Turizmde Haberleri

Turizmde Haberleri

MUTSO’dan Turizmde Ara Elemana Tam Destek

MUTSO’nun proje ortağı olduğu “Youths at Work in Menteşe” (Menteşe’de Gençler İşte) projesi, AB’den 367 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

İyi Parti Adayı Tosun: Turizmciler Yalnız Bırakıldı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum turizmcileriyle bir araya gelerek partisinin turizm politikalarını anlattı. Tosun, “Turizmci vergi yükü altında eziliyor, turizmci yalnızlaştırıldı, sorunlarıyla baş başa bırakıldı” dedi.

İYİ Partili Mehmet Tosun Fethiye’de

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı ve Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’deydi.

KAYMAKAM KARAMAN: “FETHİYE TURİZMDE BİR DERYA”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısına başkanlık yapan Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye’nin turizm değerleri açısından derya olduğunu belirterek, bölgenin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. 

‘FETHİYE’DE SPOR TURİZMDE REKOR’ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

BAŞKAN AY,” FETHİYE, TÜRKİYE’NİN KRALİÇESİ”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kasım ayı olmasına rağmen halen yabancı turistlerin olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Ay, “Bana göre Fethiye, ülkemizin turizmde bir incisi…” şeklinde konuştu.

FETHİYE’DE SPOR, TURİZMDE REKOR PROJESİ ODAK GRUP TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor projesinin odak grup toplantısı sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla yapıldı.

NURKAYA GÜNDOĞDU, FETHİYE PROGRAMINA KONUK OLDU

Club Tuana Fethiye işletmesi Genel Müdürü aynı zamanda Fethiyespor Yönetim Kurulu Üyesi Nurkaya Gündoğdu, FRT TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda turizmden spora birçok konu hakkında istişare yapıldı. 

ÇIRALI: “2023 YILINDA UÇAK SEFERLERİNİN BAŞLAMASIYLA İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak. 

Turizm Derneği’nden Vali’ye ziyaret

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette turizmden kaçak yapılaşmaya ve çevre kirliliğine kadar bir çok konu konuşuldu.

İŞYERLERİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Yaz sezonunun gelmesine az bir zaman kala turizmden para kazanan işyerleri tadilat, bakım, onarım çalışmalarına hız verdi.

Turizmde okul sektör buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen “Turizmde Okul Sektör Buluşması" Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turizm Derneği Ziyaretlere Devam Ediyor

Fethiye Turizm Derneği Başkanı Işıl Sungur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Oytun Söğüt, Alp Berk, Dilek Akman, Fethiye Turizm Danışma Müdürü Saffet Dündar ve Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit’i ziyaret ettiler.

Köyceğiz Ortaca Dalaman Destinasyonundaki Çalışmalar Değerlendirildi

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonun tanıtımının artırılması amacıyla kurulan “Köyceğiz-Ortaca-Dalaman Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Ay, “Yangınlar turizmi sekteye uğrattı”

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları nedeni ile turizmde de düşüş yaşandı. Ağustos ayında turizmin yüzde 50 düştüğünü belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yangınlardan dolayı turizmde düşüş var ve bizler açısından çok önemli ama buna paralel olarak da yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir rezervasyon kaybımız var. Burada otelcilerimiz çok güzel şekilde, çok güzel fiyatlar vererek tekrar müşterilerinin iptallerine yönelmesini engellemeye çalışıyorlar ve buna da devam edeceğiz zaten” dedi.

Turizm cenneti Bodrum cehenneme döndü

Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyeleri sorumluluğunda olan mevcut alt ve üstyapı, artan nüfus karşısında yetersiz kalıyor. Dünya’nın ve Türkiye’nin turizmde söz sahibi ilçelerinden biri olan Bodrum’da, çevre kirliliği skandallarına bir yenisi daha eklendi. Tur teknelerinin ve lüks yatların bağlı olduğu Bodrum Marina’ya lağım suyu akıyor.

Tümen, “Turizmde yeni pazarlar bizi umutlandırıyor”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle Fethiye’de hareketlilik başladı. Fethiyeli turizmciler, Ülkelerin, Türkiye'ye uçuşlarını açmasıyla turizmden beklentileri yükseltti. Fethiye’ye farklı ülkelerden gelen misafirlerin turizme can katacağını belirten Yalçın otel işletmecisi Erkan Tümen, “Mevcut pazarların değiştiği görüyorum ve olumlu olacağına da inanıyorum” dedi.

Başkan Aras: "Doğa yoksa turizmde yok"

Türkiye'nin gündemine oturan deniz kirliliği ve müsilaj sorununun Bodrum kıyılarında da görüldüğü iddiaları üzerine Bodrum Belediyesi hızlıca harekete geçti. Konuya ilişkin açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, farklı noktalardan alınan numunelerin analiz için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne gönderildiği belirterek "Doğa yoksa turizm de yok" dedi.

Kökten, “Yerli turizmde yoğunluk olacak”

Rusya’nın, Türkiye uçuşlarını açması ve korona virüs sebebiyle uygulanan kısıtlamaların 1 Temmuz itibari ile kalkmasıyla Fethiye’de turizm açısından haraketlilik bekleniyor.

Türk, “Her şey dahil konsepte sınıflandırma getirilmeli ”

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Ülkelerin, Türkiye’ye uçuşlarını açması Fethiyeli turizmcileri umutlandırdı. Tatile çıkacak olanların otellerin aldığı tedbirlere güvenmeleri gerektiğini belirten Yel Holiday Resort Genel Müdür Özgür Türk, “Pandemi döneminde en güvenilir yerlerden bir tanesi otellerdir” dedi.

Turizmcilerden sezon değerlendirmesi; yerli turist akını olacak

Kademeli normalleşmeyle beraber kısıtlamaların hafifletilmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Hareketliliğin başlamasıyla Ölüdenizli turizmciler sezondan umutlu.

Ak Partili Öztürk, Turizmde iyi bir sezon bekliyoruz

Turizm sezonu açılırken AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’te değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz günlerde sektörün temsilcilerini ziyaret ederek sıkıntıları dinleyen AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, başta Ölüdeniz Bölgesi olmak üzere Fethiye’nin diğer sahillerini gezerek özel bir açıklamada bulundu. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Turizmde iyi bir sezon bekliyoruz. Ancak yöremizdeki alt yapı çalışmaları planlama eksikliğinden dolayı yavaş gidiyor. Daha hızlı bir çalışma yapılmalı” ifadelerini kullandı.

Akmaz Plajı Bartu Turizmde Kaldı

Fethiye’nin Kargı mahallesinde bulunan Akmaz plajının ihalesini Bartu Turizm yıllık 1 milyon 11 Bin TL’ye kazandı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılan ihaleye Fethiye Belediyesi de teklif sunarken, açık artırımda en fazla teklifi yapan Bartu Turizm 20 yıllığına Akmaz doğa C Tipi mesire yeri ihalesini kazanan şirket oldu.

Ukrayna acenteleriyle görüşüldü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna'dan geldi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberinde protokol üyeleri Ukrayna Turizm acenteleri ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundular.

“Turizmde bir felakete doğru gidiyoruz”

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “İktidar neden alındığı ve nasıl alındığı belli olmayan kararla Pandemi konusunda Türkiye’ye büyük hasar verdi ve bilançoyu ağırlaştırdı. TÜİK'in Ciro Endeksi’ne göre en büyük hasarı ise turizmin bileşenleri olan konaklama ve yiyecek sektörü aldı” dedi.

Ukraynalı Acenteler Paraşüt Keyfi Yaptı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde başkan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Fethiye Ölüdeniz’e gelen Ukrayna Seyahat acentesi yetkilileri bölgeyi gezerken, Babadağ’dan da yamaç paraşütü ile uçup harika günler geçirdi. Seyahat acentesi yetkilileri yamaç paraşütü ile uçup, Ölüdeniz Belceğiz plajına iniş yaptıktan sonra, “Fethiye cennet gibi güzel bir yer. Ukrayna halkının buraya gelip bu güzelliği görmesi için elimizden geleni yapacağız” dediler.

Tuğlu, Vakalar düşerse turizmde Kasım’ı da yakalarız

Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemek amacı ile alınan 17 günlük kısıtlama özellikle turizmde sezonun uzayabileceğini ortaya koyuyor. 17 günlük kapanmanın etkileriyle vakalarda önemli bir düşüş yaşanırsa sezonun Kasım ayını da içine alacağı kaydediliyor. Geçen yıl covid-19 nedeni ile yapılamayan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivalinin bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılması için çalışmalar başlatıldı. Turizmci ve Ölüdeniz Hava oyunları organizatörü Kadri Tuğlu, “Geçen sene kapanmadan önce firmalar, büyük tur operatörleri Kasım ayı için bölgeye operasyon planlamışlardı. Umarım bu sene Ekim’in ikinci yarısını ve Kasım’ı yakalarız. Biliyorsunuz geçen sene Ölüdeniz Hava Oyunları’nı da yapamadık. Bu sene 20-24 Ekim olarak onu da planladık” dedi. 

Turizmci Özgen Uysal, “Turizme aşı önceliği şart”

TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Başkanı Özgen Uysal, yaklaşan turizm sezonunun turizm sektöründe çalışanların öncelikle aşılanmasına bağlı olduğunu ifade etti. Uysal, bu sezon daha çok Rusya, Ukrayna ve İngiltere’den turist beklediklerini sezonun 2019 yılından daha iyi geçmesinin beklenmediğini kaydetti. Muğla Valisinin geçtiğimiz günlerde ki ziyaretini de değerlendiren Başkan Özgen Uysal, “Turizmde güven vermiyorsanız bu zamanda kimse vatandaşını gönderip geriye riskli olarak almak istemiyor. Geri kalanları da tehlikeye atmak istemiyor. Hiçbir ülke bunu yapmaya yanaşmıyor. Bu öngörümüzün de doğru olduğunu gördük. Yunanistan turizm çalışanlarının tamamını aşılamaya başladı. Şuanda bizden bir adım öne geçtiler. Bizimde çok acil bir şekilde turizm çalışanlarını aşılamamız lazım” şeklinde konuştu.

Turizmci Ay, “Turizmde her şey aşıya bağlı” 

Fethiye ve çevresindeki turizmciler sezonun zamanında açılıp açılamayacağını düşüncesinde… Korona virüs salgınının kontrol edilebilmesi için güvenli turizm sertifikası ile birlikte normalleşme sürecini bekleyen turizmciler, altyapı çalışmalarının da zamanında bitirilmesini bekliyor. Fethiye Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, belediye tarafından Çalış Plajı çevresinde yürütülen düzenleme çalışmalarının 15 Nisan’a yetişeceğini ifade ederek, “Yöremizde turizmde her şey aşıya bağlı. Kapanan Türkiye ve yabancı ülkeler kısıtlamanın kalkması ile tatile koşacaklardır” dedi.