turlarına ilginin diğer etkinliklere oranla daha fazla olduğunu söyleyen Ölüdeniz’de günübirlik “Viking Tur Teknesi” işletmecisi Volkan Abakaya, “Tekne turlarımız her gün saat 11.00 Ölüdeniz ’den çıkış yapıyor. Akşam 17.00’da ise geri dönüş yapıyor. Hava durumuna göre 5-6 farklı noktaya gidiyoruz. Mavi Mağara, Kelebekler Vadisi, Nicolas Adası, Soğuk Su Koyu, Deve Plajı, Akvaryum Koyu gibi yerlere gidiliyor. Aynı zamanda öğle yemeği hizmeti de veriyoruz. Eğlence isteyen misafirlerimiz için DJ performans olan eğlenceli teknelerimiz de bulunuyor. Bunun yanında sakin konsept tekneler de mevcut. Ölüdeniz deyince akla gelen yerlerden biri olan Kelebekler Vadisi’nin de tanıtımını yapmak için elimizden geldiğince çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Ölüdeniz'de sezon geç başlayacak

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN