Yaya Haberleri

Yaya Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Başkan Akdenizli; “Seydikemer Standı Fuarın Gözdesi Oldu”

Seydikemer Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 27. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) "En Etkin Tanıtım" ödülünü aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seydikemer standında ilçenin doğal, kültürel güzellikleri ile yöresel lezzetleri dünyaya tanıtıldı.

Otomobil Yayaya Çarptı! 40 Yaşındaki Kadın Hayata Tutunamadı

Çamköy Mahallesi kapalı pazaryeri girişinde bir otomobil yayaya çarptı. Kaza sonrasında ağır yaralanan Ş.B. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Başkan Adayı Ayaydın, Seydikemer’de Çoşkuyla Karşılandı

Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Seydikemer’de coşkuyla karşılandı.

Başkan Akdenizli'den Devlet Hastanesi’nde Dünyaya Gelen İlk Bebeğe Ziyaret

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Devlet Hastanesi’nde doğan ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti. Hayırlı olsun temennisinde bulunan Başkan Akdenizli aileye “Hoş Geldin Bebek” çantası hediye etti.

Göksu, "Bu göreve talibim"

Türkiye genelinde yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Fethiyeli İş İnsanı Mehmet Göksu, AK Parti’den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Aday Adayı Göksu, “Fethiye kalbimden dünyaya baktığım bir penceremdir. Fethiye’ye hizmet etme görevine aday olduk” şeklinde ifadeler kullandı. 

“Hukuk Herkese Lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Toklu, “Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım” dedi. 

Başkan Gümüş’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılında yazılı bir mesaj yayımlayarak, 30 Ağustos Zaferiyle Türk Milletinin tüm Dünyaya bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini kanıtladığını kaydetti. 

Öykü Yarışması Sahibini Bulacak

Günce Yayınları, Menteşe Belediyesi ve Şair Mustafa Özbey'in katkılarıyla Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla ikincisi düzenlenen 'Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' ne başvurular başladı. Bu yılki Edebiyat Ödülü 'öykü' türündeki bir dosyaya verilecektir.

Dünya Yıldızı Babel, Bodrumspor'a karşı sahada

Eyüpspor takımında Forvet mevkinde forma giyen Ryan Babel, 19 Aralık 1986 tarihinde dünyaya gelmiştir. 185 cm boyunda ve 85 kilo olan Ryan Babel, sağ ayağını kullanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’nın Ajax kulübünde forma giyen Babel, Eyüpspor’da forma giymektedir.

Fethiyespor’un Pazarspor karşısında ilk 11’i belli oldu

Fethiyespor’un TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta deplasmanda Pazarspor ile bugün oyayacağı maçın  ilk 11 kadrosu açıklandı. 

Trafiğe kapalı alan denetimleri yapıldı

Fethiye Trafik Büro Amirliği ve Fethiye Belediyesi Zabıta görevlileri ortak denetiminde Dispanser Sokak ve diğer trafiğe kapalı yaya ve bisiklet yollarında motosiklet sürücüleri üzerinde denetim yapıldı.

Halikarnas Balıkçısı’nın “Merhaba”sı logosunu arıyor

Balıkçı’nın 133. doğum gününde, dünyaya seslendiği “Merhaba”sı küresel bir barış ve dostluk çağrısına dönüşüyor.

Kaya, “Şehir stadının duvarlarını akvaryum şeklinde boyayabilirim”

Başarılı sanatçı Ahmet İlker Kaya, Fethiye Şehir Stadı ile ilgili projelerini anlattı.

KAYMAKAM KARAMAN FETHİYE'DE İKİZ ÇOCUKLARI OLAN DEPREMZEDE ÇİFTİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, eşi Filiz Karaman ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'ten Fethiye'ye gelen Esra ve Ahmet çiftinin Fethiye'de dünyaya gelen ikiz bebeklerine ziyarette bulundular.

SEYDİKEMER’DE KAZA: 1 ÖLÜ

Seydikemer ’de minibüsün çarptığı yaya yaşamını yitirdi. 

EŞEN ÇAYI ÜZERİNDEKİ ASMA KÖPRÜ ULAŞIMA AÇILDI

Seydikemer’in Eşen Çayı üzerinde Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerini birbirine bağlayan Yaya Köprüsü açıldı.

AK PARTİ FETHİYE İLÇE TEŞKİLATINDAN, SED MEDYAYA ZİYARET

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeni ile AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Yönetim Kurulu, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener ve ekibini ziyaret etti. 

FETHİYE’DE 2022 NÜFUS OLAYLARI VERİLERİ ŞÖYLE

Yılsonunun yaklaşması ile birlikte veriler açıklanmaya başlandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 2021 yılında 1.729 kişi dünyaya gelirken, 128 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 2022 yılında ise 1.582 çocuk dünyaya gözlerini açarken, 133 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

SEYDİKEMER’DE “YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU” KAMPANYASINA DESTEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” etkinliği kapsamında Şehit Gürcan Akan İlkokulu önündeki yaya çizgisini kırmızıya boyadı. 

‘ÖNCELİK YAYANIN’ TEMALI ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazi İlkokulu önünde, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Öncelik Yayanın’ temalı etkinlik yapıldı. Programda İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Gazi İlkokulu öğrencilerine yaya geçidi kullanımı ve karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken bilgileri aktardı. 

GÖKCAN’DAN TROPİK MEYVE YETİŞTİRİCİSİNE ZİYARET

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Dalaman’da serada yetiştirdiği tropikal meyveleri dünyaya satan çiftçiyi ziyaret etti.

DEMOKRAT PARTİDE GENÇ ADAY

28 Temmuz 2022’de gerçekleşecek olan Demokrat Parti Muğla İl Kongresinde aday olduğunu açıklayan Abdullah Eskihisarlı FRT TV mikrofonlarına konuştu. Halkın içinde olacaklarını ve arabalardan inip şehri yayan gezeceklerine vurgu yapan Başkan Adayı Abdullah Eskihisarlı, “İzleyeceğimiz siyasi yol milletle ve insanla iç içe olmasını öğreneceğiz. Biz arabalarımızdan ineceğiz ve şehri yayan gezeceğiz. Bunu öğrenmek zorundayız. Orda ki sorunları yerinde incelemek zorundayız” dedi.

TARİH VE DOĞANIN HARMANLANDIĞI İLÇE: SEYDİKEMER

Muğla’nın Seydikemer ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde bölgeye tatile gelen misafirlerine deniz, kum, güneş ekseninin dışında tarihi yerleri görme ve doğayla iç içe olma imkânı sunuyor. Seydikemer’in Muğla’nın parlayan yıldızı olduğuna dikkat çeken Seydikemer’in Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Saklıkent, Seydikemer’in dünyaya açılan penceresi. Doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler Saklıkent’imizi ziyaret ederek, ilçemiz hakkında da bilgi sahibi olabilirler” dedi.

KAYMAKAMDAN SÜRÜCÜLERE BİLGİLENDİRME

7-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılmasının sağlanması ve tanıtımının yapılması amacı ile Ölüdeniz Yolu Trafik Kontrol Noktası’nda sürücülere broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

DENİZ TAKSİLERİNDE İHALE SIKINTISI

Ülkemizin Dünyaya açılan kapılarından bir tanesi olan Ölüdeniz’de sürat tekneleri kısa süreli tur düzenleyerek turizme katkı sağlayan Ölüdeniz Taksi Bot Kooperatifi Üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Nisan tarihinde yapılacak olan deniz taksi plakası ihalesinde yer alan şartlar nedeni ile sıkıntılı günler yaşıyor.