İkizler bağımlılıklarından kurtulmak istiyorlar

Antalya'da yaşayan Selma & Selda AKSU ikizleri 25 yıldır aktif sigara içiyordu. Yeni yıla 'yeni bir nefes yeni bir hayat' felsefesiyle girmek için araştırma yapmaya başladılar. Internet üzerinden Özel Yücelen Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr. Ahmet Kılıç'ın KOAH'TA BALON ve Kök Hücre tedavisini uyguladığını öğrenince iki kardeş otobüse atlayıp Muğla'ya geldi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Op.Dr. Ahmet Kılıç ile yapılan ön görüşme neticesinde ileri tetkik ve testler yapıldıktan sonra ameliyat olmayı kabul ettiler. Ameliyattan iki gün sonra taburculuk öncesi halkla ilişkiler ekibimizle duygu ve düşüncelerini paylaşan AKSU kardeşler: “ 2023 yılının son günlerinde sağlıklı bir nefes için sağlıklı yaşamayı tercih ederek, sigaraya bir daha hiç başlamamak üzere veda ettik. İnternette bu tür göğüs cerrahisi branşına ait işlemlerin sayılı merkezlerde yapıldığını gördük, Muğla Yücelen Hastanesi ‘de bunlardan birisiydi. Doktorumuz Ahmet Bey ve tüm ekibine güvendik, ikizler olarak arka arkaya ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastaneden tyaburcu olmanın sevincini yaşıyoruz ” dediler.

Gerçekleştiren ameliyat hakkında bilgi veren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ahmet Kılıç: “ KOAH dünyada en sık görülen hastalıklardan birisidir ve en temel nedeni sigaradır. KOAH'ta balon tedavisi kabul edilmiş ve giderek artan sıklıkla kullanılan bir destek tedavisi yöntemidir. Son yıllarda yapılan klinik çalışmalar sonrasında kök hücre uygulamalarının KOAH’lı hastalarda odlukçu olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür. Hastanemizde de bu yenilikçi tedavi yapılmaya başlanmıştır. Bu tür nefes sorunu yaşayan hastalar için umut ışığı olmuştur. Bu yöntemi şimdiye kadar uyguladığımız hastalarımız oldukça memnun kalmışlardır. Ancak bu tedavi her KOAH hastasında değil, kronik bronşit zemininde gelişen ilerlemiş KOAH’lı hastalarda önerilir.İkizlerimizde bu tabloya çok uygundu. Başarılı geçen işlem sonrası hastanemizden taburcu ediyor, onları Antalya’ya yolcu ediyoruz ” açıklamasıyla sözlerini sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN