Ordu Haberleri

Ordu Haberleri

Fethiye’de kar şerbeti sezonu açıldı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonunun vazgeçilmezi olan kar şerbeti sezonu açıldı. Fethiye’de kar şerbeti satan Arif Arslan, havaların ısınmasıyla beraber kar şerbeti satışlarının başladığını açıkladı. Bir bardak kar şerbeti ne kadar? Fiyatlar uygun mu? Kendisine sorduk..

Sıra gecesi konseri ilgi gördü

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde sıra gecesi konseri düzenlendi.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Fotoğraf Sergisi

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Fethiye – Marmaris Etabı start aldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) dördüncü gününde Fethiye-Marmaris etabı başladı.

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali İkinci Gününde Yoğun İlgi Görüyor

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivalinin ikinci gününde Doç. Dr. Hakan Allı’nın ‘geçmişten günümüze kuzugöbeği mantarının tıbbi ve ekonomik önemi’ konulu paneli yoğun ilgi gördü.

Fethiye Salı Pazarı Esnafının Belediye Başkan Adaylarından Beklentisi Neler?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala Fethiye Belediye Başkan Adayları, ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Adaylar, ziyaretlerinde Fethiye Salı Pazarı’nı ihmal etmiyor. Peki, Fethiye Salı Pazarı esnafının Fethiye Belediye Başkan Adayları’ndan beklentileri neler? Kendilerine sorduk..

Yumurta üretim çiftliğinin açılışı yoğun ilgi gördü

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Yeni Sanayi Sitesi Projesi Olumlu Karşılandı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafı ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Adayı Kökten, “Yeni sanayi sitesi projemizin ses getirdiğini gördük. Ne kadar doğru bir proje olduğunu, esnafımızla konuştuğumuz zaman daha iyi anladık” dedi.

‘Kızlar’ Adlı Dans Gösterisine Yoğun İlgi

Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla Ceyda Tanç Dans Grubu tarafından ‘kızlar’ adlı çağdaş dans gösterisi yoğun ilgi gördü.

Fethiye’de Umreciler, Düzenlenen Törenle Mekke’ye Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonu ile Fethiye’den kutsal topraklara gidecek olan umreciler, düzenlenen törenle dualarla Mekke’ye uğurlandı.

Aday Adayı Demir, “Bu Şahsı Gördüğümde Adeta Midem Bulanıyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile küfür olayı yaşamasıyla gündeme gelen Serkan Yalnız, yeni yayınladığı videoda CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Demir’i hedef aldı. Demir, şahıs hakkında, “Bu şahsı gördüğümde adeta midem bulanıyor. Bu konuyla ilgili asıl pazarlıklar yapıldığını ve kimin kime ne verdiğini de biliyorum” dedi.

FTSO Akademi’nin Excel Eğitimi Yoğun İlgi Gördü

FTSO Akademi’nin düzenlediği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Akçetin tarafından verilen Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimine FTSO üyesi ve çalışanı 20 kişi katıldı.

Yakup Otgöz: Villaların Turizm Amaçlı Kullanılması Süresi Bir Yıl Uzatıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

Komite Talebi, Belediye Tarafından Hayata Geçirildi

MUTSO 6’ncı Meslek Komitesinin proje müellifleri ile oluşturduğu komisyonun talebi, Menteşe Belediyesince kabul gördü. Böylece Yapı Kontrol Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğünce alınan başvurular dijital dönüşüme geçiyor.

Küçükala Ankara’da Ziyaretlerde Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala, Ankara programı kapsamında bir dizi ziyarette bulundu.

İkizler bağımlılıklarından kurtulmak istiyorlar

Antalya’da yaşayan Selma & Selda AKSU ikizleri 25 yıldır aktif sigara içiyordu. Yeni yıla “yeni bir nefes yeni bir hayat” felsefesiyle girmek için araştırma yapmaya başladılar. Internet üzerinden Özel Yücelen Hastanesi’nde görev yapan Op.Dr. Ahmet Kılıç’ın KOAH’TA BALON ve Kök Hücre tedavisini uyguladığını öğrenince iki kardeş otobüse atlayıp Muğla’ya geldi.

Fetav Konseri Büyük İlgi Gördü

Unutulmayan nağmeleri birlikte söylemek üzere sloganı ile yola çıkan Fetav ( Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) Özer Olgun Kültür Merkezinde Türk Sanat Müziği Korosu eşliğinde Fethiye’li müzik severlere unutulmaz bir konser verdi.

Prof. Dr. Ramazan Eryılmaz ,"Fethiye’nin doktoru olarak sorunları çözmeye adayım”

Prof. Dr. Ramazan Eryılmaz, İyi Parti’den Fethiye Belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Aday adayı Eryılmaz, “15 yıl Antalya’da, Fethiyeli bir doktordum. Şimdi, Fethiye’nin doktoru olarak sorunları çözmeye adayım” dedi. 

Aday Adayları ile Toplantı Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun beraberinde Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır ve Parti Meclisi Üyesi Sinem Kırçiçek ile birlikte CHP Fethiye İlçe Örgütünü ziyaret ettiler. Torun ve beraberindeki heyet, Fethiye Belediye Başkan aday adayları ile toplantı yaptı. 

Genç Ressamın Eserleri Yoğun İlgi Gördü

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Teknopark Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri" Etkinliği Büyük İlgi Gördü

GEKA’NIN düzenlediği “Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri" etkinliğinde geleceğin iş dünyasının teknolojik açıdan nasıl şekilleneceği konuşuldu.

Vatandaşlar asgari ücretten memnun değil

2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken akıllara “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusu gelmeye başladı. Bu konuda halkın ne düşündüğünü merak ederek sokağa çıktık. Vatandaşa “Asgari ücret ne kadar olmalı?” diye sorduk.

Fethiye’de Yağmur Bekleniyordu, Turistler Denize Girdi

Fethiye’de bugün havanın yağmurlu olması bekleniyordu, fakat yağmurun yağmamasını fırsat bilen turistler güzel havanın tadını Fethiye Çalış Plajı’nda denize girerek çıkardı.

CHP Muğla’dan ‘Yabancı Askerlerin Türkiye’de Bulunması’ Açıklaması

“Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” tezkeresi 164 ret oyuna karşılık 357 kabul oyuyla TBMM’den geçti. 9’uncu kez kabul edilen tezkereye CHP, Yeşil Sol Parti ve TİP itiraz etti. CHP Muğla İl Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Dolar 28 lirayı aştı

Dün gece Gazze’de bir hastaneye düzenlenen saldırıda 500 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de döviz kuru hareketlenmeye başladı. Dolar/TL bugün sabah saatlerinde 28,005 seviyesini gördü. Euro/TL de 29,663 seviyesinde işlem gördü.

Bütünsel Sağlık Etkinliği yoğun ilgi gördü

Bodrum Belediyesi ve Terapi Yaşam Sanat Atölyesi iş birliği ile Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde Bütünsel Sağlık etkinliği gerçekleştirildi.

BaBaZuLa grubu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü

Dünyaca ünlü karikatür sanatçısı, “Çizgilerin Efendisi” Turhan Selçuk adına Milas Belediyesi tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni programı kapsamında BaBaZuLa konseri gerçekleştirildi.

Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest’in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz’de Kumburnu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Çocuk senfoni orkestrası seyircilerle buluştu

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, kardeş şehir Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde Bodrum Belediyesi’nin organize ettiği “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” konseri izleyenler tarafından ilgi gördü.