Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Sosyal medyada binlerce üyesi bulunan Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu ve yöneticisi Selda Korhan Kaya; “yaklaşık 1.5 ay kadar önce tüm belediye başkan adaylarına bir çağrı yaparak hayvan hakları konularındaki çalışmalarını, projelerini bize anlatırsa, hepsini sayfamızda paylaşacağız. Hayvanseverler de oy verirken buna dikkat edebilirler demiştim. Bugün Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikteyiz. Kendisinin bu konuda yapmış olduğu çalışmalarını, yapamadıklarını, konuya ilişkin değerlendirmelerini dinlemek için randevulaştık” dedi.
Alim Karaca yaptığı açıklamada; “Sayın Selda Korhan Kaya geçen 5 yıl zarfında bizim çalışmalarımıza büyük katkı sağladı. Geçici Hayvan Bakımevi ile ilgili yapabildiğimiz güzel şeyler oldu, yapamadıklarımız da var. Bazı şeyleri neden yapamadığımızı kamuoyuna açıklamak isterim.
Herşeyden önce barınağın tahsisi Fethiye Belediyesi’nde değildi ve burada istediğimiz fiziki çalışmaları yapabilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tahsisi almamız gerekiyordu. Tahsisi uzun bürokratik mücadelelerden sonra, geçen yıl alabildik. Hemen ardından gerekli iyileştirmeleri yapabilmek için projelendirdik ve ruhsatını çıkardık. Burdur’dan üniversite hocalarıyla işbirliği protokolü imzaladık. Bölgemizin en iyi Geçici Bakımevi’ni yapmak istiyoruz. Bunun için de gerçek hayvanseverler ile çalışacağız. 
Bazen hayvan sevgisi üzerinden siyaset yapmak isteyen 3-5 kişi çıkabiliyor. Onlarla tatsızlıklar yaşanabiliyor. Ama biz gerçekten sadece hayvan sevgisiyle hareket eden binlerce hayvanseverle yol yürüyeceğiz. Geçen 5 yıl çok ciddi sıkıntılarla geçti. Bundan herkes bir şekilde etkilendi. Geçen süre zarfında bu yüzden bazı iletişim aksaklıkları yaşanmış olabilir Ama önümüzdeki dönem inşallah çok daha rahat olacaktır.
Önümüzdeki süreçte barınağın sadece fiziki şartlarını iyileştirmekle yetinmeyeceğiz. Muğla Büyükşehir Belediyemiz sokak hayvanları için mama üretmek üzere bir sistem kurdu. Bazı başka belediyelerde de bunun örnekleri var. Aynısını biz de Fethiye’de uygulayacağız. 
Barınak ile tüm çalışmalarımızı bilim insanlarıyla, konunun uzmanlarıyla, HAYPET gibi gerçek hayvansever gruplarıyla, Selda Korhan Kaya ve Cengiz Güven gibi bu konuyu siyasete alet etmeyen, bundan nemalanmayan gerçek hayvanseverlerle yürüteceğiz. Siyaset yapmadıktan, hakaret etmedikten sonra herkesin her konudaki eleştirisine, değerlendirmesine, şikayetine, teklifine açığız. Eleştiri olursa, kendimizi geliştirebiliriz ve doğruyu bulabiliriz. Ama işin içine siyaset ve hakaret girince, işin rengi değişiyor. 
Bugün bizim davetimizi kırmayıp kabul ettikleri ve bizlerle buluştukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Medyada yayımlanacak olan videomuz, tüm hayvanseverlere patili canlar için verilmiş taahhütümdür.” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN