'Hukuk Herkese Lazım'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Toklu, 'Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım' dedi. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Her hafta Perşembe günleri saat 20.00’de Fethiye TV ve FRT TV ortak yayını ile ekranlarda olan 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, oldu. Program konuğu Toklu, Deniz Soydan Dalgıç’ın moderatörlüğünde Ayyıldız Gündem Gazetesi Köşe Yazarı Gürhan Cengiz, Gerçek Fethiye Gazetesi Haber Müdürü Emrullah Gök, Fethiye TV Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ünal’ın sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık 2 saat süren programda kendisine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplayan Toklu’nun konuk olduğu 3’lü Masa programı, izleyicilerin beğenisini topladı.
SİYASETTE HERKESLE BARIŞIK OLACAKSINIZ
Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılış sürecini anlatan CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini bu ülkede yaşayan herkes taşımak zorundadır. Atatürk’ü ve milletini sevmeyen bir kişi bu ülkede siyaset yapabilir mi? Siyaset halk için yapılır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini benimsemiyorsanız, zaten hiçbir partide siyaset yapamazsınız. Bugün baktığınız zaman tüm partilerin çıkış noktası Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Geçmiş dönemlerde de CHP ile iç içeydik. 2014 yılında CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Keramettin Yılmaz, 2019 yılında da Alim Karaca için toplantılar düzenledim. Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım. Siyasette herkesle barışık olacaksınız. Bazı isimleri sevmeyebilirsiniz. Aday gösterilmediğim takdirde aday olan arkadaşımıza gereken desteği vereceğim. Kimsenin şu anda aday gösterilme garantisi yok, herkes bunun bilincinde aday adayı olduğunu düşünüyorum. Ben daha iyisini yapacağımı iddia ederek bu yola çıkıyorum. Aday adayı olan bir kişi mecliste de yer almamalıdır. Halkın içinde sürekli yer alırsanız, oy alma şansınız o kadar artar” dedi. 
HUKUK HERKESE LAZIM 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasında gönderdiği selama ilişkin değerlendirmede bulunan Aday Adayı Toklu, “Bu selamı anlayabilmek için öncelikle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin özünde öncelikle adalet ve hukuk olduğunu bilmek gerekir. Aslında orada verilmek istenen mesajda hukuksuzluk yatıyor. CHP hukuku kişiye göre aramaz, herkes için arar. Eğer bu kişinin suçu varsa gereğini yapın. Hukuk herkese lazım” ifadelerini kullandı. 
SİYASETTEN HİÇ KOPMADIM 
Konuşmasını sürdüren Toklu, “Siyasetten hiç kopmadım. CHP’nin tüm seçimlerinde yer aldım. Seçimlerde ön planda oldum ve çalıştım. Kabuğumuza çekilmedik ve her aktiviteye katıldım. Yerel seçim sürecinde partimizden aday adayları var. Bir yere aday olmak, bir yere karşı olmak olarak algılanmasın. Benim siyaset anlayışımda, kişinin kendisi ve çevresinin nemalanması diye bir durum olamaz. Böyle bir beklenti içinde olan olursa hem kalbini kırarım hem de yanımdan uzaklaştırırım. Belediye meclis üyesi olup da yakınını belediyeye işe alamazsın” diye konuştu. 
EN FAZLA OY ORANIYLA SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM
CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 
“Kuracağım ekibi, Fethiye’de hiç kimse kuramaz. Eğer aday gösterilirsem bu iddiamın doğruluğunu göreceksiniz. Bu durum gerçekleştiği takdirde, en fazla oy oranıyla seçilen belediye başkanı olacağıma inanıyorum. Çünkü kendimi ve halkımı tanıyorum. Gençlik kollarından itibaren birçok görevde bulundum ve her mahallede hizmetlerimiz var. Ben bunları karşılıksız yaptık. Yerimizi sattık ama kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmedik. 
Mevcut belediye başkanı bir sonraki dönem aday olamayabilir. Bunun ilimizde birçok örneği var. Karambolden bir ismin Fethiye Belediye Başkanı olmasını istemem. Ben burada yaşıyorum. Kıymetli büyüklerimizden fikir almak bize bir eksiklik getirmez. Çoğulcu bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Belediye başkanı adayı belirlemede ön seçim tehlikelidir. Geçmiş zamanda bunu idrak ettik. Partilerin belediye başkan adayını o partilerin üye veya delege bazına indirgemek, yanlış olur. Yerel seçimde sadece partililer oy kullanmıyor. Seçimi kazanmak için partilerin, diğer parti oylarına ihtiyacı var. Yerel bazda yapılacak bir ön seçimin sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Kırılmalara ve bölünmelere neden olacağı kanaatindeyim.
Bugün gidin Mustafa Toklu’yu bölgemizdeki tüm mahallelere sorun. Sadece kendi partimdeki değil, diğer partilerdeki aday adayları ile karşılaştırın. O anketten birinci çıkmazsam aday adaylığından çekilirim. Çünkü kendimi ve halkı tanıyorum. Partiye ve kazanacak adaya kötülük olur. Hangi parti nerede güçlüyse, adayını diğer mahallelerde yaşanan vatandaşlara sorun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN