İYİ Partili Mehmet Tosun Fethiye'de

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı ve Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye'deydi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları ve Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ile birlikte partilileri ve yerel basın temsilcileriyle buluşan Tosun, 14 Mayıs’ta İYİ Parti’den 3 Muğla Milletvekilini TBMM’ye göndermek için çalıştıklarını belirterek “Muğla’nın artık kaybedecek zamanı kalmadı. Sorunlarımız büyüyor ve belediyelerimizin ne bütçesi ne de kapasitesi artan nüfusa ve büyüyen sıkıntılara yetmiyor. Muğla’nın merkezi bütçenin de katkısıyla bir an önce alt ve üst yapı problemlerini aşması gerekiyor. Bunun için de Ankara’da güçlü bir temsile ihtiyacımız var” dedi.
“Tesisler Beş Yıldızlı, Bazı Yollar Tek Yıldız Bile Hak Etmiyor!”
İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, şöyle devam etti:
“Muğla’da turizmin sürdürülebilir şekilde yeniden planlanması gerekiyor. Bugün 5 yıldızlı, hatta daha yüksek yıldızı hak eden turizm tesislerimiz var. Fakat bazı caddelerimiz, sokaklarımız bir yıldızı bile hak etmiyor! Çözüm, siyasi parti ayrımı gözetmeden, yereldeki tüm kurumlar ve belediyelerle ortak hareket etmek! Aksi takdirde bırakın turizmi, Muğla’nın sahil bölgelerinde yaşayamayacağız bile! Doğal değerlerimizi kaybediyoruz.  Denizlerimiz kirleniyor, arıtma ile ilgili çok ciddi sorunlarımız var. Belediye bütçeleri yetersiz, yatırımlar gecikiyor. Bir taraftan vahşi yapılaşma, vahşi madencilik devam ediyor. Kıyılardan başlamak üzere, Muğla’nın tarım alanlarını, ormanlarını, kıyılarını koruyarak, kentin anayasası niteliğinde bir Master Plan yapmak zorundayız. Kıyılardaki işgali sona erdirmeliyiz. Bugüne kadar hiçbir planlama yapılmadan sürdürülen yapılaşma ile geldiğimiz nokta ortada. Muğla bunu hak etmiyor.”
Tosun; “Eğitimcilere Sözümüz Var”
Fethiye’de esnafı da ziyaret eden İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, daha sonra Eğitim-İş Sendikası Fethiye Temsilciliği’ne gitti. Sendika Başkanı İstem Altınçekiç ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Tosun, İYİ Parti’nin emekten yana hak koruma mücadelesi veren tüm sendikaları, demokrasinin başat unsuru olarak gördüğünü kaydetti. Tosun’un bir sonraki durağı ise Fethiye Hürriyetçi Eğitim Sendikası oldu. Burada, Sendika Başkanı Bünyamin Avcı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Millet İttifakı Ortak Mutabakat Metninde eğitimi ve öğretmenleri yakından ilgilendiren politikalar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Eğitimin bugün geldiğimiz noktada köklü çözümlere ihtiyacı var. Bunun ilk adımı Öğretmenlik Meslek Kanunu olacak. Bugün Türkiye’de 800 binin üzerinde atanamayan öğretmenimiz var. 90 bin ücretli öğretmen, asgari ücret bile alamıyor. İş güvenceleri yok, 120 binin üzerinde öğretmen ise sözleşmeli olarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor. İktidara geldiğimiz yılda toplam 200 bin öğretmenimizin atamasını derhal yapacağız.  Eşit işe eşit ücret ilkesini eğitimde yeniden hayata geçirmemiz şart. Öğretmenlik mesleğinde liyakat adı altında uzmanlık, başöğretmenlik gibi ayrımlar yapıldı. Bunlar mesleğin değerini ayaklar altına alan, saygınlığına darbe vuran ve öğretmenlerimizi açlık sınırının da altında yaşamaya mahkûm eden yanlış uygulamalar. Biz atacağımız her adımda, eğitimcilerimizden ve sendikalarımızdan görüş alacağız, her adımı mutabakatla alacağız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN