Uygulaması Haberleri

Uygulaması Haberleri

Fethiye’de yol üstü otopark uygulaması kalktı mı? Sentpark dönemi bitti mi? Son durum nedir?

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulamasından sonra yapılan ihaleyi iki firma katılmış ihaleyi Sentinus İlaç San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı.3 yıllık yapılan sözleşmenin ardından Muğla ilçelerinde uygulanmaya başlayan yol üstü otopark uygulaması sona mı erdi?

Akıllı Otopark Sistemi ile Yol Üzerindeki Boş Park Yerleri Uygulama ile Bulunacak

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Tip Proje Uygulamasına Bugüne Kadar 269 Başvuru Yapıldı

Menteşe Belediyesi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen Tip Proje uygulamasına bugüne kadar 269 başvuru yapıldı. Tip proje uygulaması ile kırsalda yaşayan vatandaşlara ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlanırken, kaçak yapılaşmanın da önüne geçiliyor.

Gazetecilere Yeşil Pasaport Meclis'e Sunuldu

MHP Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecilere yeşil pasaport uygulamasına ilişkin bir kanun teklifini Meclis'e sunduklarını açıkladı.

Belediyeden esnafa mor bolan dağıtımı

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Fethiye’de KADES Uygulaması Tanıtıldı

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkez müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması tanıtımı gerçekleştirildi.

İhracatçı Şirketlere Sınırda Karbon Uygulaması Başladı

Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) pilot uygulaması, 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başladı. 2026 yılından itibaren tamamen devreye girecek olan SKDM’den etkilenmemek adına Türk ihracat firmalarının şimdiden ürünlerinin karbon emisyonlarını hesaplamaları ve karbon ayak izlerini düşürmeye yönelik önlemler almaları gerekiyor. 

Huzur Fethiye Uygulaması Yapıldı

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Narkotik Tem toplam 89 personelin katılımı ile ‘Huzur Fethiye’ uygulaması yapıldı.

"Huzur ve Güven" uygulamasında yakalanan 11 kişi tutuklandı

Fethiye’de gerçekleştirilen 'Huzur ve güven' uygulamasında gözaltına alınan 34 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Aydem ve Gediz Perakende, E-Makbuz Uygulamasına Geçti

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterileri için büyük kolaylık sağlayacak e-makbuz uygulamasına geçti.

IŞIKLAR DEPREMZEDELER İÇİN KAPATILACAK

2007 yılından itibaren her yıl uygulanan, iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için yapılan Dünya Saati uygulaması bu yıl Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olan deprem için yapılacak. 

BELEDİYENİN ZİRAİ DRONE ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarımda teknoloji destekli kalkınma ve gelişme çalışmaları kapsamında zirai ilaçlama ve gübreleme için envantere alınan drone çiftçilerin hizmetinde. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan zirai drone ile doğru ilaçlama ve gübreleme uygulaması gerçekleştirilerek çevreci bir yöntemle üreticilere kolaylık sağlanacak.

 “ASKIDA SEBZE, MEYVE” UYGULAMASI BAŞLATILDI 

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Fethiye Afet Gönüllüleri, Pazarcılar Odası ve Ziraat Odası işbirliğiyle hayata geçirilen, depremzedeler için “askıda sebze, meyve” uygulaması bugün Cuma pazarında başlatıldı

TARIMCEBİMDE ÇİFTÇİMİZİN HİZMETİNDE

Türkiye’nin ilk mobil tarım uygulaması olan TarımCebimde’nin tanıtımında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Tarım sektörümüzün, dijital dönüşümle Türkiye Yüzyılı’na doğru güçlü bir adım atacağına inanıyorum. Yerli ve milli olan uygulamanın hayata geçirilmesinde alın teri, tamamıyla Bakanlığımız personeline aittir” dedi.

BELEDİYEMKART UYGULAMASI HAYATA GEÇTİ

Fethiye’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve yerel esnaflara katkı sağlamak amacıyla planlanan BelediyemKart uygulaması hayata geçti.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Seydikemer Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Seydikemer Belediyesi Kurumsal Mobil Uygulaması, meclis üyelerine ve katılımcılara tanıtıldı. 

FETHİYE’DE RADAR UYGULAMASI

Fethiye şehir içinde hıza bağlı kazaların önlenmesi için radar uygulaması yapıldı.

CHP’DEN YAŞAM HAK AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Yaşamhak’ın yeni uygulamasına ilişkin basın açıklaması CHP Fethiye İlçe Teşkilatı’nda Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak tarafından da okundu.

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MAMAMATİK UYGULAMASI BAŞLATILDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Can Dostlarımız” için Mamamatik uygulamasını başlattı.

MASKE KURALI DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekânlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek" açıklamasını yapmıştı.

CAMİLERDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi, Ramazan Bayramına sayılı günler kala camilerde temizlik uygulamasına hız verdi.

MENTEŞE’DE CAMİLERE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik uygulamasına hız verdi. İbadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapan belediyenin cami temizlik ekibi uygulama kapsamında cami içlerinde halıları, kapıları, ayakkabılıkları, pencereleri, mihrap, kürsü ve minberine kadar köşe bucak her yeri temizliyor.

Maske zorunluluğu kaldırıldı

Maske yasağı kaldırıldı mı, sorusu 2 Mart itibarıyla gündeme geldi. Sağlık Bakanı Koca'nın maske yasağı için Bilim Kurulu Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından maske yasağı ile ilgili son dakika açıklamalarına gözler çevrildi. Bakan Koca son açıklamasında, "Bundan sonra artık açık alanda maske yok," dedi.

Seydikemer’de ücretsiz Wi-fi hizmeti başladı

Seydikemer Belediyesi, belediye hizmet binası çevresinde ücretsiz kablosuz internet uygulamasına (Wİ-Fİ) başladı.

Jandarma’dan huzur ve güven uygulaması

2021–2022 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin 07 Şubat 2022 tarihinde başlaması ile birlikte çocukların güvenli bir ortamda eğitim öğretim hayatına devam etmelerini sağlamak maksadıyla Muğla İl J.K.lığı tarafından ülke geneli ile eş zamanlı olarak Huzur ve Güven Uygulaması icra edildi.

Fethiye halkı parkomata karşı

29 Mart 2021 tarihi itibariyle uygulanmaya başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulaması hakkında görüştüğümüz vatandaşlar parkomat sisteminden memnun olmadıklarını ifade ettiler. 

‘RATEM Yerel’ Yerel radyoların güç birliği ve kararlılığıyla hayata geçti

Uzun zamandır çalışılan, her türlü altyapısı hazırlanarak kurulan RATEM Yerel uygulaması da devreye alındı.RATEM Yerel; bugüne dek üye yerel radyoların ticari iletişimden (reklam, sponsorluk, ürün yerleştirme gibi) dünya standartlarında pay almasını sağlayacağı gibi, radyoların erişimlerini, ölçümlenmelerini ve yayınlanan reklamların raporlamasının akredite kuruluşlar (RİAK-Kantar A.Ş.) tarafından yapılmasını da sağlayacak.

Topraksız ürettiği çileği ihraç ediyor

Fethiye Yanıklar Mahallesi’nde topraksız tarın uygulaması ile çilek yetiştiriciliği yapan Koray Türkan’ı Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ve Ziraat Mühendisi İlkay Alkaya üretim alanında ziyaret etti.Ziyaret esnasında Koray Türkan topraksız tarım uygulaması ile çilek yetiştiriciliğini nasıl yaptığını anlattı.

CHP’li Erbay; ‘AKP yaz saati uygulamasıyla vatandaşa zulmetmeye devam ediyor’

Yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesinin sonuçlarının açıklanması için verdiği soru önergesine gelen cevapta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin hazırladığı raporu işaret etmesini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Bakanlık, yaz saati uygulamasının kalıcı hale getirilmesini İTÜ tarafında yapılan bir bilimsel çalışmaya ve rapora dayandırıyor. Ancak bu raporu bugüne kadar gören okuyan kimse yok. Defalarca sormamıza rağmen rapor tarafımıza iletilmedi.” dedi.