Parklar Haberleri

Parklar Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Ortaca Belediyesi temizlik ve düzenleme çalışmaları

Ortaca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ortaca’daki parkların bakımı ve onarımı, yeşil alanların temizlik ve düzenleme çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Büyükşehir Yeşil Alanların Yüzde 90’nı Arıtılmış Su İle Suluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Hıdırlık Parkı’nda çalışmalar başladı

Fethiye Belediyesi, Patlangıç Mahallesi, Hıdırlık Mevkii’nde 3980 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor. Başkan Karaca çalışmaları yerinde inceledi.

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi yapımına başlandı

Fethiye Belediyesi, Karaçulha Mahallesi’nde 3750 m2’lik alanda park yapımına başladı. Babataşı, Hıdırlık ve Karaçulha parklarında çalışmalar aynı anda devam ediyor.

Babataşı Mahallesi’ne de modern park yapılıyor!

Fethiye Belediyesi, ilçenin çeşitli bölgelerine modern parklar yapmaya devam ediyor. Ekipler, Babataşı Mahallesi’ndeki 3127 m2’lik alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Parkta doyasıya vakit geçirdiler

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle beraber yaz tatilinin keyfini çıkaran çocuklar, parklara koştu.

Gönüllerince eğlendiler

Fethiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün organizasyonunda Fethiye Kent Konseyi’nin ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle uçurtma şenliği, çocuk oyun gösterileri, oyun parkları ve ikramların olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler. 

Şehit Fethi Bey Park’ında tadilat çalışmaları sürüyor

Fethiye’nin gözde parklarından biri olan Şehit Fethi Bey Parkı’nda onarım ve tadilat çalışmaları devam ediyor. 

DÜZENSİZ PARK SORUNU BİTMİYOR

Fethiye'de turizm sezonunun bitip kış mevsimi yaşanmasına rağmen şehir trafiği ise çeşitli bölgelerde yapılan çift sıra ve düzensiz parklardan ötürü zaman zaman kitlendiği FRT TV kameralarına yansıdı.

TRAFİĞİNİN BİTMEYEN ÇİLESİ; ÇİFT SIRA PARK

Gözde turizm merkezlerinden beri olan Fethiye’de trafiğin bitmeyen çilesi, çift sıra parklar oldu. Fethiye'de turizm sezonu hız kesmeden devam ederken şehir trafiği ise çeşitli bölgelerde yapılan çift sıra parklardan ötürü zaman zaman kitlendiği FRT TV kameralarına yansıdı.

ÇİFT SIRA PARKLAR TRAFİĞİ KİTLİYOR

Fethiye'de turizm sezonu hız kesmeden devam ederken şehir trafiği ise çeşitli bölgelerde yapılan çift sıra parklardan ötürü zaman zaman kitlendiği FRT TV kameralarına yansıdı.

ORTACA BELEDİYESİ YENİ PARKLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Ortaca Belediyemiz, çocukların daha güvenli ve sağlıklı alanlarda oyun oynayabilmesi için ilçemize yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

KURBAĞA KAÇAKÇISINA 600 BİN TL CEZA

Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri, endemik türde yetişen ve nesli tehlike altında olan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere yurtdışına gönderen şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 600 bin TL idari para cezasına çarptırıldı.

GÜZEL HAVA ÇOCUKLARA YARADI

Fethiye’de termometreler 20 dereceyi gösterdi. Hafta sonu sıcak havayı gören çocuklar ise parklara koştu.

Kuş yuvalarına hassas bakım

Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından ilçe merkezinde bulunan parklardaki kuş yuvalarında temizlik ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Sokak hayvanları için yemleme çalışması

Çeşitli bölgelerinde kar altında kalan alanlarda başta olmak üzere polis, jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için seferber oldu, yemleme çalışmaları yapıyor.

Seydikemer'e Milli Parklar şefliği açılıyor

Seydikemer Belediye Meclisi Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Belediyemiz tüzel kişiliğine ait Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan belediye iş hanındaki; 2 adet dükkânın Milli Parklar Şefliğine tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Sıcak havadan bunalanlar soluğu su parklarında aldı

Fethiye’de hava sıcaklığıyla birlikte nem oranının artmasıyla su parkları ziyaretçi akınına uğruyor. Pek çok vatandaş Aquaparklara koşarak, çoluk çocuk eğlencenin suyunu çıkardılar.

Vatandaşların sağlığı ön planda

Seydikemer’in farklı noktalarında temizlik,   bakım ve sulama çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçe Birimi ekipleri, Eşen Çayı kenarında bulunan bisiklet ve yürüyüş yolu, Mesire Alanı ve parklar gibi vatandaşlarımızın daha rahat ve sağlıklı şekilde vakit geçirebilecekleri tüm alanlarda hummalı bir çalışma yürütüyor. 

Çiçek, CHP Belediyesi vatandaştan haraç kesmektedir

Muğla'da tekrar uygulamaya konulan yol üstü ücretli otoparklara tepkiler çığ gibi büyüyor. Uygulamaya son tepki AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek’ten geldi.

Denetimler eksik!

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde ki park manzaraları bu kadarda olmaz dedirtiyor. Muğla’da yol üstü parklar ücretli olunca kaldırımlar işgal edildi. Yol üstüne park edilen araçlardan, görevliler tarafından park ücretleri tahsil ediyor. Fakat kaldırıma park edilen araçlardan hiçbir ücret alınmıyor. Araçlarına park ücreti veren sürücüler ve kaldırımları kullanamayan vatandaşlarda bu duruma tepkili. 

Ata tohumlarından 12 ton ürün elde edildi

Menteşe Belediyesi yeşil alan ve parklarda kullanılan mevsimlik çiçek, çalı ve ağaç grubu bitkilerin bir kısmını dışardan satın almak yerine Ortaköy Mahallesindeki Belediyeye ait serada yetiştiriyor. Üretim yapılan serada incelemelerde bulunan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kentimizin çeşitli bölgelerinde kullanacağımız bitkilerin bir kısmını dışarıdan satın almak yerine kendi seramızda yaklaşık 3’te biri fiyatına üretiyoruz.” dedi.  

Yol üstü ücretli otoparklara tepkiler çığ gibi büyüyor

Muğla’da tekrar uygulamaya konulan yol üstü ücretli otoparklara tepkiler çığ gibi büyüyor. Uygulamaya son tepkiler Yatağan ve Dalaman Belediye Başkanları ile İYİ Parti’den istifa eden İncilay Keskin Şekerdağ ve İYİ Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Ayçin Evgeç Dalgıç’tan geldi. 

Saklıkent Kanyonunda denetleme ve incelemelerde bulunuldu

Beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu ve Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ile birlikte Saklıkent Kanyonunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yaban hayatına destek verdiler

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fethiye Offroad Kulübü ve Milli Parklar Şefliği işbirliğinde yiyecek bulamayan yaban hayvanlar için Akdağ’ın zirvesine çıkılarak yiyecek bırakıldı.

Perşembe pazarı atıkları yaban hayvanları için doğaya bırakılıyor 

Menteşe Belediyesi, Perşembe pazarının ardından topladıkları 500 kilogramlık sebze ve meyve gibi atıkları kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının yemesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Teslim edilen yiyecek maddeleri ekipler tarafından Yılanlı Yaban Hayatı Gençleştirme Sahasına bırakılacak.