Stem Haberleri

Stem Haberleri

Bahar nezlesi olanlar soluğu aktarlarda aldı

Havaların ısınmasıyla birlikte bahar nezlesinden korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren hatmi ve kış çayları yer aldı.

Akıllı Otopark Sistemi ile Yol Üzerindeki Boş Park Yerleri Uygulama ile Bulunacak

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yeni dönemde Fethiye’de Akıllı Otopark Sistemini hayata geçireceklerini açıkladı. Saatcı hayata geçirilecek yeni sistemle boş park yerlerinin telefon uygulaması ile belirlenebileceğini kaydetti.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Seydikemer’in 2023 Yılı Nüfusu Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Seydikemer’in nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 65 bin 851 oldu.

Fethiye’nin 2023 Yılı Nüfusu Belirlendi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Fethiye’nin nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam nüfus 177 bin 569 oldu.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

Doğal Çaylar Her Derde Deva

Son günlerde herkes hasta. Hastanelerin acil bölümleri ise dolu. Ancak ilaç kullanmadan sağlığı korumanın yolları ise doğa. İşte ilaç gibi kış çayı tarifleri...

'Her Şey Bedava' tiyatroseverlerle buluşacak

Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında İtalya varoşlarında hem yaşama hem de sisteme karşı mücadele veren iki işçi ailesinin kahkaha dolu komedisi ‘Her Şey Bedava’, Milas Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında Milaslı tiyatroseverlerle buluşacak. Oyuna Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Sertaç Akkaya ve Eylül İlbey hayat verecek.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Erkılınç, 'Dijital ölçümleme sisteminin arka planında çok büyük bir emek var'

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, BİK Analitik dijital ölçümleme sisteminin sorunsuz çalıştığını, kimin gerçek, kimin sahte trafik ürettiğini bildiklerini söyledi.

Çiftçilerin başvuru yapması için son tarih 4 Ocak

2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Yalıkavak Ve Umurca’nın Üst Kotlarındaki Su Sorunu Çözülüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Aktar Topçu'dan kış çayı önerisi

Hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşanmaya başlarken aktar Ahmet Ali Topçu, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı bitkisel çaylar önerdi.

“Şalgam çok faydalı bir içecek”

Şalgamın içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sağlık açısından fayda sağlar. Bağışıklık sistemini iyileştirir, enerji seviyesini yükseltir, kilo vermeye yardımcı olur ve kalp damar sağlığını korur. Fethiye’de şalgam suyu satan Necdet Çakmak, şalgamın faydalarını ve Fethiye insanının şalgama olan ilgisini mikrofonlarımıza anlattı.

Karayiğit, “ÇKS Başvurularınızı Son Güne Bırakmayın!”

2024 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül’de başladı. 2 Ocak’ta sona erecek başvuruları son güne bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, tüm çiftçileri Fethiye Ziraat Odası’na beklediğini FRT TV mikrofonları aracılığıyla belirtti.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

“Vergiler çok fazla! Ek MTV için söylenecek söz yok”

Anayasa Mahkemesi(AYM), ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu karara bağladı. Kararı duyan vatandaş ise isyan etti.

Karbon Vergisi Çevreci Şirketlerin Rekabet Gücünü Artıracak

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program’da, Ulusal Emisyon Ticaret Sisteminin hukuki altyapısının tamamlanması ve AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasına uyumlu bir şekilde geliştirilmesi hedeflendi. Emisyon Ticaret Sistemi sayesinde atmosfere salınacak emisyon limitini aşan şirketlere karbon ücreti yansıtılırken, karbon ücreti ödemek zorunda kalmayan şirketlerin rekabet gücü artacak.

Muğla'nın LGS Şampiyonları Ödüllendirildi

4 Haziran 2023 Pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve LGS 2023 Türkiye birincileri arasına girmeyi başaran Muğla'nın gururu öğrenciler, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından ödüllendirildi. 

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

FTSO Meclisi Babadağ'da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Sağlık ve Yargı Kurumları Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Yeniden Yapılanmalı

Çocuklara yönelik istismarın ortaya çıkması için, hem sağlık hem de yargı sisteminde iş birliğinin hayata geçmesi gerekiyor. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, çocuk istismarı alanında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, hukuk ve sağlık kurumlarının istismar yaşayan çocuklara özel olarak yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekti.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

“Çöplerimizi Konteynerin Dışına Değil, İçine Atıyoruz”

Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, pilot mahallelere yerleştirilen akıllı sistem çöp konteynerlerinin kullanımıyla ilgili hazırlanan broşürleri mahalle sakinlerine dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

Tesise giren turist çıkmak istemiyor!

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa, turizm sezonunu öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi. Softa Bodrum için rezervasyonların çok iyi olduğunu ancak ilçede yaşanan eksikliklerin turizmi çok etkilediğini söyledi.

Yazar Kalkan, Çevre Haftası'nda Fethiye'ye Geldi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

Balık fiyatları cep yakıyor

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan ve aynı zamanda protein kaynağı bir besin olduğunu ifade ediyor.

“Tohum Bizden, Hasat Sizden” desteği

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için P Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.