Hayvan Haberleri

Hayvan Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Büyükşehir 3 bin 174 Candostu Sahiplendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde bugüne kadar 3 bin 174 candost sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin Yenilenmesine 50 Milyon TL Bütçe !

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Kökten, HAYPET Üyeleri İle Toplantıda Buluştu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, sosyal medyada 10 bin takipçisi bulunan Fethiye Hayvanseverler Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu (HAYPET) üyeleri ile toplantıda bir araya geldi

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi’ne Ziyaretçi Akını ,

Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birisi olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni bugüne kadar 24 bin 31 kişi ziyaret etti.

Çalış Plajı’nda Kostümlerle Denize Girdiler

Yeni yılın ilk günü düzenlenen etkinlikte bir grup vatandaş, yardıma muhtaç çocuklar ve sokak hayvanları için değişik kostümlerle denize girdiler.

Bu Yıl İçinde Uygulanacak Olan Hayvancılık Desteği Uygulama Tebliği

2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 26.11.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı.

Geçici Hayvan Bakımevi Güneş Panelleri ile Elektrik Üretti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Anaokulu Öğrencilerinden Hayvan Bakımevin'e Ziyaret

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Bodrum Belediye AŞ Özel Bodrum Konacık Anaokulu öğrencileri Torba Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti

Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye’de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye’nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi 4 Ekim’de Minik Misafirleri Ağırladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde 8 okuldan 500 çocuğu Geçici Hayvan Bakımevi’nde ağırladı.

Sokak canları için Eskici Black7’da buluşuyorlar

Eskici Black7 önümüzdeki günlerde sosyal sorumluluk ve farkındalık amaçlı bir etkinlik ile, Bodrum’daki hayvan severleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Fethiye Polisinden Sokak Hayvanlarına "Gönül Bağı" Eli Uzandı

Fethiye Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin daha önceden başlatmış olduğu Gönül Bağı projesi çerçevesinde özel öğrencilere ziyaretlerde bulunmuş ve hediyeler takdim edilmişti.

'Buzağı Kalkanı Projesi' Devam Ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri hayvansal sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Büyükşehir Acil Müdahale Aracı ile Yangından Etkilenen Hayvanlara Müdahale

Muğla Büyükşehir Belediyesi Acil Müdahale Aracı ile Menteşe ilçesi Algı mahallesindeki çiftlik yangınında zarar gören hayvanlara olay yerinde müdahale etti.

Büyükşehir’in Kıl Keçisi desteği 3 ilçede devam ediyor

Tarım ve hayvancılıkta üreten köylünün yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticilere yönelik başlattığı ve yoğun ilgi gören Kıl Keçisi projesi Milas, Bodrum ve Seydikemer ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam ediyor.

Sokak Hayvanları İçin Otomatik Suluk

Bodrum Belediyesi tarafından sokak hayvanları için takılan otomatik sulukların bakım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor

Küçükbaş Hayvanlar Aşılandı

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen PPR aşılama ve küpeleme çalışması yapıldı.

Sahipsiz Sokak Hayvanlarına Sağlık Hizmeti

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında Bitez Mahallesinde çipleme, aşılama, genel sağlık kontrolü uygulamalarını sürdürdü

Kurbanlıklar Görücüye Çıktı 

Kurban Bayramı öncesinde Fethiye’de kurulan hayvan pazarında hareketliliğin her geçen gün arttığı belirtildi.

Mamaya rekor zam

Gelen zamlar hayvanseverleri de etkiledi. Kedi köpek mamalarına rekor zam geldi.

Oymak 'Biz kimsenin sahiplendireceği mal ya da hayvan değiliz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci turu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım Fuarı açıldı

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını açtı.

Demir: “Çiftçiye ÖTV’siz Traktör Verilecek”

Milletvekili Adayı Mehmet Demir 11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılması halinde çiftçiye ÖTV’siz traktör verileceğini açıkladı.

Milletvekili Adayı Demir, Saylak’a tepki gösterdi

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu.

Açılışta Siyasi Gerginlik Yaşandı

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu. 

Seydikemer’e yakışır bir pazar alanı sözü

Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de vatandaşlar ile buluşan Yeniden Refah Partisi Muğla 1. Sıra Milletvekili İsmail Baykal, Muğla’nın en büyük yüz ölçümüne sahip Seydikemer ilçesinde sürdürülebilir bir tarımsal ve hayvansal üretime destek olacaklarını ifade etti.

“Tohum Bizden, Hasat Sizden” desteği

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için P Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.