Akıllı Otopark Sistemi ile Yol Üzerindeki Boş Park Yerleri Uygulama ile Bulunacak

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye'de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Eski Fethiye Belediyesi Başkanı ve İyi Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni döneme yönelik projelerini bir bir açıklamaya devam ediyor. Daha önce belediye konservatuarı, yeni düğün salonu ve emeklilere 5 Bin TL promosyon desteğini açıklayan Saatcı, şimdi de trafik sistemini rahatlatacak yeni bir projesini açıkladı. Akıllı Otopark Sistemi adı verilen yeni uygulama hakkında bilgi veren Behçet Saatcı, 1 Nisan’dan sonra Fethiye trafiğine neşteri bu projelerle vuracaklarını ifade etti. Akıllı otopark sistemi sayesinde boş park yerleri telefon uygulaması ile belirlenip araç park etmek için fazladan harcanan zamandan tasarruf edileceğini söyleyen Saatcı, projenin detayları ile ilgili şu bilgileri verdi.
“Akıllı Otopark Sistemi’nin amacı sürücüleri mevcut park alanlarına yönlendirmek ve böylece boş park alanı aramak için harcanan zamanı azaltmaktır. Bu sistemler sürücülere park yeri bulmaları için adeta asistanlık yapmaktadır. Bu sistemlerin kullanılmadığı koşullarda sürücüler park yeri bulmak için yorucu bir fiziksel çaba içine, hatta diğer sürücülerle yer kapma yarışına girmektedir. Bu projenin bir tık ötesinde ise Fethiye için hazırlanacak yeni bir sistem sayesinde sürücüler, yol kavşaklarındaki yerel dijital yönlendirme ekranlarında yol üzerinde kalan boş park yerlerinin tam sayısını ve hangi yönde olduğunu görerek daha etkin bir şekilde ve daha az stresle park yeri bulabilir hale getirmeyi planlıyoruz. Benzer uygulama Almanya’nın Köln bölgesinde başarı ile uygulanıyor.” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN