Paspatur esnafı destek bekliyor

Fethiye'nin en eski yerleşim yeri olma özelliğine sahip tarihi Paspatur Çarşısında faaliyet gösteren esnaflar faaliyet bölgelerinde iyileştirme yapılmasını ve destek istiyor.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Birçok esnafa iş kaynağı olan tarihi Paspatur Çarşısında esnaflar seçim dolayısıyla sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı dert yanıyor. Çarşı esnafı, faaliyet bölgelerinde iyileştirme yapılmasını bekleyerek kuralların esnetilmesi gerektiğini ifade etti.   “Esnafın eli kolu bağlanıyor”

Yıllardan bu yana Paspatur Çarşısında esnaflık yapan Erdal Erök: "Uzun yıllardır sezonumuzu yapmıştık. Tekrardan bir sezonu açıyoruz. Tabii ki seçimler, seçim öncesi ve sonrası durumlar açılışı etkiledi. Önümüzdeki ay sezon başlamasını umuyoruz. Genel olarak belediyemizin almış olduğu kararlarda da, yapılandırmalarda da esneklik talep ediyoruz. Çünkü burası bir turistik çarşı. Bu turistik çarşıda da bazı kurallar katı olmaması lazım. Göründüğü gibi ürünlerimizi sunarken bunlarla alakalı olarak bir kısıtlama gelmemesi gerekiyor. Esnafın eli kolu bağlanıyor. Bu çarşının burada olma sebebi var. Yerel yönetim olarak gayet güzeliz ama esnaf olarak bize biraz esneme payı bırakması gerekiyor.” Diye konuştu.   “Bir tane çöp tenekesinin olmadığı bir çarşımız var”

Konuşmasına Paspatur Çarşısında çöp tenekesinin olmadığını belirten Erök ; “Bunlar çok küçük ayrıntılar ama bunlara değinilmesi şart. Turist, elindeki çöpü atacak yer arıyor. Ya benim masama ya da vazonun dibine çöpünü atıyor. Bunlar hiç hoş şey değil. Yerel yönetimimizin çalışmasında da fayda var. Esnafın ürünlerini sunmakta kaideleri biraz daha kasmama biraz daha serbest bırakılmasını öngörüyorum.

Fethiye'ye girecek döviz, misafirler hep alınacak kararlara bağlı. Bu kararlarda 120 cm uzantı, 90 cm yükseklik gibi kuralların olmaması gerekiyor. Benim işletmemin önünde gayette geçiş alanı oldukça büyük. Esnaflar genel olarak bu konuda mağduriyet yaşıyor. Biz burayı ne kadar şenlendirirsek daha güzel bir misafir ağırlama olmuş olacak. Benim düşüncem ve gerçekleştirdiğim görüşmeler doğrultusunda sezonun Haziran sonu açılacağını düşünüyoruz. Güzel düşünelim, güzel olsun." İfadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN